Skip to main content
ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: μία ολιστική προσέγγιση

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: μία ολιστική προσέγγιση

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: μία ολιστική προσέγγιση

Τα οφέλη της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής είναι πολλά.  Οι ευρωπαίοι πολίτες αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τα οφέλη μιάς ολιστικής προσέγγισης στην φροντίδα, όπου ο γιατρός σε αντιμετωπίζει σαν ένα σύνολο σώματος, ψυχής και νου και όχι απλά σαν ένα σύνολο συμπτωμάτων. Από ολιστική άποψη, ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως μία ολοκληρωμένη οντότητα, για την θεραπεία του οποίου λαμβάνονται υπόψιν όλες οι πτυχές της ζωής του,  όπως οι σωματικές, οι ψυχικές, οι συναισθηματικές και οι κοινωνικές. Τα άτομα θεωρούνται ως όντα που μπορούν να αυτοθεραπεύονται και να αυτοανανεώνονται, με την βοήθεια μιας σωστής ομοιοπαθητικής θεραπείας. 
Για την Προηγμένη Ομοιοπαθητική, υγεία δεν ειναι απλά η απουσία ασθένειας αλλά η ικανότητα του ανθρώπινου συστήματος να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών προκλήσεων. Η αδυναμία να το κάνει προκαλεί μία ανισορροπία μεταξύ νου, σώματος και ψυχής και έτσι μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ασθένειας. 
Η Προγημένη Ομοιοπαθητική έχει ως στόχο να θεραπεύσει την αιτία και όχι απλά τα συμπτώματα μίας νόσου κινητοποιώντας και ενισχύοντας τις φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του ίδιου του οργανισμού για να φέρει υγεία και ευεξία. Δεν αντιμετωπίζει δηλαδή τον ασθενή επιφανειακά διώχνοντας απλά τα συμπτώματα, αλλά τον θεραπεύει εκ των έσω. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ασθενείς συχνά αναφέρουν βελτίωση στην συνολική τους ενέργεια, στην διάθεση, στην ποιότητα του ύπνου και την εξαφάνιση άλλων συμπτωμάτων που δεν σχετίζονται με την πάθηση αυτή καθεαυτή. 


Πιο συγκεκριμένα τα ομοιοπαθητικά σχήματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής ξεπερνούν και το εμπόδιο της εξατομικευμένης θεραπείας, καθώς επιτρέπουν σε αυτόν τον ίδιο τον οργανισμό να επιλέξει με την δική του νοημοσύνη ποιες ουσίες θα χρησιμοποιήσει κάθε φορά για να αντιμετωπίσει το εκάστοτε πρόβημα που τον απασχολεί.