Skip to main content
SPIROS DIAMANTIDIS ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 

Αρχικά αποφασίστε το ότι έχετε να μελετήσετε εσείς, το παιδί σας, κάποιος κοντινός και αγαπημένος και χωνέψτε το ότι δεν μπορείτε να παρακάμψετε αυτό το στάδιο της μελέτης που μπορεί να μη σας αρέσει, να σας στρεσσάρει, να μη συμφωνείτε, να σας ακινητοποιεί η σκέψη του αντί να σας κινητοποιεί και αφού τα συνειδητοποιήσετε όλα αυτά αναθαρρείστε γιατί το πιο δύσκολο κομμάτι – αυτό της άρνησης- βρίσκεται πίσω σας και όχι μπροστά σας!   

Αμέσως μετά σκεφτείτε όταν κάνετε κάτι που σας αρέσει πραγματικά, που σας ξεκουράζει – π.χ να δείτε την αγαπημένη σας σειρά, να μιλήσετε στο τηλέφωνο με κάποιον σημαντικό για εσάς- τι κάνετε; Πίνετε ένα χυμό; Φοράτε ρούχα άνετα; Κάθεστε σε μια σπέσιαλ θέση; Δανειστείστε αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία για να οργανώσετε τη μελέτη σας και γράψτε σε ένα καρτελλάκι που θα κρατήσετε κοντά σας όλα τα καλά που προκύπτουν από το συγκεκριμένο διάβασμα:

θα πάρετε πτυχίο, θα έχετε λιγότερα μαθήματα για το καλοκαίρι, θα καλύψετε εκείνο το κενό στο διάβασμα της κοινωνιολογίας που πάντα θέλατε αλλά ποτέ δεν προλαβαίνατε να κάνετε, θα πάρετε επιτέλους το μεγάλο βαθμό που λαχταρούσατε στα μαθηματικά, θα εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο σας, θα εξασκηθείτε στο να αντέχετε το άγχος χωρίς να «βουτάτε» στο ψυγείο ή να «μπουκάρετε» στα μαγαζιά, θα κάνετε ένα βασικό βήμα για τον επόμενο στόχο σας που εσείς ξέρετε ποιός είναι ή θα ανακαλύψετε μόλις ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μετά και από αυτές τις εξετάσεις... Διαλέξτε ένα χώρο χωρίς πολλούς περισπασμούς.

Τα παλιά τα χρόνια έλεγαν ότι τίποτα δε σε βοηθάει περισσότερο από έναν λευκό τοίχο στο να συγκεντρωθείς. Αν δεν είστε ο τύπος του λευκού τοίχου απλώς διαλέξτε ένα χώρο που να σας εξυπηρετεί και να σας εκφράζει. Βρείτε το ρυθμό σας...άλλη προπόνηση κάνουν οι μαραθωνοδρόμοι και άλλη οι δρομείς ταχύτητας.

Δείτε το χρόνο σας μέχρι τις εξετάσεις και προσαρμόστε το φορτίο της μελέτης στο ρυθμό σας. Φροντίστε να διακόπτετε κάθε όταν νιώθετε ότι χρειάζεται ή σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ανακεφαλαιώνετε τα στοιχεία της μελέτης σας και να μπορείτε να αφομοιώσετε στοιχεία επί της ουσίας.

Οι χρονικές διακοπές είναι εξίσου σημαντικές για τη μελέτη αλλά και για τη φυσική σας κατάσταση. Λίγο τέντωμα και σωστή ενυδάτωση- αποφύγετε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά με ζάχαρη- διασφαλίζουν την καλύτερη απόδοση και εστίαση στη μελέτη. Αξιοποιείστε τη μνήμη σας...λάβετε υπόψιν ότι συνήθως θυμόμαστε εντονότερα αυτό που διαβάσαμε αρχικά και το τελευταίο πριν να σταματήσουμε να διαβάζουμε. Χρησιμοποιείστε την πληροφορία υπέρ σας και τοποθετείστε τα βασικά κομμάτια της μελέτης σας στην αρχή και το τέλος του χρόνου σας....αυξάνετε τις πιθανότητες σας να μπορείτε να τα θυμηθείτε στην εξέταση και όχι μόνο!

Κινηθείτε βάσει σχεδίου...πως τρώγεται ένας ελέφαντας; Μπουκιά μπουκιά! Χιλιοειπωμένο αλλά σοφό και καίριο! Όσο μεγάλος και να είναι ο όγκος της μελέτης σας αν τον χωρίσετε σε εύπεπτα κομμάτια και χρησιμοποιήσετε το χιούμορ και τη δημιουργικότητα σας για να τα αφομοιώσετε αυξάνετε τις πιθανότητες σας για άριστη επίδοση και λιγότερο άγχος. Φτιάξτε χάρτες.... στο κέντρο της σελίδας γράψτε τη βασική έννοια/φράση του κεφαλαίου που μελετάτε και συνδέστε ο, τιδήποτε άλλο συναντάτε και το θεωρείτε σημαντικό μαζί της.

Οργανώστε τις πληροφορίες με έναν οπτικό τρόπο πολύ πιο ευέλικτα από ότι με τις κλασσικές λίστες και αξιοποιείστε το πλεονέκτημα που σας δίνουν να θυμάστε περισσότερα και χρησιμότερα για τις εξετάσεις σας ή και για την ευχαρίστηση σας- κάποτε διαβάζουμε και για αυτήν!

Αν είστε γονιός και βοηθάτε το παιδί σας  στη μελέτη σιγουρευτείτε ότι αυτό κάνετε ότι βοηθάτε επί της ουσίας και δεν φορτίζετε με προσδοκίες και νουθεσίες – που μπορεί να είναι εύστοχες αλλά σίγουρα δεν είναι επίκαιρες- μια κατάσταση αρκετά φορτισμένη από το άγχος της επίδοσης. Σεβαστείτε το ρυθμό και τον τρόπο του παιδιού σας στη μελέτη.... μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός από το δικό σας αλλά πολύ κατάλληλος για το ίδιο.

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας...μπορεί να μην είναι εύκολο αλλά είναι αναγκαίο!   Τεχνικές γρήγορου και αποδοτικού διαβάσματος μέσα από τη Βιοαναδρασική Εκπαίδευση βοηθάνε να καλύψει κανείς εύστοχα και χωρίς άγχος τον όγκο της ύλης που τον ενδιαφέρει αλλά και να είναι πολύ πιο αποδοτικός στην ίδια τη διαδικασία των εξετάσεων και συνεργάσιμος με τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Τι νόημα έχει μια υψηλή επίδοση όταν κανείς τελειώνει τις εξετάσεις και είναι ένα φάντασμα του εαυτού του, ένα ερείπιο;  

Παιδιά και ενήλικες με σύνδρομο ελλειματικής προσοχής ή άλλες μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να έχουν καλύτερη καθημερινότητα στη μελέτη τους και καλύτερη εξέλιξη στη μαθησιακή τους θητεία  μέσα από τα ειδικά Βιοαναδρασικά προγράμματα συντονισμού της λειτουργίας των ημισφαιρίων του εγκεφάλου και εστίασης της προσοχής.

Αλλά και για τους υπόλοιπους όσους απλώς θέλουν να ταυτοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα τους στη μελέτη και τη δημιουργική έκφραση η Βιοανάδραση είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος αποκάλυψης των προδιαγραφών και των δυνατοτήτων του ατόμου και της αξιοποίησης τους για τις άριστες επιδόσεις του αλλά και την ευτυχία του...και καλή επιτυχία!