Skip to main content
Σκλήρυνση κατά πλάκας και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Σκλήρυνση κατά πλάκας και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Σκλήρυνση κατά πλάκας και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Τα αυτοάνοσα εξ ορισμού είναι νοσήματα κατά τα οποία ο οργανισμός στρέφεται εναντίον του ίδιου του οργανισμού. Για την Προηγμένη Ομοιοπαθητική, που εξετάζει τον ασθενή ολιστικά διότι έχει ως στόχο να υποστηρίξει τον οργανισμό του σε συνολικό επίπεδο, αυτό υποδηλώνει κάποιο είδος καταπίεσης των συναισθημάτων και των σκέψεων, κάποιο είδος μαρασμού και παραπόνου. Αυτή η καταπνιγμένη επιθυμία ή σκέψη παρασύρει πολύ την άμυνα και την συνολική κατάσταση υγείας του ατόμου και πολλές φορές τον κάνει να στρέφεται εναντίον του. 

Η Σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία ασθένεια που πλήττει το νευρικό σύστημα του ατόμου και ανήκει στα αυτοάνοσα νοσήματα. Στους περισσότερους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά πλάκας έχει βρεθεί ότι καταστρέφεται σταδιακά η μυελίνη που είναι το περίβλημα των νευρικών ινών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει το ίδιο γρήγορα και σωστά η μετάδοση των μηνυμάτων από τον εγκέφαλο προς το υπόλοιπο σώμα.
Πιο συχνά εμφανίζεται σε άτομα 20-40 ετών και συνηθέστερα σε γυναίκες. Τα συμπτώματα καθώς και η πορεία και η εξέλιξη της νόσου διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο και σχετίζονται με την γενική κατάσταση υγείας του ατόμου. Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι μυϊκοί σπασμοί, μουδιάσματα, δυσκολία στην κίνηση και αστάθεια, διπλωπία και μείωση της όρασης, λοιμώξεις του ουροποιητικού και δυσκολία στον έλεγχος της ουροδόχου κύστης, ζάλη, κατάθλιψη και πεσμένος τρόπος ομιλίας. Οι βλάβες που επέρχονται από τη νόσο μπορεί να είναι μόνιμες ή αναστρέψιμες σε κάποιο βαθμό ενώ σε τελικό στάδιο προκαλεί αναπηρία. Η γκάμα των ομοιοπαθητικών φαρμάκων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής περιλαμβάνει πολλά σκευάσματα που παρουσιάζουν εικόνα όμοια με αυτή που παρουσιάζει η σκλήρυνση κατά πλάκας και είναι ικανά να βοηθήσουν τα συμπτώματα της ασθένειας. 

Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με τις συνθέσεις που χρησιμοποιεί υποστηρίζει και τονώνει το ανοσοποιητικό, την άμυνα και την ζωτική δύναμη του οργανισμού. Παράλληλα υποστηρίζει σε ψυχοδιανοητικό επίπεδο, βοηθάει την σκέψη να ειπωθεί και το συναίσθημα να εκφραστεί. Βελτιώνει λοιπόν κατά πολύ το συνολικό επίπεδο υγείας και ζωής του ασθενούς και αυτό αποδεικνύεται και από εκατοντάδες ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που έλαβαν, παράλληλα με τις αλλοπαθητικές τους θεραπείες, και σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι η ασθένεια, μετά την λήψη των σκευασμάτων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, άρχισε να εξαπλώνεται με βραδύτερους ρυθμούς και να σταθεροποιείται, πολλά από τα συμπτώματα βελτιώθηκαν, η ψυχολογία τονώθηκε και η αισιοδοξία επανήλθε. 

Όπως και σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη μιας τόσο απρόβλεπτης νόσου. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε οργανισμός ανταποκρίνεται διαφορετικά στις θεραπείες και θέλει τον δικό του χρόνο.