Skip to main content

ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - Το αμυντικό σύστημα της μέλισσας

Ο προστόμαχος της μέλισσας έχει την ιδιότητα να φιλτράρει μικρά σωματίδια και να τα μεταφέρει στο κυρίως στομάχι απ’ όπου δεν έχουν την δυνατότητα επιστροφής προς τον  πρόλοβο, κι έτσι απομονώνονται από το νέκταρ και δεν μπορούν να το μολύνουν, γιατί ο προστόμαχος λειτουργεί σαν μια βαλβίδα. Έτσι κατά τον καθαρισμό των κηρηθρών που προσβλήθηκαν από αμερικανική σηψιγονία ή άλλες ασθένειες, περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η μετάδοση του παθογόνου οργανισμού.

Τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής δεν ασχολούνται με την καταστροφή των νοσογόνων παραγόντων που τείνουν να προσβάλλουν την μέλισσα, αλλά βασικό στόχο έχουν την ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού της μέλισσας έτσι ώστε να συντελούν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο στην άμυνά της.

Όταν η άμυνα της μέλισσας αποδιοργανώνεται, ο προστόμαχος της μέλισσας δεν μπορεί να σταθεί φραγμός στην μετάδοση μιας αρρώστιας απ΄το ένα μέλος της κοινωνίας των μελισσών στο άλλο. Τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής αναστηλώνουν το φυσικό αμυντικό σύστημα της μέλισσας ώστε να επιτελέσουν αποτελεσματικά την λειτουργία αυτή.

Ένας άλλος μηχανισμός άμυνας της μέλισσας είναι αυτός που την προφυλάσσει από παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως η νοζεμίαση. Η ενίσχυση του πεπτικού συστήματος με τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής δίνουν στην μέλισσα μεγαλύτερη αντοχή στο πεπτικό σύστημα έτσι ώστε να έχουν το χρονικό περιθώριο να καθυστερήσουν να αφοδεύσουν για να μην μολύνουν την κυψέλη τους, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Το ενισχυμένο εντερικό σύστημα της μέλισσας κάνει αυτήν την λειτουργία αργότερα εκτός της κυψέλης.

Προηγμένη Ομοιοπαθητική και αμυντικό σύστημα της μέλισσας σε πλήρη αρμονία για την επίτευξη του στόχου όλων των μελισσοκόμων, που είναι υγιείς ενισχυμένες και ανθεκτικές μέλισσες.