Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 


ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ!

 

Η φυσική δραστηριότητα δεν είναι μόνο ευεργετική για την υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος αλλά ευεργετεί και τη λειτουργία του εγκεφάλου ομοίως. Σε μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο της Santa Clara στην Καλιφόρνια διερευνήθηκε αν το περπάτημα προάγει τη δημιουργική σκέψη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που περπατούσαν αντί να κάθονται ή να τους μεταφέρουν σε αναπηρικό καροτσάκι ανταποκρίνονταν πιο δημιουργικά σε τεστ που συνήθως «μετρούν» τη δημιουργική σκέψη δίνοντας πρωτότυπες απαντήσεις σε ερωτήσεις του τύπου «σκεφτείτε διαφορετικές λειτουργίες για κοινώς χρησιμοποιούμενα αντικείμενα» και «διατυπώστε με πρωτότυπο τρόπο περίπλοκες ιδέες».

Επιπρόσθετα οι ερευνητές διερεύνησαν αν το περπάτημα θα μπορούσε προσωρινά να βελτιώσει τους ελεύθερους συνειρμούς. Από τους 176 συμμετέχοντες – σχεδόν όλοι φοιτητές του Πανεπιστημίου- που ελέχθηκαν σχετικά με τη δημιουργικότητα τους ενώ περπατούσαν 100% εμφάνισε περισσότερες δημιουργικές ιδέες σε ένα πείραμα ενώ 95%, 88% και 81% από τους συμμετέχοντες περιπατητές στα άλλα πειράματα είχε περισσότερες δημιουργικές απαντήσεις από ότι όταν καθόντουσαν. Σε άλλο πείραμα με 48 συμμετέχοντες κάθε φοιτητής κάθισε μόνος του σε ένα μικρό δωμάτιο σε ένα γραφείο ατενίζοντας έναν λευκό τοίχο. Όταν ο ερευνητής ονόμασε ένα αντικείμενο ο φοιτητής απαρίθμησε διαφορετικούς τρόπους χρήσης του συγκεκριμένου αντικειμένου πρώτα καθήμενος και εν συνεχεία περπατώντας με άνετο ρυθμό σε διάδρομο γυμναστικής  ατενίζοντας τον ίδιο λευκό τοίχο του δωματίου. Οι ερευνητές συγκρίνοντας τα αποτελέσματα διαπίστωσαν  ότι το περπάτημα ενισχύει την ελεύθερη ροή ιδεών και αποτελεί την άμεση και ταυτόχρονη λύση στην αύξηση της δημιουργικότητας και της φυσικής δραστηριότητας.

   Συγχαρητήρια! Κάτι ήξερε ο Αριστοτέλης που δίδασκε περπατώντας στη σχολή του στην αρχαία Μίεζα κοντά στη Νάουσα και το ήξερε πριν να βρεθούν οι ηλεκτροεγκεφαλογράφοι σίγουρα!

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ 2 - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ