Skip to main content
Πολυκυστικές ωοθήκες και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Πολυκυστικές ωοθήκες και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Πολυκυστικές ωοθήκες και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι μια κοινή ενδοκρινική διαταραχή σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Χαρακτηρίζεται από διάφορες κλινικές εικόνες όπως άχρονη και χρονικά απροσδιόριστη ωορρηξία, εικόνα πολυκυστικών ωοθηκών και υπερανδρογονισμός, δηλαδή αύξηση των ανδρογόνων στον γυναικείο οργανισμό. 
Υπάρχουν διάφορες μορφές θεραπειών, κυρίως μέσω της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών, αλλά με παρενέργειες τις οποίες πολλές γυναίκες δύσκολα αντέχουν. Επομένως υπάρχει μεγάλη ανάγκη τα τελευταία χρόνια να βρεθούν και εναλλακτικές μορφές θεραπείας που θα ανακουφίζουν τα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. 
Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι ένα συμπληρωματικό σύστημα ιατρικής που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. 
Δέκα περιπτώσεις νεαρών γυναικών με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μελετήθηκαν πρόσφατα για το πώς και πόσο ανταποκρίνονται στα σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής. Όλες έλαβαν για κάποιο χρονικό διάστημα συγκεκριμένα σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής, που σχετίζονται με την λειτουργία του γεννητικού συστήματος. Παράλληλα με την θεραπεία του γυναικολόγοι τις παρακολουθούσαν κλινικά και εργαστηριακά, μέσω υπερηχογραφήματος.  
Και στις δέκα περιπτώσεις παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση σε χρονικό διάστημα 4 έως 10 μηνών. Πιο συγκεκριμένα, οι ακανόνιστοι εμμηνορροϊκοί κύκλοι και άλλα συναφή συμπτώματα έγιναν φυσιολογικά και οι κύστεις στις ωοθήκες μίκρυναν σημαντικά ή εξαφανίστηκαν, όπως απέδειξαν τα υπερηχογραφήματα. Πέντε χρόνια μετά οι γυναίκες δεν ξαναεμφάνισαν συμπτώματα συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και η ποιότητα του κύκλου τους και συνολικά της καθημερινότητάς τους βελτιώθηκε.   


Αυτή η σειρά περιπτώσεων υποδηλώνει τον σημαντικό ρόλο της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, ρυθμίζοντας τον εμμηνορρυσιακό κύκλο μαζί με την υποχώρηση των κύστεων και των σχετικών συμπτωμάτων.