Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

αλλεργικό άσθμα και ομοιοπαθητική

Σοβαρή κατάσταση

Το άσθμα είναι μια σοβαρή και αυξανόμενα συχνή νόσος.   Συνολικά εκτιμάται ότι το 7,2% του παγκόσμιου πληθυσμού , 6% των ενηλίκων και 10% των παιδιών, έχει άσθμα. Ακόμα και στην Ελλάδα, που είναι χώρα με μικρότερα ποσοστά άσθματος, υπολογίζεται ότι περισσότερα από 500.000 άτομα πάσχουν από τη νόσο.

Υπάρχουν περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι με άσθμα στις ΗΠΑ, και το 1990 η ασθένεια αυτή κόστισε 6.000.000.000 δολάρια.

Προσοχή στους νέους

Το άσθμα θεωρείται νόσος των νέων. Η αναλογία είναι υψηλότερη στις ηλικίες κάτω των 18 ετών και μειώνεται όσο προχωρούν τα χρόνια. Επιπλέον, υψηλά ποσοστά αύξησης της νόσου παρατηρούνται σε παιδιά προ-σχολικής ηλικίας.

Στις παιδικές ηλικίες, περισσότερα αγόρια έχουν άσθμα παρά κορίτσια. Στους ενηλίκους, και ιδιαίτερα μεταξύ 45-74 ετών, το άσθμα είναι πιο συχνό στις γυναίκες.

Κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες

Ο επιπολασμός της νόσου επηρεάζεται από κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, όπως χαμηλότερα οικονομικά εισοδήματα, και περιβαλλοντικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αεροαλλεργιογόνων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η οικονομική κρίση έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση. Ο William Osler, που θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, είχε πει πως "ο ασθματικοί δεν πεθαίνουν, απλώς λαχανιάζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα»

Είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα αποτελεσματικά;

Η νέα έρευνα σχετικά με την ομοιοπαθητική θεραπεία του άσθματος που έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό The Lancet  δείχνει ότι η ανακούφιση είναι προ των πυλών για τους πάσχοντες από άσθμα.

Έρευνα που διενεργήθηκε από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ιατρική σχολή της Ευρώπης, δείχνει ότι οι ασθενείς με άσθμα που έλαβαν μέρος σε ένα πείραμα  εξαιρετικά μικρών δόσεων ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ένιωσαν  σημαντική ανακούφιση μέσα στην πρώτη, κιόλας, εβδομάδα της θεραπείας.

Πάνω από το 80% των ασθενών που τους δόθηκε  ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο το αλλεργικό άσθμα βελτιώθηκε. Το αποτέλεσμα του πειράματος αξιολογήθηκε  τόσο από ομοιοπαθητικούς όσο και από αλλοπαθητικούς ιατρούς οι οποία έσπευσαν να επισημάνουν την σημαντική ενίσχυση του ατόμου με άσθμα μέσω της εξατομικευμένης θεραπείας με ομοιοπαθητικά φάρμακα.

 

Αλλεργιογόνα χωρίς δόντια

Σε ένα ακόμη πείραμα οι ερευνητές χρησιμοποιώντας κλασσικά αλλεργικά τεστ προσδιόρισαν σε ποιες ακριβώς  ουσίες οι ασθματικοί ασθενείς ήταν περισσότερο ευαίσθητοι.

Στη συνέχεια έδωσαν τη ουσία αυτή δηλαδή τα αλλεργιογόνα, υπό μορφή ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν θεαματικά και η βελτίωση των ασθενών ήταν ολοένα και πιο εμφανή.  Μαζί με την συγκεκριμένη  μελέτη για το άσθμα, οι συγγραφείς έκαναν και μια μετα-ανάλυση, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα από τρεις μελέτες οι οποίες ανήλθαν σε 202 άτομα. Οι ερευνητές βρήκαν ένα παρόμοιο μοτίβο και στις τρεις μελέτες. Η βελτίωση αρχίζει μέσα στην πρώτη εβδομάδα και συνεχίζει μέχρι το τέλος του πειράματος και τέσσερις εβδομάδες αργότερα.

 

Η ιστορία λέει πολλά

Ένας Βρετανός ομοιοπαθητικός  ο Ο.Η. Blackely  παρατήρησε πρώτος ότι το εποχικό φτάρνισμα και ρινική καταρροή ήταν το αποτέλεσμα της έκθεσης σε γύρη. Ακόμη  ένας Αμερικανός ομοιοπαθητικός, Δρ Γκραντ Λ Selfridge, ήταν ένας από τους τρεις γιατρούς που  ξεκινήσει μία οργάνωση η οποία είναι και σήμερα γνωστή και διάσημη, δηλαδή η Αμερικανική Ακαδημία Αλλεργίας.

 

Αναγνωρισμένη και δημοφιλής

Περίπου το 40% των Γάλλων ιατρών και το 20% των Γερμανών γιατροί συνταγογραφούν ομοιοπαθητικά φάρμακα. Πάνω από το 40% των Βρετανών γιατρών παραπέμπουν τους ασθενείς στους ομοιοπαθητικούς, και σχεδόν το 50% των Ολλανδών γιατρών θεωρούν αυτά τα φυσικά φάρμακα τα πιο αποτελεσματικά. 

Η ομοιοπαθητική έχει θεωρηθεί αποδεδειγμένη ιατρική θεραπεία.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα : "Η ποσότητα των θετικών αποδεικτικών στοιχείων των ομοιοπαθητικών ήρθε ως έκπληξη για εμάς. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα ανασκόπηση θα μπορούσε πιθανότατα να είναι επαρκής για να εδραιώσουν την ομοιοπαθητική ως τακτική θεραπεία ενάντια στις ενδείξεις του άσθματος."

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ