Skip to main content

ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΣΗΜΕΡΑ

Οι 10 ευεργετικές επιδράσεις του χορού για την υγεία και την ευφορία.

1.  Για πάντα νέοι. Ο χορός καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης. Ωφελεί την καρδιά, το καρδιαγγειακό σύστημα και αυξάνει την χωρητικότητα των πνευμόνων. Οι χορευτές που διαγωνίζονται σε έναν διαγωνισμό χορού κάνουν άσκηση ισοδύναμη με αυτήν που κάνει ένας ποδηλάτης ή κολυμβητής ή δρομέας 800 μέτρων σε Ολυμπιακούς αγώνες. 

2. Γερά κόκαλα, λίπανση στις αρθρώσεις. Είναι ένα καλό μέσον για την πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Επίσης συντηρεί τη λίπανση των αρθρώσεων.

3.  Καύση θερμίδων. Καίει θερμίδες ενώ παράλληλα βελτιώνεται η αντοχή. Εκτιμάται ότι στο χορό καίγονται από 5 έως 10 θερμίδες ανά λεπτό ανάλογα με την ταχύτητα και την ένταση.  

4. Θετική επίδραση στο αίμα.  Ο χορός βοηθάει τον έλεγχο των λιπιδίων, αυξάνει την HDL (καλή χοληστερόλη), και μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη). Ο χορός είναι επίσης φάρμακο για τους διαβητικούς.

5. Εκπαιδεύει το μυαλό. Ο χορός βελτιώνει τη μνήμη, μέσω της εξάσκησης. Το μυαλό πρέπει να θυμηθεί τα βήματα, τις φιγούρες, τη χορογραφία και αυτό είναι άσκηση για τον εγκέφαλο, ο οποίος διατηρείται σε κατάσταση εγρήγορσης.

6. Καλύτερη ισορροπία.  Η ισορροπία του σώματος σε διάφορες θέσεις ενισχύει τους μυς, ενώ ταυτόχρονα γίνεται λιγότερο επιρρεπές σε τραυματισμούς στην καθημερινή ζωή. Χορεύοντας ενισχύεται ο συντονισμός και τα αντανακλαστικά.  

7. Κοινωνικοποίηση και διασκέδαση. Ο χορός είναι ψυχαγωγία και διασκέδαση. Δημιουργεί ευκαιρίες για νέους φίλους και πλουτίζει την κοινωνική ζωή.

8. Πολιτισμός. Ο χορός δεν έχει πολιτιστικούς φραγμούς. Οι άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου, με διαφορετικές ιδεολογίες, μπορούν να ενωθούν στην πίστα.  

9. Καλλωπισμός. Ωθεί τον άνθρωπο στον καλλωπισμό και στην φροντίδα της εξωτερικής του εμφάνισης, αφού όταν χορεύουμε θέλουμε να είμαστε μία ωραία εικόνα.

10. Χαρούμενη διάθεση. Ο χορός ανεβάζει τη διάθεση, αφού εκκρίνονται ενδορφίνες. Βοηθά την αυτοπεποίθησή μας και την αυτοπειθαρχία. Βελτιώνει την αρμονία ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα, δίνοντάς μας μια αίσθηση της ευημερίας.