Skip to main content
Βρογχίτιδα και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Βρογχίτιδα και Προηγμένη Ομοιοπαθητική

Βρογχίτιδα και Προηγμένη Ομοιοπαθητική.

Η βρογχίτιδα αποτελεί μία αναπνευστική ασθένεια που οφείλεται σε φλεγμονή των βρόγχων. Προκαλείται συνήθως από βακτήρια ή ιούς αλλά μπορεί να είναι και αλλεργικής ή αυτοάνοσης αιτιολογίας. Τα συμπτώματά της είναι βήχας με βλεννογόνες εκκρίσεις, πόνος ή σφίξιμο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή και μπορεί να διαρκέσουν από μερικές μέρες έως και μερικές εβδομάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει και χρόνια. Σε αυτές τις περιπτώσεις εκδηλώνεται σαν διαρκής ξηρόβηχας που γίνεται πιο έντονος τον χειμώνα και κυρίως τις πρωινές ώρες. Το κάπνισμα είναι μία βασική αιτία που μπορεί να οδηγήσει μία απλή βρογχίτιδα να εξελιχθεί σε χρόνια, όπως επίσης και η έκθεση σε σκόνες και ερεθιστικές ουσίες. 
Με την Προηγμένη Ομοιοπαθητική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αρχόμενες καταστάσεις της βρογχίτιδας, να τις ανακουφίσουμε και να τις εξαλείψουμε τελείως κάνοντας έτσι πρόληψη των βαρύτερων καταστάσεων που θα επακολουθούσαν αν δεν εφαρμόζαμε Προηγμένη Ομοιοπαθητική. Η πρόληψη δεν αφορά μόνο το να προλάβουμε να εμφανιστεί μία ασθένεια αλλά και να προλάβουμε την εξέλιξή της όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.  
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της βρογχίτιδας είτε με αντιφλεγμονώδη ή κορτιζονούχα σκευάσματα είτε με πιο φυσικές μεθόδους όπως αυξάνοντας τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο του ασθενούς ή καταναλώνοντας μέλι, τζίντζερ ή αλατόνερο. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα ανακουφίζονται αλλά τον επόμενο χειμώνα ή μετά το επόμενο κρυολόγημα επανεμφανίζονται.
Όλο και περισσότεροι ασθενείς τις τελευταίες δεκαετίες στρέφονται στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική για να ψάξουν μία πιο μεγάλης διάρκειας βοήθεια για την βρογχίτιδά τους. Τα σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής τονώνουν τόσο την συνολική άμυνα του οργανισμού όσο και το αναπνευστικό με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται πολύ καλά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων βρογχίτιδας και χρόνιας βρογχίτιδας. Ασθενείς που έχουν ακολουθήσει θεραπεία με ομοιοπαθητικά σκευάσματα της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής αναφέρουν ότι μόλις στις πρώτες εβδομάδες θεραπείας αισθάνονται ανακούφιση των συμπτωμάτων και μετά από κάποιους μήνες πλήρη εξαφάνισή τους. Μάλιστα η πλειοψηφία από αυτούς αναφέρει ότι δεν ξαναεμφάνισαν συμπτώματα βρογχίτιδας ούτε μετά από έκθεσή τους και πάλι σε παράγοντες που τους επηρέαζαν παλαιότερα όπως οι καιρικές συνθήκες, η σκόνη κ.α.
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική έχοντας ως στόχο της να ενδυναμώσει τον ασθενή συνολικά σε σωματικό και ψυχοδιανοητικό επίπεδο καταφέρνει να τον ανακουφίσει από προβλήματα που τον βασανίζουν χρόνια και για  τα οποία δεν βρίσκει εύκολα ανακούφιση με άλλους τρόπους.