Skip to main content
Προηγμένη Ομοιοπαθητική και Υποτροπιάζουσες Ουρολοιμώξεις

Προηγμένη Ομοιοπαθητική και Υποτροπιάζουσες Ουρολοιμώξεις

Προηγμένη Ομοιοπαθητική και Υποτροπιάζουσες Ουρολοιμώξεις. 

Οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις είναι ένα συχνό εύρημα που παρουσιάζουν ασθενείς με προβλήματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Η δυσλειτουργία του ουροποιητικού συστήματος είναι ένα συχνό φαινόμενο, κυρίως σε γυναίκες και οδηγεί σε ανωμαλίες της λειτουργίας των νεφρών και συχνές ουρολοιμώξεις που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. 

Κοινός τρόπος αντιμετώπισης και πρόληψης ουρολοιμώξεων σε τέτοιους ασθενείς είναι η συχνή χρήση αντιβιώσεων καθώς είναι πολύ εύκολη η ανάπτυξη μικροβίων στην κύστη τους καθώς και οι συνεχόμενες εξετάσεις για να αποφεύγονται και να αντιμετωπίζονται όσο πιο γρήγορα γίνεται πιθανές μολύνσεις του ουροποιητικού από μικρόβια που ακόμη δεν έχουν δώσει συμπτώματα.

Αυτή η συνεχόμενη χρήση αντιβιοτικών, επιβαρύνει τις περισσότερες φορές την συνολική υγεία τους ασθενούς και επηρεάζει γενικά την άμυνα του οργανισμού. 

Το 2012 πραγματοποιήθηκε μία έρευνα σε ασθενείς με δυσλειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, στους οποίους για 1 χρόνο χορηγήθηκαν σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής παράλληλα με την όποια θεραπεία ακολουθούσε ο καθένας. Μετά από ένα 6μηνο οι περισσότεροι ασθενείς σταμάτησαν να εμφανίζουν ουρολοιμώξεις και σταδιακά άρχισαν να ελαττώνουν και την χρήση αντιβιοτικών. Ένα χρόνο μετά δεν ήταν πλέον αναγκαία η χρήση αντιβίωσης έστω και προληπτικά και μέχρι και σήμερα οι ασθενείς αυτοί δεν έχουν ξαναεμφανίσει συμπτώματα ουρολοίμωξης και οι εξετάσεις τους δεν έχουν δείξει παρουσία μικροβίων στα ούρα. 

Η παραπάνω έρευνα αναδεικνύει την συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής σε περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις είτε οφείλονται σε δυσλειτουργία του ουροποιητικού είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση η χρήση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής τονώνει την άμυνα του οργανισμού καθώς και την λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα ο ίδιος ο οργανισμός να μπορεί πλέον να προλαμβάνει ή να αντιμετωπίζει έγκαιρα οποιαδήποτε πιθανή μόλυνση.