Skip to main content
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ GERMANY

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Νέα δεδομένα της αγοράς από ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων δηλώνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς έχουν χρησιμοποιήσει ομοιοπαθητικά φάρμακα και ο αριθμός τους έχει αυξηθεί από 53% του πληθυσμού το 2009 σε 60% το 2014.

Η αναφορά του ινστιτούτου δίνει μια γλαφυρή εικόνα της κατανάλωσης των ομοιοπαθητικών φαρμάκων στη Γερμανία με κάποια επιμέρους εξαιρετικά ενδιαφέροντα και σημαντικά στατιστικά στοιχεία...

- 73%! Των Γερμανίδων και 48%των Γερμανών έχουν χρησιμοποιήσει ομοιοπαθητικά φάρμακα.

- 95% των Γερμανών της Δυτικής Γερμανίας γνωρίζουν για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των ομοιοπαθητικών φαρμάκων και αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί από το 1975 που το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 76%...τηρουμένων των αναλογιών ας μας επιτραπεί να επισημάνουμε ότι και πάλι είναι ένα εντυπωσιακό ποσοστό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής.

- 67% των Γερμανών που  επέλεξαν την Ομοιοπαθητική Ιατρική και χρησιμοποίησαν ομοιοπαθητικά φάρμακα το έκαναν μετά από εισήγηση ενός φίλου ή συγγενούς τους.

- Οι πιο δημοφιλείς αφορμές  χρήσης ομοιοπαθητικών φαρμάκων ήταν το κοινό κρυολόγημα και η γρίππη και κατ’επέκταση η ανάγκη για τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

- Ο βασικός λόγος επιλογής των ομοιοπαθητικών φαρμάκων  ήταν η απουσία παρενεργειών.

Αυτά τα στοιχεία είναι το αποτέλεσμα μιας μελέτης που περιελάμβανε περίπου 1500 άτομα από όλη τη Γερμανία τον Μάιο και τον Ιούνιο αυτού του χρόνου από το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Allensbach.