Skip to main content
Πονοκέφαλοι και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Πονοκέφαλοι και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Πονοκέφαλοι και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα συχνότερα θέματα υγείας που απασχολεί στις μέρες μας άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Η συμπτωματολογία των πονοκεφάλων διαφέρει κατά πολύ από άτομο σε άτομο, καθώς ποικίλει πολύ το είδος του πόνου στον κάθε ασθενή καθώς και το σημείο του αυχένα ή του κεφαλιού στο οποίο εντοπίζεται ο πονοκέφαλος.  
Τα αίτια του πονοκεφάλου είναι επίσης πολυάριθμα και βάσει αυτών υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες πονοκεφάλων, ο πρωτοπαθής πονοκέφαλος και ο δευτεροπαθής πονοκέφαλος. 
- Πρωτοπαθής είναι ο πονοκέφαλος που δεν έχει κάποια συγκεκριμένη παθολογικής φύσεως αιτία, πχ κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα στον εγκέφαλο και τέτοιοι τύποι πονοκεφάλων είναι η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης ή η αθροιστική κεφαλαλγία.   
-  Δευτεροπαθής ονομάζεται ο πονοκέφαλος που έχει κάποια συγκεκριμένη αιτία, όπως κάποιο είδος φλεγμονής στον εγκέφαλο ή οφείλεται στην υπέρμετρη λήψη φαρμακευτικών ουσιών. 
Και για τις δύο περιπτώσεις πονοκεφάλων χρειάζεται πολύ συχνά η διενέργεια Μαγνητικής (ή Αξονικής) Τομογραφίας ώστε να διερευνηθεί η προέλευσή τους και αρχικά να αποκλειστεί κάθε οργανική βλάβη που θα απαιτούσε μία ειδική μεταχείριση. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της τομογραφίας θα προσδιοριστεί και η κατάλληλη θεραπεία. 
Στους πρωτοπαθείς πονοκεφάλους τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δύσκολη η εύρεση της σωστότερης αιτιολογίας. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν χρόνια από πονοκεφάλους, χωρίς παθολογικά αίτια, και χωρίς να μπορούν να βρουν μία μόνιμη θεραπεία και λύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως κρύβονται ψυχοδιανοητικά αίτια τα οποία πρέπει να διερευνηθούν σωστά για να αντιμετωπιστούν καταλλήλως. 
Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική παρέχει ένα ευρύ φάσμα ομοιοπαθητικών συνθέσεων τόσο για τα παθολογικής φύσης όσο και για τα ψυχοδιανοητικής φύσης αίτια των πονοκεφάλων. Μέσα από έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί η αποτελεσματικότητά της καθώς ασθενείς με χρόνιους πρωτοπαθείς πονοκεφάλους μέσα σε μόλις λίγο διάστημα θεραπείας με ομοιοπαθητικά σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής κατάφεραν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα που τους ταλαιπωρούσαν και μάλιστα ανέφεραν ότι άρχισαν να αισθάνονται πιο ανεβασμένοι ψυχολογικά και με λιγότερο άγχος. 
Τα παραπάνω αποτελέσματα μας δείχνουν πώς η Προηγμένη Ομοιοπαθητική μπορεί μέσω των ομοιοπαθητικών συνθέσεών της να τονώσει τον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα και να συμβάλει αποδεδειγμένα και στατιστικά σημαντικά στην ανακούφισή ή την καταπολέμησή τους.