Skip to main content
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ JAMES RANDI

. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ...ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΡΕΑΣ Κ. ΕΞΥΠΝΕ

Αυτό είναι το βραβείο που δίνει ο κ.James Randi και η παρέα του σε όσους χαλάνε τη σούπα κάποιων συμφερόντων στον πλανήτη και δείχνει την απόλυτη έλλειψη σεβασμού στο έργο μιας υπουργού υγείας, που προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της χώρας της σχετικά με το AIDS.

Δεν γνωρίζει όμως ότι αιτία μιας λοίμωξης είναι η πεσμένη ανοσοποιητική ικανότητα του οργανισμού και αφορμή, η επαφή του με τον μικροοργανισμό που βρίσκει πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης με αποτέλεσμα την εμφάνιση της νόσου.


Δίνει λοιπόν αυτό το υποτιμητικό βραβείο που εμπνεύστηκε ο κ.Randi στην υπουργό υγείας της Νότιας Αφρικής με την εξής ανεπίτρεπτη φρασεολογία.
"Κατηγορία #1, (το βραβείο) για τον κυβερνητικό αρμόδιο που είπε το πιο ανόητο πράγμα σε σχέση με την ψευδοεπιστήμη και τον αποκρυφισμό το έτος 2003, πηγαίνει στην Υπουργό Υγείας της Νοτίου Αφρικής ιατρό Manto Tshabala-Msimang, η οποία ισχυρίστηκε και εξακολουθεί να ισχυρίζεται, ότι "σκόρδο,βότανα και συκώτι" είναι όχι μόνο πολύ αποτελεσματικά στην θεραπεία του HIV-AIDS, τη φυματίωση και άλλες θανατηφόρες ασθένειες, αλλά είναι και πολύ ανώτερα από τα δυτικά φάρμακα. Αυτή επίσης πιστεύει, συμφωνούντος και του Thambo Mbeki, προέδρου του Εθνικού Αφρικανικού Συμβουλίου και προέδρου της Νότιας Αφρικής, ότι το AIDS δεν οφείλεται στον ιό του AIDS. Ο ρυθμός θανάτων στη Νότια Αφρική έχει εξακοντιστεί περίπου στα 5,3 εκατομμύρια ανθρώπους, από τα 45 εκατομμύρια του πληθυσμού (12%) που τώρα έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS"

Αν το προηγούμενο ουσιαστικά αυτονόητο, γίνει αποδεκτό από την ιατρική κοινότητα, τότε θα αποδειχθεί ότι η ιατρική έρευνα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, έχει πάρει τελείως λανθασμένο δρόμο. Αντί για την καταπολέμηση του μικροβίου ή του ιού, θα πρέπει να έχει σαν στόχο η έρευνα την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να το κάνει άτρωτο στους μικροοργανισμούς. Έτσι κι αλλιώς η ιστορία της ιατρικής έρευνας έχει αποδείξει ότι οι εξυπνότεροι επιστήμονες και τα πιο εξοπλισμένα εργαστήρια, δεν έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα να παρασκευάσουν ούτε ένα αντι-ιικό φάρμακο, ούτε καν για τον ιό του κοινού κρυολογήματος.


Αυτό το βραβείο της χλεύης δείχνει ουσιαστικά ότι ο κ.Randi και η παρέα του φοβούνται την εργασία και τα αποτελέσματα της ιατρού και Υπουργού Υγείας της Νότιας Αφρικής.

Και τα φοβούνται για δύο λόγους α) διότι και με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, WHO, στην προσπάθεια της Νότιας Αφρικής για την αντιμετώπιση του AIDS επιστρατεύθηκαν επισήμως και νομοτύπως, όλοι οι παραδοσιακοί θεραπευτές, της χώρας, σε συνεργασία με τους δυτικούς γιατρούς και τα φάρμακά τους.

Τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σε εργασία του UNAIDS δείχνουν ότι η συμμετοχή των παραδοσιακών θεραπευτών και των φαρμάκων τους, ήταν ευεργετική, αλλά πιο ευεργετική ήταν η δράση τους γιατί κατόρθωσαν να πείσουν τους γηγενείς να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, κάτι που δεν είχαν καταφέρει επί δέκα ολόκληρα χρόνια οι δυτικοί γιατροί, επειδή αυτό σκόνταφτε στις δοξασίες τους που έλεγαν ότι το σπέρμα είναι η τροφή της γυναικείας μήτρας και πρέπει να χύνεται μέσα σε αυτήν χωρίς εμπόδιο.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι παραδοσιακοί θεραπευτές είναι και διαμορφωτές των δοξασιών.

Έτσι λοιπόν φοβούνται και τα ιατρικά αποτελέσματα των παραδοσιακών θεραπευτών, γιατί αν αυτά είναι ενθαρρυντικά, και αν δεν τα φάει η μαρμάγκα της σιωπής, τότε πολλές θεωρήσεις θα πρέπει να αλλάξουν ως προς την αποτελεσματικότητα και τη χρήση των φυσικών φαρμακευτικών ουσιών που δεν είναι μονοπώλιο κανενός.

Τότε θα αποδειχθεί και η υποκρισία της προβολής κάποιων γραφικών φυτοθεραπευτών και άλλων τσαρλατάνων που μόνο θυμηδία προκαλούν στο κοινό, με το παράλληλο θάψιμο των σοβαρών γιατρών που έχουν να προτείνουν σοβαρές και τεσταρισμένες εναλλακτικές θεραπευτικές λύσεις.

 Φοβούνται τα λόγια της ιατρού και Υπουργού Υγείας, που ίσως περικλείουν μια μεγάλη αλήθεια, ότι το AIDS δεν οφείλεται στον ιό του AIDS.

Αρχικά φαίνεται παράλογο κάτι τέτοιο, ειδικά αν κάποιος έχει συνηθίσει στο μηχανιστικό τρόπο σκέψης.

Σε όλες τις λοιμώξεις όμως ισχύει ότι το αντίστοιχο μικρόβιο ή ιός, δεν είναι πάντα η αιτία της λοίμωξης, αλλά η αφορμή της.

Αιτία της λοίμωξης είναι η πεσμένη ανοσοποιητική ικανότητα του οργανισμού. Αυτό αποδεικνύεται από τους υγιείς φορείς των διαφόρων μικροοργανισμών.

Όσο το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ισχυρό, δεν νοσούν παρ' όλο που μπορεί να είναι φορείς παθογόνου μικροοργανισμού. Μόλις όμως αυτό καταπέσει εμφανίζεται αμέσως η λοίμωξη.

Άρα αιτία μιας λοίμωξης είναι η πεσμένη ανοσοποιητική ικανότητα του οργανισμού και αφορμή, η επαφή του με τον μικροοργανισμό που βρίσκει πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης με αποτέλεσμα την εμφάνιση της νόσου.


Αν αυτό, το ουσιαστικά αυτονόητο, γίνει αποδεκτό από την ιατρική κοινότητα, τότε θα αποδειχθεί ότι η ιατρική έρευνα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, έχει πάρει τελείως λανθασμένο δρόμο. Αντί για την καταπολέμηση του μικροβίου ή του ιού, θα πρέπει να έχει σαν στόχο η έρευνα την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να το κάνει άτρωτο στους μικροοργανισμούς. Έτσι κι αλλιώς η ιστορία της ιατρικής έρευνας έχει αποδείξει ότι οι εξυπνότεροι επιστήμονες και τα πιο εξοπλισμένα εργαστήρια, δεν έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα να παρασκευάσουν ούτε ένα αντι-ιικό φάρμακο, ούτε για τον ιό του κοινού κρυολογήματος.


Αυτά φοβούνται κάποιοι κ.κ Έξυπνοι που προσπαθούν να γελοιοποιήσουν την τεράστια και σοφή προσπάθεια της ιατρού Υπουργού Υγείας μιας χώρας που προσπαθεί να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της χώρας της χωρίς προκαταλήψεις και φανατισμούς, σε αντίθεση με τον κυνισμό των πουπουλοανατραφέντων υποστηρικτών του παρανοϊκού μερικές φορές κατεστημένου.