Skip to main content
ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Η ΑΦΡΙΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η ΑΦΡΙΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Υπάρχει μια ομάδα νεαρών επιστημόνων όπως δηλώνουν οι ίδιοι, οι οποίοι επιδίδονται σε εναν αντιομοιοπαθητικό αγώνα με τεχνάσματα, που μπορεί να θωρηθούν τουλάχιστον επιπόλαια και να δικαιολογηθούν λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Άθελα τους όμως, μας δίνουν πολύτιμα στοιχεία για την ομοιοπαθητική και αποκαλύπτουν την πραγματική εικόνα της Αφρικανικής πραγματικότητας.

Το τέχνασμα τους είναι οτι στέλνουν σε μερικούς τομεάρχες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μια επιστολή, όπου δηλώνουν οτι η ομοιοπαθητική είναι αναποτελεσματική σε ορισμένες ασθένειες, λες και το γνωρίζουν τα αμούστακα αυτά παιδιά και ειδικότερα στο AIDS,τη φυματίωση και την ελονοσία. Προσπαθούν έτσι με βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις, που είναι τελείως αυθαίρετες, να τους ευαισθητοποιήσουν και να τους κάνουν να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της ομοιοπαθητικής στην Αφρική. Ελα μπαμπά να κάνεις ντα στους κακούς δηλαδή.

Καθήστε παλληκαράκια μου. Ποιός σας έμαθε εσάς τι κάνει και τι δεν κάνει η ομοιοπαθητική και πολύ περισσότερο τι σας κάνει με τόσο πάθος να εφαρμόζετε τεχνάσματα εναντίον της; Αν είστε υπέρμαχοι της αλήθειας, ρωτήστε και εμάς, που ξέρουμε κάτι περισσότερο, ή καλλίτερα ρωτήστε τα εκατομύρια των ομοιοπαθητικών ασθενών, που ίσως κάτι ξέρουν περισσότερο απο εσάς τους λάβρους επικριτές της.

Στη συνέχεια, τα νεαρά αυτά παιδιά, της ηλικίας των 20 με 24 ετών, παίρνουν απο τους αποδέκτες της επιστολής τους κάποιες απαντήσεις και όταν περιέχουν αμφισβήτηση για την ομοιοπαθητική, κάτι που είναι φυσικό και θεμιτό, την χρησιμοποιούν για να πουν οτι δήθεν ο Παγόσμιος Οργανισμός Υγείας έβγαλε ανακοίνωση κατά της ομοιοπαθητικής. Καθήστε καλά βρε παιδιά μου. Αν κάνετε τέτοιες πονηριές απο αυτή την ηλικία, τι θα κάνετε όταν μεγαλώσετε; Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και θα σας καταλάβει; Αλλά τα δραστήρια αυτά παιδιά δεν σταματάνε εδώ. Το χοντραίνουν το παιχνίδι τους και στη συνέχεια στέλνουν επιστολές σε  υπουργούς υγείας διαφόρων κρατών, λέγοντας τους ότι πρέπει να λάβουν μέτρα κατά της διάδοσης της ομοιοπαθητικής αφού δήθεν το λέει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτό πια βρε παλληκαράκια μου δεν είναι παιχνίδι ούτε μπορεί να δικαιολογηθεί απο την ηλικία σας. Αυτό μπαίνει στη σφαίρα του ποινικού αδικήματος. Προσέξτε γιατί θα βρεθεί κανένας άλλος τομεάρχης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και θα σας τραβήξει το αυτί για λογαριασμό του οργανισμού αφού βάζετε στο στόμα του λόγια που δεν είπε. Θέλοντας να δείξουν πόσο πολύ απειλείται η Αφρική απο την ομοιοπαθητική, μας δίνουν μέσω της επιστολής τους πολύτιμα στοιχεία για την εξάπλωση της.

Μας πληροφορούν λοιπόν. «Στην Κένυα οι μεγαλύτεροι ομοιοπαθητικοί προμηθευτές οι AbhaLightFoundation πουλάνε ομοιοπαθητικά φάρμακα για την ελονοσία, τις διάρροιες και τη γρίππη. Αυτή τη στιγμή διατηρούν 20 κέντρα υγείας, 25 κινητές κλινικές και 5 κλινικές για το AIDS. Στην Τανζανία οι JeremySherrκαι SigsbertRwegasiraδιατηρούν τρείς ομοιοπαθητικές κλινικές και διατείνονται ότι θεραπεύουν πάνω απο εκατό ασθενείς με ελονοσία κάθε μέρα. Σύμφωνα με το προωθητικό υλικό τους, λένε ότι η συμβατική ιατρική προσφέρει μόνο προσωρινή ανακούφιση, συχνά με μεγάλο κόστος και πολλές παρενέργειες. Στην Αιθιοπία η AmmaResonanceHealingFoundation, που διατηρείται απο τον PeterChappell, παρέχει θεραπεία σε ασθενείς με AIDS με ομοιοπαθητική, υπό μορφή συχνοτήτων ως ιδανική εναλλακτική και συμπληρωματική θεραπεία για το AIDS στις αναπτυσσόμενες χώρες, διότι είναι πολύ φθηνή και δεν έχει παρενέργειες. Στη Γκάνα οι Senya/TamaleHomeopathyProject θεραπεύουν ασθενείς με ελονοσία χρησιμοποιώντας ομοιοπαθητική. Στη Μποτσουάνα οι MaunHomeopathyProject προσφέρουν ομοιοπαθητική θεραπεία σε πολλές περιοχές και με κινητές κλινικές για ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS, όπως ο έρπης και οι διάρροιες σε φορείς του AIDS, οι οποίοι όμως δεν παίρνουν χημικά αντιϊκά φάρμακα» Καταπληκτικά τα νέα της Αφρικής παιδιά και ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε.

Τώρα όλος αυτός ο οργασμός της ομοιοπαθητικής στην Αφρική και μάλιστα σε σχέση με το AIDS φαίνεται να σας χαλάει εσάς και θέλετε να βάλετε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους Υπουργούς Υγείας των αναπτυγμένων χωρών να τον σταματήσουν. Και θέλετε να τους πείσετε οτι η ομοιοπαθητική είναι ανενεργή. Αφήστε ρε παιδιά να ξέρουν καλλίτερα οι δύσμοιροι Αφρικανοί αν η ομοιοπαθητική τους βοηθάει στα προβλήματα τους ή οχι.

Μόνο αυτοί μπορούν να το βεβαιώσουν με σιγουριά και για να αναπτύσεται τόσο δυναμικά η ομοιοπαθητική στην Αφρική μάλλον τους βοηθάει.

Κάποιους άλλους ίσως τους πονάει. Μεγάλη η αγορά της Αφρικής. Μεγάλο το πακέτο.

-Αναδημοσίευση από την καθημερινή εφημερίδα της Θράκης "Η ΓΝΩΜH" www.gnomi-evros.gr