Skip to main content

Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Το βασικό ζητούμενο από μια θεραπεία με ομοιοπαθητικά φάρμακα, είναι γρήγορη και αποτελεσματική φαρμακευτική παρέμβαση.
Η κοινή ομοιοπαθητική, παρόλη την καλή της διάθεση, τεχνικά δεν κατόρθωσε να λύσει με αποτελεσματικότητα τα δύο αυτά προβλήματα που  οδήγησαν σε χαμηλά ποσοστά επιτυχίας. 
Στη συνέχεια τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας της κοινής ομοιοπαθητικής οδήγησαν τους επιπόλαιους επικριτές της, στην λανθασμένη άποψη ότι η ομοιοπαθητική είναι placebo, δηλαδή αυθυποβολή.
Τη λύση στα δύο αυτά προβλήματα πρόσφερε η Προηγμένη Ομοιοπαθητική δηλαδή η εξέλιξη της κοινής ομοιοπαθητικής η οποία δείχνει υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας.
Δύο είναι τα βασικά τεχνικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να γίνει μια σωστή και επομένως αποτελεσματική ομοιοπαθητική παρέμβαση.           
1.  Πρώτο τεχνικό εμπόδιο είναι η σωστή επιλογή του κατάλληλου ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Πρέπει μέσα από τα τρεισήμισι χιλιάδες ομοιοπαθητικά φάρμακα, να επιλεγεί το ένα που εμφανίζει «όμοιον πάθος» με τα συμπτώματα του ασθενή. Το έργο αυτό εχει τη δυνατότητα να το καλύψει ο ίδιος ο οργανισμός με τη δική του εσωτερική αμυντική νοημοσύνη. 
 2. Το δεύτερο τεχνικό εμπόδιο είναι η χορήγηση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου στο κατάλληλο timing (χρονισμό), δηλαδή αμέσως μόλις το χρειαστεί ο οργανισμός. Το έργο αυτό έχει τη δυνατότητα να καλυφθεί μέσω των ομοιοπαθητικων φαρμακευτικών συνθέσεων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής.                         
Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική εδώ και μισό αιώνα, έβαλε σε εφαρμογή τις ομοιοπαθητικές φαρμακευτικές συνθέσεις που αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη στην τεχνολογία του ομοιοπαθητικού φαρμάκου, γεγονός που λύνει τα δύο προαναφερθέντα προβλήματα. 
Οι ομοιοπαθητικές φαρμακευτικές συνθέσεις περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό απλών ομοιοπαθητικών φαρμάκων που διατάσσονται σε μια μεγάλη κυκλική αλυσίδα. Τα ομοιοπαθητικά αυτά φάρμακα είναι δομημένα με βάση τις γνωστές και καθιερωμένες ποιότητες τους που καταγράφονται σε όλες τις ομοιοπαθητικές Materia Medica. 
Ο οργανισμός του ασθενή εξασκεί το φυσικό του προνόμιο να επιλέγει ο ίδιος το κατάλληλο φαρμάκο, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται. 
Η ποικιλία των 30 έως 125 ομοιοπαθητικών φαρμάκων που περιέχονται σε κάθε μια από τις ομοιοπαθητικές φαρμακευτικές συνθέσεις, είναι το μεγάλο μενού στο οποίο ο οργανισμός του ασθενή θα βρει με τη δική του θεραπευτική νοημοσύνη, εκείνο που «τραβάει η όρεξη του», δηλαδή εκείνο που χρειάζεται ή αλλοιώς εκείνο που τραβάει η ανάγκη του και μάλιστα ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται. 
Σε ένα μεγάλο τραπέζι με 125 φαγητά έχεις το προνόμιο να διαλέξεις μόνος σου αυτό που τραβάει η όρεξη σου και θα επιλέξεις π.χ. τα ζουμερά παιδάκια για τα οποία τρελαίνεσαι έστω κι αν ο σεφ ευγενικά σου προτείνει Canard à l'orange (πάπια με πορτοκάλι) Εκτός αυτού θα τα φας εκείνη ακριβώς την στιγμή που τα χρειάζεσαι ολόφρεσκα και ζεστά. 
Το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο στην κατάλληλη στιγμή: αυτό σημαίνει Προηγμένη Ομοιοπαθητική και το ευεργέτημα για τον οργανισμό είναι η πλήρης αξιοποίηση του ισχυρού αυτού θεραπευτικού συστήματος και η πολλαπλώς αποτελεσματικότερη υποστήριξη του οργανισμού από ότι στο παρελθόν.

Κοινό ποδήλατο και Προηγμένο ποδήλατο

του καθηγητή Σπύρου Διαμαντίδη