Skip to main content
Πονοκέφαλοι και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Πονοκέφαλοι και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Πονοκέφαλοι και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Οι πονοκέφαλοι είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα υγείας, το οποίο σχεδόν όλοι μας θα βιώσουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας. Χωρίζονται στις κεφαλαλγίες τάσης όπου ο πόνος εντοπίζεται συνήθως και στις δύο πλευρές των κροτάφων και του μετώπου και στις ημικρανίες όπου ο πόνος εντοπίζεται στο μισό μέρος του κεφαλιού. Τις περισσότερες φορές οι πονοκέφαλοι είναι εύκολα αντιμετωπίσιμοι αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ο πονοκέφαλος επιμένει και γίνεται χρόνιος. 
Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από ασθενείς με χρόνιους πονοκεφάλους, που μόνο ανακουφιστική θεραπεία κατάφεραν να βρουν με συμβατικά χημικά φάρμακα. 
Στο άρθρο αυτό θα παρουσιάσουμε μία έρευνα που έγινε πριν 5 χρόνια και απέδειξε την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση χρόνιων πονοκεφάλων. Στην έρευνα συμμετείχαν 200 ασθενείς με χρόνιες κρίσεις κεφαλαλγίας, οι οποίοι  ακολουθούσαν χρόνιες χημικές θεραπείες με παροδική ανακούφιση από τις κεφαλαλγίες, χωρίς όμως αυτές να εξαλείφονται. Στους μισούς  χορηγήθηκαν ομοιοπαθητικά σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής για ένα 6μηνο και στους άλλους μισούς χορηγήθηκαν άλλα μη ομοιοπαθητικά σκευάσματα, τύπου placebo. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα μετρήθηκαν και συγκρίθηκαν ο αριθμός κρίσεων κεφαλαλγίας, η διάρκεια του πόνου, καθώς και η ένταση του πόνου μεταξύ των δύο ομάδων. 
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συχνότητα και η ένταση των πονοκεφάλων ήταν στατιστικά πολύ χαμηλότερες στην ομάδα που έπαιρνε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα σε σχέση με τους ασθενείς που δεν το έπαιρναν, καθώς και η διάρκεια του πονοκεφάλου ήταν στατιστικά σημαντικά μικρότερη. Επίσης στην πλειοψηφία των μελών της ομάδας που έπαιρνε φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής μετά το τέλος της έρευνας οι πονοκέφαλοι εξαφανίστηκαν εντελώς, έως και σήμερα. 
Η έρευνα αυτή μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική με τις συνθέσεις ομοιοπαθητικών φαρμάκων που χρησιμοποιεί μπορεί να επιδράσει γρήγορα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση χρόνιων πονοκεφάλων που δεν έχουν βρει τελική θεραπεία με την βοήθεια χημικών φαρμάκων.