Skip to main content

Η Εθνική μας στον τελικό!!! Να πια είναι η Ελληνική ψυχή.

Η Εθνική μας στον τελικό!!! Να πια είναι η Ελληνική ψυχή.

Φαινόταν ακατόρθωτο αλλά έγινε.

Γιατί βρέθηκε ένας Ρεχάγκελ και αξιοποίησε τις τεράστιες, τις αστείρευτες δυνατότητες της Ελληνικής ψυχής. Γιατί έκανε τους παίκτες του να πιστέψουν ότι μπορούν να νικήσουν. Γιατί είχε μέθοδο, πρόγραμμα και ρεαλιστική αξιολόγηση. Ο Έλληνας χρειάζεται συντονισμό, πειθαρχία, πίστη στις δυνατότητες του και αλλαγή της αυτοκαταστροφικής του συμπεριφοράς. Τότε μπορεί να κάνει το φαινομενικά ακατόρθωτο.

Ο Έλληνας χρειάζεται παντού έναν Ρεχάγκελ να τον συντονίσει και να τον αναδείξει. Χρειάζεται έναν ηγέτη που να αξιοποιήσει τις αστείρευτες δυνατότητες της Ελληνικής ψυχής. Εμείς από την αρχή πιστέψαμε στις δυνατότητες της Ελληνικής ομάδας.

Οταν πριν από τρείς εβδομάδες λέγαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει το κύπελο, μας κοίταζαν με οίκτο για την υπερβολική μέχρι αφέλειας αισιοδοξία μας. Εμείς όμως ήμασταν σίγουροι για το αποτέλεσμα, αρκεί να έδειχναν οι παίκτες μας συντονισμό, πειθαρχία, αγωνιστικότητα και κυρίως πίστη στις συνδυασμένες δυνατότητες τους. Πράγματι αυτό έκαναν μέχρι τέλους.

Στο ημίχρονο της παράτασης έδειξαν ξεκάθαρα ότι μπήκαν για να κερδίσουν. Και εδώ φάνηκε η δουλειά του προπονητή που δεν ήταν μόνο να προπονεί και να εκγυμνάζει τους παίκτες. Η δουλειά του ήταν να συντονίζει, να εμψυχώνει, να κινητοποιεί και εκρηκτικά να αποδεσμεύει τη δύναμη της Ελληνικής ψυχής.

Είναι τεράστια αυτή η δύναμη. Μακάρι να το πιστεύαμε ποιος συχνά και σε άλλους τομείς. Μακάρι να το πιστεύαμε στις επιστήμες, στην τεχνολογία, στη διεθνή πολιτική, στην ιατρική και σε πολλούς άλλους τομείς. Τότε δεν θα εκφράζαμε την αρνησιπατριδική και ηττοπαθή συμπεριφορά που συχνά βλέπουμε. Τότε θα αξιοποιούσαμε όλες τις δυνάμεις της πατρίδας μας.

Αυτό που ξέρουμε εμείς οι ΕΓΟ-ιστές από πρώτο χέρι είναι το θέμα της ομοιοπαθητικής. Αυτό που φωνάζουμε δεκαετίες τώρα. Η ομοιοπαθητική είναι τεράστιο Εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. Είναι οι επιστημονικές μας ρίζες, είναι η κληρονομιά μας από τον Ιπποκράτη. Κι όμως η πατρίδα μας όχι μόνο δεν την εκμεταλλεύεται αλλά και την πολεμά.

Έχουμε στην Ελλάδα τους καλλίτερους ομοιοπαθητικούς γιατρούς του κόσμου και προσπαθούμε να τους εξοντώσουμε αντί να τους εκμεταλλευτούμε και να προσελκύσουμε στη χώρα μας τεράστιους αριθμούς ξένων για θεραπεία και αναζωογόνηση.

Έχουμε στην Ελλάδα τις καλλίτερες φυτικές φαρμακευτικές πρώτες ύλες που τις εξύμνησε δύο αιώνες πριν ο αναβιωτής της ομοιοπαθητικής Γερμανός Σ.Χάνεμαν και τις χρησιμοποίησε σαν βάση της ομοιοπαθητικής φαρμακολογίας παγκόσμια, ενώ εμείς τις αφήνουμε βορά στους κερδοσκόπους. Έρχονται οι ξένοι «φυσιοδίφες» και τις μαζεύουν από όλα τα μέρη της πατρίδας μας, τις πηγαίνουν στη χώρα τους, τις μετατρέπουν σε ομοιοπαθητικά φάρμακα και κατόπιν τις πουλάνε σε όλο τον κόσμο σε τρελές τιμές. Κι εμείς δεν κάνουμε μια Εθνική ομοιοπαθητική φαρμακοβιομηχανία να τις εκμεταλλευθούμε, παρά το ότι η Ε.Γ.Ο το έχει υποδείξει με βάσιμα στοιχεία σε όλους τους Υπουργούς Υγείας των τελευταίων ετών.

Έχουμε στην Ελλάδα το γιατρό Σπύρο Διαμαντίδη, τον Ρεχάγκελ της ομοιοπαθητικής και προσπαθούμε να τον εξοντώσουμε. Έλεος πια. Ας τον αφήσουμε να ξαναοργανώσει την Ελληνική Εθνική ομάδα ομοιοπαθητικής, τόσο νικηφόρα όσο το έδειξε στο παρελθόν που «έπαιρνε τα σώβρακα» των ξένων σε όλα τα επιστημονικά συνέδρια του κόσμου.

Ας αφήσουμε τη δύναμη της Ελληνικής ψυχής να εκφραστεί και σε άλλους τομείς εκτός του ποδοσφαίρου. Είναι τεράστια η δύναμη της Ελληνικής ψυχής και η πατρίδα μας τη χρειάζεται.