Skip to main content
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΙΝΑΚΗΣ  - ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΙΝΑΚΗΣ, Έλληνας καθηγητής γυναικολογίας

Ο  Γιώργος Μπουλινάκης είναι Επ. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Γνώρισε την Ομοιοπαθητική στη Γερμανία και την Αυστρία, πριν από 30 χρόνια, όπου ήταν για μετεκπαίδευση. Εκεί είδε ότι το 60% των φαρμακείων είχαν ομοιοπαθητικά φάρμακα. Γνώρισε ομοιοπαθητικούς ιατρούς και είδε ότι η θεωρία τους είναι πράγματι ενδιαφέρουσα, το ότι δηλ. βρίσκει την εσωτερική δύναμη του οργανισμού τονώντας την να αυτό θεραπεύεται με φυσικά φάρμακα.

Πιστεύει στην ομοιοπαθητική και βρήκε φίλους στη δουλειά του τους ομοιοπαθητικούς και ειδικά στα εξής:

Σε ασθενείς με συνεχείς υποτροπές στις κολπίτιδες που δεν σταματούν με την κλασσική ιατρική συνέστησα ομοιοπαθητική και είδα πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Στα κονδυλώματα (HPV) που έχει γεμίσει ο κόσμος υπάρχουν συνεχείς υποτροπές ιδίως στα εξωγενή κονδυλώματα. Όταν λοιπόν δωθούν εξωτερικές αλοιφές, βιταμίνες, γίνει καυτηριασμός και οι επαναμολύνσεις συνεχίζονται τότε η ομοιοπαθητική βοηθάει πάρα μα πάρα πολύ.

Ένα άλλο θέμα που η ομοιοπαθητική βοηθάει πάρα πάρα πολύ στο επάγγελμα μου είναι οι περίφημες κύστεις ενδομητριώσεως που δημιουργούν στείρωση, συμφύσεις και πόνους με την περίοδο. Αυτό θεραπεύεται μόνο με χειρουργείο και ενέσεις για να μην ξαναεμφανιστούν.

Έχω διαπιστώσει από τη μεγάλη εμπειρία μου ότι κάνοντας ομοιοπαθητική μαζί με το χειρουργείο μειώνω τις υποτροπές στο 10%. Χωρίς ενέσεις οι υποτροπές μετά το χειρουργείο είναι 50%. Με τις ενέσεις είναι 30%, με την ομοιοπαθητική είναι 10%.

Άλλο θέμα είναι οι γυναίκες που έχουν πάρει χρόνια αντισυλληπτικά ή γονιδιακώς έχουν μια ανεπάρκεια στις ωοθήκες με τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής που βοηθούν πάρα πολύ επαναβρίσκουν οι γυναίκες τη δύναμη τους ιδίως μετά τα 37-38-40 χρόνια και μέχρι τα 45 που άνετα μια γυναίκα μπορεί να τεκνοποιήσει να κατέβει η περίοδος και να αποκτήσουν την ωριμότητα οι ωοθήκες ώστε και με τη βοήθεια τη δική μου τη φαρμακευτική να μπορέσει να μείνει έγκυος η γυναίκα.

Ένα άλλο πάλι είναι τα ινομυώματα. Η επανεμφάνιση τους είναι πολύ συχνή. Η ομοιοπαθητική βοηθάει πάρα πάρα πολύ να μην ξαναεμφανιστούν για πολλά χρόνια ακόμη.

Επίσης βοηθάει πάρα πολύ στις δυσμηνόρροιες.

Αυτά είναι τα κύρια θέματα που συνεργάζομαι με τους ομοιοπαθητικούς. Και πράγματι πιστεύω στην ομοιοπαθητική.