Skip to main content

ΦΟΒΙΕΣ, ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΑ, ΚΝΙΔΩΣΗ, ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ

Β.Τ. γυναίκα 52 ετών.

Στην ομοιοπαθητική ήρθα από συστάσεις φίλων, δεν ήξερα καθόλου από ομοιοπαθητική τότε. Δεν ήξερα τίποτα τί είναι ομοιοπαθητική. Το πρόβλημα που είχα τότε ήταν πολύ έντονο, πολύ στρές, έντονες φοβίες, άγχος με μία λέξη, πανικός να με πιάνει κάποιες φορές - να μην τολμάω να μπώ στο λεωφορείο, φοβόμουνα ότι κάτι θα με πιάσει από το κλείσιμο μέσα στο λεωφορείο, και άν με πιάσει κάτι πώς θα πιώ το χάπι, αφού δεν έχω νερό... Κι έτσι αναγκαζόμουνα στην επόμενη στάση να κατέβω από το λεωφορείο και τρέχοντας πήγαινα στο σπίτι μου να πάρω κι ένα κυπελλάκι, τάπερ, που νάχει μέσα νερό άν μου χρειαστεί. Έχω πάει σε άλλους γιατρούς, αλλοπαθητικούς, ας το πώ έτσι, ψυχολόγους, μου δίνανε κάποια χάπια τα οποία με βάζανε σε ύπνο, κοιμόμουν. Εγώ όμως δεν είχα ποτέ ανάγκη από ύπνο, γιατί κοιμόμουν πάντα σαν μωρό παιδί, αυτό δεν μου έλειψε ποτέ. Έβλεπα ότι όσο έπαιρνα αυτά ήμουν καλά. Κι όσες φορές έκανα το πείραμα να μην τα πάρω, να δώ τί γίνεται η κατάσταση ίδια. Έτσι λοιπόν ήρθα σε ένα σημείο, που κάποιοι φίλοι άκουσαν το πρόβλημά μου, αυτά που είχα, διότι δεν ήμουν και ευχάριστη στις συντροφιές, αυτό είναι αλήθεια, ήμουν πάντα φοβισμένη, δεν ήθελα να πιώ ένα ποτό, φοβόμουνα, δεν ήθελα να βγώ έξω, μονίμως ήμουν με έναν φόβο.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα ομοιοπαθητική. Από την αρχή μου είπαν, ότι θα σε βοηθήσουμε, όμως μην περιμένεις από τη μία μέρα στην άλλη να γίνεις καλά... Από τους τρείς μήνες όμως άρχισα να βλέπω βελτίωση και μου είπαν να ξεχάσω όλα τα προηγούμενα χάπια. Να κινούμαι και να φέρομαι όπως πριν μου συμβούν όλα αυτά. Να βγαίνω, να πίνω το κρασί μου, ένα ποτό μου, να βγαίνω να πηγαίνω στον κινηματογράφο, τις εκδρομές μου, παντού, ο,τιδήποτε. Φανταστείτε δε, ότι δεν πήγαινα εκδρομή σε μία πόλη άν προηγουμένως δεν είχα κάνει έρευνα άν υπάρχει νοσοκομείο ... γιατί έλεγα άν μου συμβεί κάτι τί θα γίνει. Και ξέχασα κάπως το πρόβλημά μου. Σχεδόν το ξέχασα. Έγινα ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

Εγώ όμως στην πορεία, διάφορα πράγματα μου συμβαίνουν και τυχαίνουν, κανένας δεν είναι σιδερένιος. Θυμάμαι μία φορά πριν από 4 χρόνια στο σπίτι μου, βράδυ, με κάποιες φίλες που καθόμαστε, πιάνω το πρόσωπό μου... ξαφνικά να είναι άγριο σαν πορτοκάλι και πρησμένο.. .. Τηλεφώνησα στον ομοιοπαθητικό γιατρό και μου είπε να πάω στου Συγγρού που ήταν νύχτα ανοιχτό, για να με δεί ένας γιατρός. Πράγματι πήγα στου Συγγρού, μου είπαν ότι ήταν κνίδωση. Μου δώσανε ένα σιρόπι.... Σηκώνομαι το πρωί πρησμένη... Έρχομαι κατευθείαν πάλι στον ομοιοπαθητικό γιατρό και οι άνθρωποι γνωστοί τόσα χρόνια.... με κοιτάζανε σαν καινούργιο πρόσωπο (δεν την αναγνώριζαν εννοεί, από το πρήξιμο). Μου έδωσαν κάποιες κάψουλες, το σχήμα αυτό με τα ομοιοπαθητικά.... Την άλλη μέρα το πρωί όταν ξύπνησα.... είχα ξεπρηστεί.. τόσο που ήταν όλο μου το πρόσωπο ζαρωμένο.

Ένα άλλο περιστατικό: Είχα τσούξιμο στην κύστη, ..πόνο.. αιματουρία. Τηλεφωνώ, μου είπαν «πρέπει να κάνεις μία καλλιέργεια ούρων»...Πράγματι πήγα στη μικροβιολόγο και θα το πώ πώς ακριβώς μου το είπε η μικροβιολόγος, η οποία δεν έχει να κάνει με την ομοιοπαθητική. «έχεις καραμπινάτη ουρολοίμωξη, τί πυρετό έχεις κάνει; » Εγώ δεν είχα κάνει πυρετό. .. ...Μου είπε μάλιστα, δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να κάνεις και εισαγωγή στο νοσοκομείο, θα φανεί, πάντως πρέπει να αρχίσεις την αντιβίωση από σήμερα. Φεύγοντας από την μικροβιολόγο πήγα στον ομοιοπαθητικό γιατρό μου έδωσαν αυτά που έπρεπε να δώσουν και μου είπανε «μόλις τελειώσεις τη σειρά, σε 24 ώρες θα ξαναπάς στη μικροβιολόγο...». ..Πράγματι πήγα στη μικροβιολόγο... και μου είπε η μικροβιολόγος έκπληκτη «Βέρα δεν έχεις τίποτα. Και δεν είναι δυνατόν η αντιβίωση που πήρες μέσα σε 24 ώρες .. να μην έχεις τίποτα. Θέλω να την ξανακάνουμε». Την άλλη μέρα το πρωί ξανάκανα την εξέταση και πράγματι δεν είχα τίποτα. Μου λέει «τί πήρες». Της λέω πάντως δεν πήρα τα αντιβιοτικά που μου έδωσες.

Κάνω ομοιοπαθητική πολλά χρόνια, πήρα κάποιες κάψουλες που μου έδωσε. Μου λέει «σε παρακαλώ θέλω να μου πείς ποιές κάψουλες είναι αυτές. Συμπληρωματικά, ο άντρας της ο οποίος συστεγάζονται είναι γυναικολόγος και τον φωνάζει και του λέει «έλα να ακούσεις ένα περιστατικό». .... Μου έκανε κι εμένα εντύπωση που τους έκανε τόση πολύ εντύπωση.. Με παρακάλεσαν να τους πάω τα κουτάκια από τα φάρμακα, τα κοιτούσαν με απορία.. Εγώ έγινα καλά μόνο με την ομοιοπαθητική, τους ευχαριστώ πάρα-πάρα-πολύ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ - ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΟΝΟΜΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΩΤΙΤΙΔΑ (ΣΚΥΛΟΣ) ΧΡΟΝΙΑ ΩΤΙΤΙΔΑ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ (ΣΚΥΛΟΣ) ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΟΙΔΗΜΑ ΒΛΕΦΑΡΩΝ, ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΒΛΕΦΑΡΩΝ (ΣΚΥΛΟΣ) ΟΙΔΗΜΑ ΒΛΕΦΑΡΩΝ, ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΒΛΕΦΑΡΩΝ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΦΟΒΙΕΣ (ΣΚΥΛΟΣ) ΦΟΒΙΕΣ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ (ΣΚΥΛΟΣ) ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ, ΙΟΣ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΑΤΩΝ (ΓΑΤΑ) ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ, ΙΟΣ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΑΤΩΝ (ΓΑΤΑ)
ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ, ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΣΕΣ ΩΤΙΤΙΔΕΣ (ΣΚΥΛΟΣ) ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ, ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΣΕΣ ΩΤΙΤΙΔΕΣ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ (ΣΚΥΛΟΣ) ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΡΗΞΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ, ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΑΚΡΑΤΕΙΑ (ΣΚΥΛΟΣ) ΡΗΞΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ, ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΑΚΡΑΤΕΙΑ (ΣΚΥΛΟΣ)
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, Α.Γ. 35 + Δ.Μ. 35 ετών ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, Α+Δ 35 ετών
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - ΦΟΒΙΕΣ, Α.Δ 85 ετών ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ - ΦΟΒΙΕΣ, Α.Δ 85 ετών
ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ - ΙΛΙΓΓΟΙ, Δ.Ε 66 ετών ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ - ΙΛΙΓΓΟΙ, Δ.Ε 66 ετών
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΙΩΣΕΙΣ - ΩΤΙΤΙΔΑ, Δ.Μ Δ.Μ. ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ
ΑΚΜΗ - ΑΓΧΟΣ, Δ.Θ 41ετών Δ.Θ. γυναίκα 41 ετών.
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΠΠ 39 ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΠ 39 ΕΤΩΝ, ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΦ Δ.Φ άνδρας 50 ετών. 
ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ, ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΔΣ Δ.Σ άνδρας 42 ετών.
ΑΙΜΟΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΓΣ Γ.Σ άνδρας 33 ετών.
ΣΠΟΝΔΥΛΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΠΕΡΙΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΦ Γ.Φ. γυναίκα 64 ετών.
ΑΓΧΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΓ Δ.Γ γυναίκα 44 ετών.