Skip to main content
Προηγμένη Ομοιοπαθητική και Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Προηγμένη Ομοιοπαθητική και Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Προηγμένη Ομοιοπαθητική και Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μία χρόνια αυτοάνοση ασθένεια, άγνωστης οργανικής αιτιολογίας, που προκαλεί πόνο, οίδημα και δυσκαμψία στις αρθρώσεις και έχει την έδρα της στο ψυχοσυναισθηματικό πεδίο του ανθρώπου.  Η ασθένεια επηρεάζει κυρίως τα χέρια, τα πόδια και τους καρπούς. Υπάρχουν περίοδοι όπου τα συμπτώματα είναι πιο ήπια και άλλες όπου γίνονται πιο έντονα προκαλώντας τις λεγόμενες εξάρσεις. Οι εξάρσεις είναι δύσκολο να προβλεφθούν αλλά με την σωστή θεραπεία μπορεί να μειωθεί ο αριθμός τους. 
Όπως σε όλα τα αυτοάνοσα, έτσι και στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, είναι δύσκολο να βρεθεί μια χημική θεραπεία που θα εξαλείψει τελείως τα συμπτώματα ή την εξάπλωση της ασθένειας. Υπάρχουν διάφορα χημικά φάρμακα που μπορεί να μειώσουν τους πόνους ή να επιβραδύνουν την ασθένεια αλλά όχι πάντοτε με επιτυχία ούτε σε όλους τους ασθενείς. 
Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με τις ομοιοπαθητικές συνθέσεις της, οι οποιες δρουν εξίσου αποτελεσματικά τόσο στον ψυχοσυναισθηματικό τομέα όσο και στον σωματικό, παρέχει σημαντική βοήθεια και στήριξη σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και δεν αποθεραπεύονται με τα γνωστά χημικά φάρμακα. Σε πολλές περιπτώσεις ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα, που ακολουθούσαν χρόνια χημική θεραπεία, χορηγήθηκαν συγκεκριμένές ομοιοπαθητικές συνθέσεις. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μετά από κατά μέσο όρο 6-8 μήνες θεραπείας παρατηρήθηκε εξάλειψη των πόνων, μείωση του οιδήματος και ευκαμψία. Μάλιστα πολλοί από τους ασθενείς ελάττωσαν ή σταμάτησαν τα χημικά φάρμακα που έπαιρναν. 


Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και να χορηγηθεί παράλληλα με οποιοδήποτε άλλο χημικό φάρμακο, καθώς δεν υπάρχει ο κίνδυνος της αλληλεπίδρασης. Έτσι μπορεί να συνδράμει στην τόνωσης της συνολικής υγείας τους ασθενούς και να βοηθήσει στην μη εξάπλωση ασθενειών δύσκολων στην αντιμετώπισή τους, όπως σε περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων που έχουν συχνά την έδρα τους στο ψυχοσυναισθηματικό πεδίο.