Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

Η ομοιοπαθητική παραμένει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας και συνεχίζει να χρηματοδοτείται

  Η ομοιοπαθητική παραμένει στο E.Σ.Υ της Αγγλίας και συνεχίζει να χρηματοδοτείται  -  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Η ομοιοπαθητική παραμένει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και μάλιστα οι δαπάνες γι αυτήν αυξάνονται, παρά τις δραστικές περικοπές που γίνονται στις υπηρεσίες υγείας γενικότερα.

Ο Γραμματέας Υγείας Ανδρέας Lansley στις 26 Ιουλίου 2010 απέρριψε το αίτημα των βουλευτών να απαγορευτεί η χρηματοδότηση για την ομοιοπαθητική και ουσιαστικά έδωσε το πράσινο φώς να αυξηθούν τα κονδύλια για την ομοιοπαθητική.

Το σχέδιό του είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην ομοιοπαθητική θεραπεία και όχι μόνον αυτοί που θα τύχουν σε γενικό γιατρό, ο οποίος θα ξέρει να συνταγογραφεί ομοιοπαθητικά φάρμακα. Δεν θα υπάρξουν επίσης περιορισμοί όσον αφορά τη διαφήμιση των ομοιοπαθητικών θεραπειών, πρόσθεσε.

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν περίπου 4 εκατομμύρια λίρες ετησίως για την ομοιοπαθητική στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Η  Ομοιοπαθητική, που μεταξύ των ασθενών που την εμπιστεύονται είναι και ο πρίγκιπας Κάρολος, συνεισφέρει στη θεραπεία και πρόληψη των ασθενειών με τη χρήση πολύ αραιωμένων διαλυμάτων φυσικών ουσιών. Βασίζεται στην αρχή ότι «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια». Παρόλο που η αραίωση των φαρμακευτικών ουσιών στο ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι πολύ μεγάλη, ώστε δεν βρίσκεται πολλές φορές μόριο της αρχικής ουσίας, παραμένει η μνήμη της αρχικής ουσίας στο ομοιοπαθητικό διάλυμα, η οποία θεραπεύει.

Η επιτροπή κοινών επιστημών της Αγγλίας καθώς και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας, είχαν εκφράσει, τον περασμένο Μάιο, αντιρρήσεις για τα κονδύλια που θα δίνονταν για την ομοιοπαθητική. Όμως, δύο μήνες μετά, το Υπουργείο Υγείας απεφάνθη ότι είναι ουσιώδες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας να υπάρχει δυνατότητα επιλογής, της θεραπευτικής μεθόδου που θα ακολουθήσουν, από τους ασθενείς.  

Είπε: «Πιστεύουμε ότι οι ασθενείς πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν συνειδητές επιλογές σχετικά με τη θεραπευτική αγωγή τους, και ότι ο κλινικός γιατρός πρέπει να είναι σε θέση να κάνει συνειδητή επιλογή σχετικά με τη θεραπεία που θα δώσει».  «Ο πιο κατάλληλος για να αποφασίσει ποια είναι η αρμόζουσα θεραπεία για κάθε ασθενή, δεν είναι το Γουάιτχωλ (το κέντρο εξουσίας) του Λονδίνου. Ο καταλληλότερος να αποφασίσει την ενδεδειγμένη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των εναλλακτικών θεραπειών όπως η ομοιοπαθητική, είναι ο νοσοκομειακός γιατρός». 

Η επικεφαλής επιτροπής του ΒΜΑ, Δρ Vivienne Nathanson, πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι είναι περιορισμένοι και ανεπαρκείς οι πόροι του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο τα συμβατικά φάρμακα».

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Lansley είπε στους βουλευτές ότι «οι ασθενείς, αν δεν έχουν στη διάθεσή τους την ομοιοπαθητική, είναι αναγκασμένοι να κάνουν έρευνα αγοράς και να ψάχνουν γενικούς γιατρούς, οι οποίοι να είναι σε θέση να τους κάνουν ομοιοπαθητική θεραπεία».

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ