Skip to main content
Αντιμετώπιση της μυασθένειας Gravis με την βοήθεια της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής.

Αντιμετώπιση της μυασθένειας Gravis με την βοήθεια της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής

Αντιμετώπιση της μυασθένειας Gravis με την βοήθεια της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής.

Η μυασθένεια Gravis είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει το νευρομυϊκό σύστημα του ανθρώπου και οδηγεί σε σταδιακή αδυναμία των σκελετικών μυών. Θεωρείται μία σχετικά σπάνια ασθένεια, εμφανίζεται συνήθως ξαφνικά και επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών. Στους περισσότερους ασθενείς ξεκινά με συμπτώματα στους μύες των ματιών όπως σταδιακή πτώση των βλεφάρων ή διπλωπία, δυσκολία στην μάσηση καθώς επηρεάζονται οι αρθρώσεις και οι μύες του στόματος και όσο  εξελίσσεται οδηγεί σε αδυναμία στους αναπνευστικούς μύες και σταδιακή αναπνευστική ανεπάρκεια. Υπάρχουν διάφορες μορφές θεραπείας με χρήση χημικών φαρμάκων και χειρουργικών επεμβάσεων. 

Εμείς θα παρουσιάσουμε μία από τις πολλές περιπτώσεις μυασθένειας Gravis που αντιμτωπίσαμε και αφορά σε έναν άνδρα 61 ετών που το 2019 εμφάνισε ξαφνική διπλωπία και δυσκολία στην ομιλία και τον λόγο και μετά από μία σειρά εξετάσεων βρέθηκε ότι πάσχει από μυασθένεια Gravis. Ξεκίνησε άμεσα χημική θεραπευτική αγωγή αλλά τα συμπτώματα όλο και χειροτέρευαν οδηγώντας σε αναπνευστικές δυσκολίες από την προσβολή των αναπνευστικών μυών. Ο ασθενής άρχισε να εμφανίζει κρίσεις πανικού λόγω του φόβου για την επιδείνωση της υγείας του και έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει συμπληρωματικά και θεραπεία με Προηγμένη Ομοιοπαθητική. Ακολούθησε θεραπεία. Μετά από 3 μήνες είδε μεγάλη βελτίωση αφού οι μύες του άρχισαν να δυναμώνουν τόσο στα μάτια όσο και στο στόμα. Οι κρίσεις πανικού εξαφανίστηκαν και οι φοβίες του υποχώρησαν. Συνέχισε την θεραπεία του για άλλους 6 μήνες και τα συμπτώματα σταδιακά όλο και μειώνονταν μέχρι που υποχώρησαν τελείως και έτσι ελάττωσε και τις δόσεις των χημικών φαράκων που έπαιρνε. Μέχρι και σήμερα παραμένει ασυμπτωματικός και παίρνει μόνο συντηρητικά μικρότερες δόσεις των παραπάνω φαρμάκων. 

Στην περιπτωση αυτή που είναι σύνθετη και με επιπλοκές φαίνεται πόσο σημαντική είναι συμβολή της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής στην αντιμετώπιση της μυασθένειας Gravis και γενικά των αυτοάνοσων νοσημάτων καθώς στόχος της είναι να δυναμώσει την άμυνα, την ζωτική δύναμη και τα επίπεδα υγείας του ασθενούς με σκοπό την πιο εύκολη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την μη εξάπλωση της ασθένειας.