Skip to main content
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ AIDS

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

«Η διάδοση του ιού HIV αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, όπως ακριβώς και η τρομοκρατία, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το AIDS Πίτερ Πίοτ. Χαρακτηρίζοντας το AIDS ως «ένα σεισμό σε αργή κίνηση», ο επικεφαλής της UNAIDS κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει την εξαπλούμενη με γρήγορους ρυθμούς επιδημία στην Ανατολική Ευρώπη.
«Εκατομμύρια ορφανά, παιδιά χωρίς μέλλον δεν φτάνει που κάποιος πολέμαρχος βάζει ένα Καλάσνικοφ στα χέρια τους;», αναρωτήθηκε ο Πιοτ. «Το AIDS είναι τόσο μεγάλη απειλή όσο και η τρομοκρατία», επισήμανε αναφερόμενος στη φτώχεια, μία από τις σοβαρότερες επιπτώσεις της ασθένειας, που μπορεί να προκαλέσει πολιτική αναταραχή ακόμα και συγκρούσεις, καθώς και αποδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεων χωρών που τα κρούσματα του AIDS είναι πάρα πολλά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες φτωχές χώρες της Αφρικής, οι μισοί από τους άνδρες που αποτελούν τον τακτικό τους στρατό είναι φορείς του ιού. Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας, στην Αφρική ζει το 70% των 40 εκ. ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με τον ιό.
Όμως, οι γρηγορότεροι ρυθμοί διάδοσης της ασθένειας παρατηρούνται στην Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί έχει 50πλασιαστεί τα τελευταία οχτώ χρόνια, φτάνοντας το 1,5 εκ».
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο προς το παρόν. Εξακολουθούν τα στοιχεία που μας παραπέμπουν σε παραλληλισμό SARS και AIDS (βλ. σχετικό άρθρο).

Με αφορμή άρθρο της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ»