Skip to main content

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - Ο σύμμαχος του αμυντικού συστήματος της μέλισσας

Μια από τις βασικές αμυντικές δραστηριότητες του οργανισμού των μελισσών είναι η παραγωγή μικροβιοκτόνων ουσιών οι οποίες μπαίνουν στο μέλι και στην πρόπολη μέσα από τις εκκρίσεις των σιελογόνων αδένων της μέλισσας.

Σε περίπτωση που οι μέλισσες προσβληθούν από βαρρόα ή νοζεμίαση εξασθενούν τόσο πολύ που η παραγωγή μικροβιοκτόνων ουσιών περιορίζεται στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα λιγότερο ποιοτικό μέλι και πρόπολη και υποβάθμιση των προϊόντων της μέλισσας.

Τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, τα οποία αποτελούν ειδικά μελετημένες συνθέσεις, ενισχύουν τον οργανισμό της μέλισσας ο οποίος προβάλλει μεγάλη αντίσταση στην μόλυνση από βαρρόα και νοζεμίαση, με αποτέλεσμα τα φυσικά προϊόντα των μελισσών να διατηρούν την φυσική τους αντιγονική ικανότητα η οποία ευεργετεί και τον άνθρωπο καταναλωτή.

Όταν το μελίσσι προσβληθεί από βαρρόα και ιδιαίτερα ο γόνος, παράγει μία χαρακτηριστική μυρωδιά η οποία εντοπίζεται από μια εξειδικευμένη ομάδα μελισσών οι οποίες πηγαίνουν στις κηρήθρες του προσβεβλημένου γόνου, τα αποσφραγίζουν και πετάνε έξω το μολυσμένο υλικό ώστε το μελίσσι απαλλάσσεται από επικίνδυνες εστίες μόλυνσης.

Αυτές οι μέλισσες είναι σαν να λέμε η υπηρεσία καθαριότητας του μελισσιού. Εάν οι μέλισσες αυτές αρρωστήσουν και δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους, όλο το μελίσσι θα μολυνθεί και θα καταρρεύσει.

Τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής τα οποία έχουν πάντα σαν στόχο την ενίσχυση του οργανισμού που τα καταναλώνει, ισχυροποιούν τις μέλισσες που είναι επιφορτισμένες με την καθαριότητα έτσι ώστε να επιτελούν γρήγορα και με ασφάλεια το έργο τους και να προφυλάσσουν όλο το μελίσσι από τη μόλυνση και την κατάρρευση.