Skip to main content
ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Τι σημαίνει πανικός;

Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν πως δημιουργείται ο πανικός και πολύ περσότερο δεν γνωρίζουν  πως αντιμετωπίζεται.

Είναι φυσιολογική κατάσταση ο πανικός ή όχι; Είναι ο πανικός όπως λένε καταστροφικός ή όχι;

Ας δούμε τον ορισμό του πανικού.

Πανικός είναι «μια ξαφνική αίσθηση φόβου, η οποία είναι τόσο ισχυρή ώστε να κυριαρχεί ή να αποτρέπει τη λογική σκέψη, αντικαθιστώντας την με συντριπτικά συναισθήματα άγχους και ξέφρενης ταραχής που συνάδουν με μια ενστικτώδη αντίδραση πάλης ή φυγής.»

Στην ουσία ο πανικός είναι ένας έντονος φόβος δηλαδή ένας φόβος στα άκρα.

Είναι ο φόβος αφύσικο φαινόμενο ή ένα φαινόμενο συνυφασμένο με την ίδια την ζωή;

Ας δούμε τον ορισμό «ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή φανταστικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του για πάλη ή φυγή».

Συνάγεται λοιπόν ότι ο φόβος είναι ένα φυσικό συναίσθημα που είναι συνυφασμένο με αυτή την ίδια τη ζωή, που χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή.

Το αίτιο του φόβου μπορεί να είναι πραγματικό ή φανταστικό.  

Μπορεί να είναι μία πραγματική απειλή κατά της ύπαρξη μας, είτε νοητικό δηλαδή μια απειλή που την προκαλεί το μυαλό μας και μόνο, χωρίς στην ουσία να υπάρχει πραγματικό αίτιο.

Αν εξετάσουμε την καθημερινότητα μας και κάνουμε από περιέργεια μια καταγραφή όλων των περιστατικών που μας δημιούργησαν φόβο, πραγματικά σας συμβουλεύω να κάνετε αυτή τη διερεύνηση με τον εαυτό σας, θα διαπιστώσουμε ότι στην καθημερινότητα μας μόνο λίγα φοβογόνα περιστατικά έχουν στη βάση τους πραγματικό κίνδυνο για την επιβίωση μας, ενώ τα περισσότερα είναι γεγονότα που τα δημιουργεί το μυαλό μας.

Όταν μας επιτεθεί ένας μεγαλόσωμος άγριος σκύλος είναι φυσικό να φοβηθούμε γιατί αυτό αποτελεί πραγματική απειλή. Ενώ αν δούμε ένα μικρόσωμο σκυλάκι του καναπέ, που μόνο αισθήματα τρυφερότητας και φροντίδας μας δημιουργεί, όχι μόνο δεν θα τρέξουμε να φύγουμε αλλά θα σταθούμε θα το πάρουμε στην αγκαλιά μας για να το ηρεμήσουμε γιατί εκείνο φοβάται περισσότερο από εμάς.

Αν τώρα στη θέα του τόσο μικρού και γλυκού ζώου το βάλουμε στα πόδια, με την σκέψη και την κρίση μας θολωμένες, με τη λογική ανίσχυρη απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο, τότε σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έντονου φόβου που πιθανά εξελίσσεται σε πανικό.

Σε έρευνα της Θεραπευτικής Αντίληψης με φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής που διήρκησε την πενταετία από το 2010 – 2015, τα αποτελέσματα έδειξαν επί 1267 ασθενών με κρίσεις πανικού, ότι αυτοί βελτιώθηκαν και ξεπέρασαν το πρόβλημα τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 91%.

Τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής ενισχύουν το σωματικό ταυτόχρονα με το ψυχοδιανοητικό όργανο του ανθρώπου.

Στο ψυχοδιανοητικό επίπεδο ηρεμούν, χαλαρώνουν και κάνουν τον άνθρωπο ψυχραιμότερο, έτσι ώστε να ελέγχει τις φοβογόνες παρορμήσεις που του προκαλούν αναιτιολόγητη τροπή σε φυγή ή κατάρρευση του οργανισμού σε περίπτωση πανικού.

Εκείνο που χρειάζεται ο οργανισμός για την αντιμετώπιση του φόβου και περισσότερο εκείνου που εξελίσσεται σε πανικό, είναι η ενέργεια που προσφέρουν τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής.

Ο φόβος και κατ’ επέκταση ο πανικός είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται στον άνθρωπο όταν η  ενέργεια του είναι πεσμένη.

Τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής κάνουν αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός εκείνη την ώρα.

Τα φάρμακα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να αντιμετωπίσει ο οργανισμός το φόβο του και επομένως και τον πανικό του.

 

Σπύρος Διαμαντίδης

 

Professor M.D, HRM, Neurophysiologist,

Work Related Stress Control expert,

Peak Performance expert.

GMP Inspector-Auditor