Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ Ή Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ Ή Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Το σχόλιο αυτό το έγραψα με αφορμή ένα άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη με τίτλο «Η οικονομική ομοιοπαθητική» το οποίο δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή, 29.1.2012 και αναφέρει επί λέξει.

«Σε όλο τον κόσμο ξέρουν ότι για να γίνει βιώσιμο ένα χρέος δεν αρκεί το “κούρεμά” του. ...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ;

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό. Όταν ζούμε σε χώρα του πολιτισμένου κόσμου, όπως είναι και η Ελλάδα, η Πολιτεία οφείλει να το παρέχει στους ασφαλισμένους πολίτες. Όπως καλύπτονται από τα Ταμεία τα χημικά φάρμακα, έτσι, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, πρέπει να καλύπτονται και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Το Σύνταγμα μας σε 4 διαφορετικά άρθρα καθορίζει τα δικαιώματα του πολίτη για ελεύθερη επιλογή γιατρού, ιατρικής μεθόδου και θεραπείας καθώς και για κοινωνική ασφάλιση.

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ή ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;

Υπάρχουν μερικά αρχικά ερωτήματα που απασχολούν φυσιολογικά κάθε έναν όταν σε κάποια στιγμή της ζωής του σκέφτεται να αρχίσει ομοιοπαθητική θεραπεία.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρέπει να μασάμε με το ψεύτικο δίλλημα «ή αυτό ή εκείνο». Διότι η ομοιοπαθητική θεραπεία δεν αποκλείει την αλλοπαθητική και η αλλοπαθητική θεραπεία δεν αποκλείει την ομοιοπαθητική.

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Πάντα στο τέλος μίας εξέτασης στο ομοιοπαθητικό ιατρείο και μετά τη συνταγογράφηση, έρχονται οι παραινέσεις του γιατρού για το τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής, ώστε να γίνει σωστά η θεραπεία του. Ως γνωστό, στην ομοιοπαθητική θεραπεία συμμετέχουν τρία άτομα, δηλαδή ο ασθενής, ο ομοιοπαθητικός γιατρός αλλά και ο ομοιοπαθητικός φαρμακοποιός. Κάθε ένας έχει το δικό μου μέρος ευθύνης για την καλή έκβαση της ομοιοπαθητικής θεραπείας.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ένα πολυσυζητημένο, συχνά δυσδιάγνωστο και πολύ διαδεδομένο πρόβλημα υγείας, σήμερα, είναι η κατάθλιψη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία αναπηρίας. Η κατάθλιψη μπορεί να προσβάλλει από εφήβους έως γέροντες, αλλά είναι πολύ συχνότερη σε ανθρώπους μέσης ηλικίας.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε εννέα λεπτά αυτοκτονεί ένα άτομο εξαιτίας καταθλιπτικών συναισθημάτων.

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Βλέπω κάθε μέρα στο ίντερνετ διάφορες ανακοινώσεις, συζητήσεις και βίντεο για την ομοιοπαθητική. Τα περισσότερα είναι σοβαρά και άξια προσοχής. Υπάρχουν όμως και ορισμένα που είναι τελείως αντιδεοντολογικά και επιπόλαια,  αλλά κρύβουν και την πιθανότητα να γίνουν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Το τελευταίο βίντεο που είδα έδειχνε ένα κοριτσάκι γύρω στα δώδεκα να είναι καθισμένο σε ένα τραπεζάκι σε κάποιο κήπο και να έχει μπροστά του μερικά μπουκαλάκια και ένα σωληνάριο με αλοιφή.

Ο φανατισμός βλάπτει κυρίως τον ασθενή

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια κινητικότητα εναντίον της ομοιοπαθητικής που οφείλεται κυρίως στις ανησυχίες κάποιων για τις μεγάλες επιτυχίες της ομοιοπαθητικής σε χώρες της Αφρικής που πλήττονται μαζικά από βαριά νοσήματα. Στην όλη προσπάθεια πρωτοστατεί μάλιστα μια «ένωση» νέων και νεαρών στην ηλικία επιστημόνων που «ανησυχεί» για την εξάπλωση της ομοιοπαθητικής παγκοσμίως αλλά ιδιαίτερα για την εξάπλωση της ομοιοπαθητικής στην Αφρική.

 ΚΟΝΣΕΡΤΑ ΛΟΓΩ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Κορυφαίοι συνθέτες όπως ο Μπετόβεν και ο Βάγκνερ, μεγάλοι της λογοτεχνίας, όπως ο Γκαίτε και πολλοί ακόμη διαχρονικοί δημιουργοί τέχνης του 19ου αιώνα θεραπεύτηκαν με ομοιοπαθητική θεραπεία από πολύ σοβαρές παθήσεις.
Ο μεγάλος μουσουργός Μπετόβεν ήταν κουφός.  Από 30 ετών έχασε την ακοή του από άγνωστη αιτία, αν και σήμερα από τις υπάρχουσες καταγραφές, γίνονται αρκετές υποθέσεις χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί καμιά.

Πές μου τι τρώς..

Το ομοιοπαθητικό ιστορικό περιλαμβάνει συχνά ερωτήσεις που δεν εμφανίζονται σε ένα κοινό ιατρικό ιστορικό. Είναι ερωτήσεις που συνδέονται με κάποια ιδιοσυγκρασιακά στοιχεία του ασθενούς και στοχεύουν στο να συλλεγούν  ορισμένες πληροφορίες σχετικά με προδιαθέσεις και τάσεις του συγκεκριμένου οργανισμού. Συνήθως δεν αξιολογούμε τις διάφορες γευστικές προτιμήσεις μας και το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό να αλλάζουν αυτές κατά εποχές ή για πιο μακρόχρονες περιόδους της ζωής μας.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Συχνά η ομοιοπαθητική έγινε αντικείμενο κριτικής και αντιμετωπίστηκε έντονα κυρίως διότι αυτοί που αντιδρούν δηλώνουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πως δρα η ομοιοπαθητική αφού το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι τόσο υπεραραιωμένο. Περιττό βέβαια να αναφέρει κανείς ότι παρόλο που το φαινόμενο της δράσης του ομοιοπαθητικού φαρμάκου έχει εξηγηθεί με τρεις τουλάχιστον σύγχρονες βασικές επιστημονικές θεωρίες, παρόλα αυτά δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ώστε και να το αποδεχθούν.

Όπως στην Ελλάδα δηλαδή…

Τον Οκτώβριο του 2009, δηλαδή πρίν από δύο μήνες, άνοιξε στο Κιότεν της Γερμανίας η Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη της ομοιοπαθητικής.
Ο δήμαρχος του Κιότεν διέθεσε 2,3 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση του κλασσικού κτιρίου που ήταν το σπίτι στο οποίο έζησε ο αναβιωτής της ομοιοπαθητικής Samuel Hahnemann από το 1821 έως το 1834. Το Κιότεν είναι επίσης η πόλη όπου εργάσθηκε και ο Μπάχ από το 1717 έως το 1723, αλλά και η γενέτειρα του κλασσικού συνθέτη Carl Friedrich Abel, ο οποίος συνεργάσθηκε με τον Μπάχ και δημιούργησαν τα κλασσικά κονσέρτα Μπάχ-Άμπελ.

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Η 18η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί από πέρυσι, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιτήρησης Κατανάλωσης Αντιβιοτικών (ESAC) και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης (ECDC), ως η «ευρωπαϊκή μέρα αντίστασης στα αντιβιοτικά». Από το 1998 η Ευρώπη έχει ξεκινήσει να ανησυχεί σοβαρά για την υπερκατανάλωση αντιβιοτικών και ειδικότερα για την αντιμετώπιση της λεγόμενης μικροβιακής αντοχής, εξ αιτίας της κατάχρησης και της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών, η οποία απειλεί σοβαρότατα τη δημόσια υγεία διεθνώς.

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗ; ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Πολύ συχνά αναρωτιέται κανείς, γιατί να κάνει ομοιοπαθητική θεραπεία. Υπάρχει ακόμη μεγάλη σύγχυση στην Ελλάδα σχετικά με το πότε ενδείκνυται η ομοιoπαθητική.
Πολλοί νομίζουν ότι πρέπει να διακόψουν οποιαδήποτε θεραπεία κάνουν, για να αρχίσουν ομοιοπαθητική. Άλλοι νομίζουν ότι η ομοιοπαθητική είναι μόνο για ψυχολογικά προβλήματα.

ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ;

Η διαχείριση κρίσεων είναι ένα πολύ λεπτό θέμα και σε κάθε περίπτωση όποια και αν είναι η προς διαχείριση κρίση, απαιτείται η παρέμβαση ειδικών στο είδος. Οι ειδικοί στη διαχείριση κρίσεων γνωρίζουν πρώτα από όλα να παρουσιάζουν σωστά τα δεδομένα που συνθέτουν μια κρίση και να διαχειρίζονται το θέμα με σύνεση και χωρίς πανικό. Και μιλώ για την προ των πυλών γρίπη Η1Ν1.

Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

Στην Αγγλία λειτουργεί το  «Βρετανικό Εθνικό Ινστιτούτο για την βελτίωση της υγείας και την άριστη παροχή υπηρεσιών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Όπως γίνεται αντιληπτό από τον μακροσκελή αλλά περιγραφικό τίτλο του, το Ινστιτούτο αυτό είναι ένας θεσμός που γνωμοδοτεί για το αν οι έρευνες στην Βρετανία υπηρετούν την πρακτική πλευρά της ζωής. Αυτό που κυρίως διερευνά το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, είναι αν κάτι συμφέρει τον πολίτη οπότε και εφαρμόζεται.

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ 2 - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ