Skip to main content

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

 

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή και επειδή την θεωρούμε πολύ σημαντική την θέτουμε υπ’ όψιν σας μαζί με την απάντηση μας.

"Καλή σας ημέρα
Είμαι φίλος της ομοιοπαθητικής πολύ καιρό τώρα. Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές το site σας και θα ήθελα να σας επισημάνω κάτι.
Έχω την εντύπωση πως είναι καιρός να αποτινάξετε από πάνω σας το βάρος των δικαστηρίων που σας ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Το συγκεκριμένο site αντί να είναι πόλος έλξης νέων ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν μια αποτελεσματική «εναλλακτική λύση» στα προβλήματα που τους απασχολούν, «πέφτουν» επάνω σε ένα site «διαμαρτυρίας».
Έχω την βεβαιότητα πως ένας απλός επισκέπτης που είναι έτοιμος να σας κτυπήσει την πόρτα και να μπει στο χώρο σας, δεν θα τον προσελκύσουν λέξεις όπως «καταγγελία» «σκευωρία» κλπ.
Αντιλαμβάνομαι πως για εσάς οι λέξεις αυτές έχουν νόημα ζωής για τους αγώνες που έχετε δώσει. Πόσοι όμως από τους επισκέπτες σας μπορούν να κατανοήσουν πλήρως το σύστημα;
Κατανοώ πως οι αγώνες δεν δίνονται για να μένουν κρυφοί, όταν μάλιστα σκεπάζονται από το πέπλος της αδικίας. Πρέπει όμως να κάνετε την καρδιά σας πέτρα και να αλλάξετε σελίδα.
Έτσι κι αλλιώς «οι απαντημένες ερωτήσεις παραμένουν ερωτήσεις ενώ οι ξεχασμένες απαντήσεις παραμένουν ξεχασμένες».
Με όλο το σεβασμό λοιπόν, θα σας πρότεινα να αλλάξετε αυτό το χώρο. Να τραβήξετε μια κόκκινη γραμμή και να τον απαλλάξετε από το βάρος του παρελθόντος (η βιοανάδραση εξάλλου λέει πολλά σε εσάς).
Στη θέση του να δημιουργήσετε ένα ήρεμο σημείο στο διαδίκτυο, όπου οι επισκέπτες να αντιλαμβάνονται μόνο τα θετικά που μπορούν να εισπράξουν ακολουθώντας το δρόμο της ομοιοπαθητικής.
Το ταξίδι σας μέχρι την Ιθάκη είχε θύελλες και καταιγίδες. Δεν το κάνετε όμως για αυτές αλλά για τον κόσμο που θα δείτε στο λιμάνι που θα φτάσετε. Για όλους αυτούς που γονατιστοί θα σας ευχαριστούν για το καλό που τους κάνατε.
Ξεχάστε λοιπόν τη Χάρυβδη. Φωνάξτε μας όλους να ‘ρθούμε στο λιμάνι. Η εικόνα που θα δείτε όταν φτάσετε θα αρκεί για 10 ζωές ακόμη.

Με εκτίμηση
Ένας άγνωστος θεραπευμένος!
"

 

Αγαπητέ φίλε
Αρχικά ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο που διέθεσες και για το ενδιαφέρον που έδειξες με το να επικοινωνήσεις μαζί μας. Η επιστολή σου είναι πράγματι πολύ ευγενική και δείχνει συμπάθεια και συμπαράσταση. Ομολογούμε ότι μας προβλημάτισε και μας έκανε να σκεφθούμε πολύ. Καταλήξαμε λοιπόν στις εξής θέσεις.
Όταν κάποιοι επισκεφθούν το site μας, σημαίνει ότι άρχισαν να σκέφτονται πλέον την ομοιοπαθητική ως θεραπευτική λύση για κάποιο πρόβλημα υγείας τους. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση όχι μόνο για την ομοιοπαθητική ως επιστήμη, αφού αυτό άλλωστε μπορούν να το βρουν σε εκατομμύρια διαδικτυακούς τόπους (92.900 Ελληνικούς, 1.060.000 Αγγλόφωνους, και 3.675.000 σε 14 άλλες γλώσσες) αλλά κυρίως πληροφορίες για την Ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με την ομοιοπαθητική, οπότε για να κάνουν σωστή επιλογή πρέπει να γνωρίζουν ότι.

  1. Είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα  στην Ελλάδα να είσαι σωστός, αποδοτικός και αποτελεσματικός ομοιοπαθητικός γιατρός διότι χαλάς τη σούπα κάποιων που έχουν οικονομική δύναμη αλλά και διασυνδέσεις για να σε τσακίσουν και να σε εξοντώσουν. Θα μου πεις και τι με νοιάζει εμένα τον ασθενή αυτό το πράγμα; Σε νοιάζει αγαπητέ φίλε γιατί αυτό είναι ένα βαρόμετρο για την σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής που ασκούμε. Αν η ομοιοπαθητική που ασκούμε εμείς που δεχόμαστε επίθεση δεν άξιζε τίποτα, κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί της και πολύ περισσότερο δεν θα υπήρχε κίνητρο για κάποιους να εξοντώσουν εκείνους που την εφαρμόζουν αποτελεσματικά.
  2. Υπάρχουν ομοιοπαθητικοί γιατροί οι οποίοι αντί να φύγουν στο εξωτερικό για να σωθούν και να επιβιώσουν, μένουν εδώ στην Ελλάδα που συχνά τρώει τα παιδιά της και αγωνίζονται να επιβιώσουν με όλα τα νόμιμα μέσα για να έχουν την χαρά και την ικανοποίηση να βλέπουν το δάκρυ της ευγνωμοσύνης στα δικά σας πρόσωπα όταν θεραπεύεστε και σας απαλλάσσουν από τον πόνο της αρρώστιας. Ίσως αυτό να ακούγεται λίγο μελό, αλλά τι να κάνουμε υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι. Μένουν εδώ παρόλο τον πόλεμο και τις αντιξοότητες γιατί νοιώθουν Έλληνες που δεν έχουν το δικαίωμα να λυγίσουν αφού εμείς και κάποιοι άλλοι τους χρειαζόμαστε. Είναι ίσως λίγο δύσκολο να καταλάβει κανείς κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, αλλά για αυτό εκθέτουμε τα γεγονότα διότι αυτά είναι οι αδιαμφισβήτητες αποδείξεις των όσων λέμε και στο κάτω-κάτω είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου όλα τα σχετικά πειστήρια.
  3. Η επίθεση κατά της ομοιοπαθητικής είναι μια πραγματικότητα που αποτελεί πια την ιστορία της ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα όσο και αν αυτή δεν είναι τόσο τιμητική για τη χώρα του Ιπποκράτη που τη γέννησε. Η επίθεση κατά της ομοιοπαθητικής και της Ιατρικής ομάδας Διαμαντίδη αφορά όλους μας, ακόμη και αυτούς που διαφωνούν με την ομοιοπαθητική και αν την ξεχάσουμε θα είναι σαν να αρνιόμαστε την ίδια την ζωή και την εμπειρία μας που χωρίς αυτήν θα έχουμε ένα μίζερο παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον σχετικά με τη δυνατότητα να αποφασίζουμε για τον γιατρό και τη θεραπεία μας.
  4. Το site μας είναι τόπος ρεαλιστικής ενημέρωσης και δεν περιέχει καμιά ουσιαστική διαμαρτυρία αφού δεν αποκαλύψαμε ούτε τον χώρο, ούτε τα άτομα, ούτε καν τους πλήρεις μηχανισμούς  που προκάλεσαν την όλη σκευωρία, παρόλο που τα γνωρίζουμε όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αφού οι γιατροί της ομοιοπαθητικής ιατρικής ομάδας Διαμαντίδη, καταμήνυσαν όλους τους παράγοντες της σκευωρίας και τους έφεραν ενώπιον της δικαιοσύνης άσχετα από το πόσο ψηλά βρίσκονταν ή ποιά ιδιότητα είχαν. Αν εκείνοι αντλούν δύναμη από την πίστη στο ιατρικό τους καθήκον και κάνουν έναν μεγάλο αγώνα για το καλό όλων μας, εμείς αντλούμε αυτοσυγκράτηση από το σεβασμό μας σε εσάς τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας και δεν την μετατρέψαμε σε ένα κουτσομπολίστικο ξεκατίνιασμα  προσώπων και καταστάσεων.
  5. Ένας από τους στόχους μας είναι να δείχνουμε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τα θετικά που μπορούν να εισπράξουν από το δρόμο της ομοιοπαθητικής για αυτό και παραθέτουμε πολλές επιβεβαιώσεις μελλών μας και ασθενών που έγιναν καλά με την ομοιοπαθητική. Επειδή όμως ομοιοπαθητική δεν γίνεται χωρίς τους σωστούς ομοιοπαθητικούς γιατρούς, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ένα από τα θετικότερα στοιχεία της ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα δηλαδή την ύπαρξη κάποιων ομοιοπαθητικών γιατρών που είναι πραγματικοί μαχητές στο πλευρό των ασθενών και που σήμερα μετά από όσα πέρασαν έχουν ακόμη το χαμόγελο στα χείλη, την αισιοδοξία στην καρδιά και έναν καλό λόγο μαζί με μια αποτελεσματική θεραπεία για όλους μας. Συνήθως τιμούμε αυτούς που μας ευεργετούν μετά το θάνατο τους. Εμείς θέλουμε να το κάνουμε τώρα που ζουν, τώρα που το χρειάζονται, τώρα που μπορούμε να το μοιραστούμε μαζί τους, γιατί το αξίζουν