Skip to main content

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ

Ν.Κ άνδρας 56 ετών  

Ονομάζομαι  … και είμαι εκπαιδευτικός. Θέλω να κάνω γνωστή την περιπέτειά μου. Το 2008 έγινε η διάγνωση που  έμελε να μου αλλάξει τη ζωή : Καρκίνος παγκρέατος. Στο  άκουσμα και μόνο της λέξης μου δημιούργησε αντιφατικά συναισθήματα  και είδα να περνάνε από μπροστά μου 50 χρόνια ζωής.. Άραγε ήτανε αρκετά ή έπρεπε να ζήσω και άλλο; Βεβαίως κανείς δε είναι αθάνατος αλλά είναι δίκαιο να φύγει τόσο νωρίς ενώ έχει ακόμα υποχρεώσεις και είναι σε μια δημιουργική ηλικία; Προσπάθησα να αλιεύσω τις πιθανότητες επιβίωσής μου αλλά ήτανε  αποκαρδιωτικό: 17% πιθανότητες  για 6 μήνες. Εκείνη τη μέρα σκέφτηκα  όλη μέρα και όλη νύκτα για να πάρω τη σωστή απόφαση που τελικά ήτανε απλή. Να δώσω τη μάχη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Δεν είχα στόχο τη νίκη απλά τη μάχη. Τώρα αν ερχότανε και η νίκη θα ήτανε καλοδεχούμενη. Προχώρησα σε επέμβαση στο νοσοκομείο, όπου ο χειρουργός έκανε άριστη δουλειά,  και μετά πήγα σπίτι για να δώσω τη μάχη. Εδώ σκεφτόμουνα: να δώσω τη μάχη αλλά ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός; Και με τις σκέψεις αυτές  ξεκίνησα  χημειοθεραπείες. Κάτι εντελώς άγνωστο  σε εμένα, και τρομακτικό μόνο το άκουσμά τους. Όμως δε είχα άλλη επιλογή και ακολουθούσα πιστά και αγόγγυστα περιμένοντας αποτελέσματα.

Την εποχή εκείνη και μάλιστα Αύγουστο γνώρισα από την ομάδα Διαμαντίδη  την ομοιοπαθητική γιατρό μου μέσω φίλων. Ήρθε σπίτι μου και μου μίλησε για την ομοιοπαθητική. Εγώ ήμουνα εντελώς αρνητικός και δεν ήθελα να ακούσω. Λίγο καιρό αργότερα ξαναήρθε και άρχισε να μου μιλάει. Μου εξήγησε τι είναι ομοιοπαθητική και τι μπορούσε να κάνει. Ήτανε η πρώτη φορά που τη δέχτηκα και από τότε η ζωή μου άλλαξε άρδην.

Η χημειοθεραπεία άρχισε να με καταβάλει αλλά είχα δίπλα μου την ομοιοπαθητικό μου. Κάθε φορά που αισθανόμουν κάτι ήταν δίπλα μου να με βοηθήσει:   ΜΕ  ΣΧΗΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΣΕΙΡΕΣ   ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΠΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ  ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ. ΑΥΤΑ  ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΩ  ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ  ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήαμτα η ζωή μου είχε αποκτήσει νόημα  και ουσία. Δε κοιτούσα το θάνατο αλλά κοιτούσα μόνο τη ζωή.

Κανείς δε περίμενε να επιβιώσω. Εγώ όμως γνώριζα κάτι διαφορετικό. Όχι μόνο θα επιβιώσω αλλά θα ξαναμπώ στο στίβο της ζωής. Σήμερα διανύω τον έκτο χρόνο και νοιώθω πολύ νέος με ενέργεια και αγάπη για τη ζωή. Τι θα είχε συμβεί όμως αν δε γνώριζα την ομοιοπαθητική; Δε θέλω να το σκέφτομαι.

Κάνω εξετάσεις αιματολογικές και είναι πάντα πολύ καλές χωρίς να δείχνουν πως  έχω περάσει μια τόσο μεγάλη περιπέτεια. Μπήκα στο στίβο της ζωής δυναμικά. Έγινα διευθυντής σε πολύ μεγάλο σχολείο και δουλεύω 16 ώρες την ημέρα χωρίς να μου το επιβάλλει κανείς.

Ασχολούμαι με τη μουσική και γράφω τραγούδια για τη ζωή. Και όλα αυτά τα οφείλω  σε πολλούς και στους γιατρούς που με βοήθησαν αλλά και στην ομοιοπαθητική που μου έδωσε μια ποιότητα ζωής.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ - ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΟΝΟΜΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΩΤΙΤΙΔΑ (ΣΚΥΛΟΣ) ΧΡΟΝΙΑ ΩΤΙΤΙΔΑ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ (ΣΚΥΛΟΣ) ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΟΙΔΗΜΑ ΒΛΕΦΑΡΩΝ, ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΒΛΕΦΑΡΩΝ (ΣΚΥΛΟΣ) ΟΙΔΗΜΑ ΒΛΕΦΑΡΩΝ, ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΒΛΕΦΑΡΩΝ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΦΟΒΙΕΣ (ΣΚΥΛΟΣ) ΦΟΒΙΕΣ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ (ΣΚΥΛΟΣ) ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ, ΙΟΣ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΑΤΩΝ (ΓΑΤΑ) ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ, ΙΟΣ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΑΤΩΝ (ΓΑΤΑ)
ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ, ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΣΕΣ ΩΤΙΤΙΔΕΣ (ΣΚΥΛΟΣ) ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ, ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΣΕΣ ΩΤΙΤΙΔΕΣ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ (ΣΚΥΛΟΣ) ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΡΗΞΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ, ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΑΚΡΑΤΕΙΑ (ΣΚΥΛΟΣ) ΡΗΞΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ, ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΑΚΡΑΤΕΙΑ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, Α.Γ. 35 + Δ.Μ. 35 ετών ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, Α+Δ 35 ετών
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - ΦΟΒΙΕΣ, Α.Δ 85 ετών ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - ΦΟΒΙΕΣ, Α.Δ 85 ετών
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ - ΙΛΙΓΓΟΙ, Δ.Ε 66 ετών ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ - ΙΛΙΓΓΟΙ, Δ.Ε 66 ετών
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΙΩΣΕΙΣ - ΩΤΙΤΙΔΑ, Δ.Μ Δ.Μ. ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ
ΑΚΜΗ - ΑΓΧΟΣ, Δ.Θ 41ετών Δ.Θ. γυναίκα 41 ετών.
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΠΠ 39 ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΠ 39 ΕΤΩΝ, ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΦ Δ.Φ άνδρας 50 ετών. 
ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ, ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΔΣ Δ.Σ άνδρας 42 ετών.
ΑΙΜΟΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΓΣ Γ.Σ άνδρας 33 ετών.
ΣΠΟΝΔΥΛΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΠΕΡΙΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΦ Γ.Φ. γυναίκα 64 ετών.
ΑΓΧΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΓ Δ.Γ γυναίκα 44 ετών.