Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

 


ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Σπαστική κολίτιδα - Μπορεί η ομοιοπαθητική να δώσει λύση; 


  

Σας έχει τύχει ξαφνικά να μην σας χωράει η φούστα σας ή το παντελόνι σας; Αισθάνεστε συχνά την ανάγκη να λύσετε τη ζώνη σας για να ανακουφιστείτε; Υποφέρετε συχνά από φουσκώματα και τυμπανισμό της κοιλιάς, που πολλές φορές έρχονται χωρίς να έχετε φάει κάτι; Αν ναι, τότε πιθανότατα πάσχετε από σπαστική κολίτιδα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, όπως αλλιώς λέγεται η κατάσταση αυτή.
Η σπαστική κολίτιδα είναι η πιο συχνή πάθηση του πεπτικού συστήματος στο δυτικό κόσμο και ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους και ιδιαίτερα
γυναίκες. Παρ’ όλο που είναι μία καλοήθης πάθηση, εφ’ όσον βέβαια έχει αποκλεισθεί με εργαστηριακές και κλινικές εξετάσεις οποιαδήποτε άλλη πάθηση του εντέρου, επηρεάζει αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του πάσχοντα. Το κύριο σύμπτωμα είναι τα ξαφνικά φουσκώματα της κοιλιάς, που σχεδόν πάντα συνοδεύονται από πόνους και συχνά ανακουφίζονται με την αποβολή αερίων. Τα συμπτώματα αυτά συνήθως συνοδεύονται και από διαταραχές των κενώσεων, είτε με τη μορφή δυσκοιλιότητας, είτε με τη μορφή διάρροιας ή ακόμη μπορούν να εναλλάσσονται διάρροιες με δυσκοιλιότητα. Χαρακτηριστική είναι η επιδείνωση των συμπτωμάτων με κάθε στενοχώρια ή άγχος.
Ο ασθενής συνήθως λαμβάνει αντιδιαρροϊκά ή υπακτικά φάρμακα για τη διάρροια ή τη δυσκοιλιότητα αντίστοιχα, σπασμολυτικά φάρμακα για τον πόνο, προβιοτικά για την φροντίδα της χλωρίδας του εντέρου, αλλά και πάλι η ανακούφιση είναι παροδική και η δυσφορία επανέρχεται. Τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να απολαύσει το φαγητό, αφού τα συμπτώματα τον υποχρεώνουν να αποφεύγει μια πληθώρα από τροφές που τα χειροτερεύουν.
Οι έρευνες δείχνουν ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό η αιτία του προβλήματος είναι το άγχος και το στρές, ενώ σε όλους ανεξαιρέτως το πρόβλημα επιδεινώνεται από το στρες. Το χρόνιο ανεξέλεγκτο στρες, το υπερβολικό άγχος, η υπερκόπωση και η απουσία ξεκούρασης σε δύσκολες περιόδους είναι δυνατόν, επηρεάζοντας το σύστημα άμυνας του οργανισμού, να προάγουν τη γένεση και διατήρηση της σπαστικής κολίτιδας.

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο κινητοποιεί αφ’ ενός μεν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού και αφ’ ετέρου εξισορροπεί ψυχοδιανοητικά τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην αντιμετώπιση της σπαστικής κολίτιδας. Η ομοιοπαθητική θεραπεία μάλιστα είναι τελείως ακίνδυνη για τον οργανισμό, γιατί το ομοιοπαθητικό φάρμακο δρα με βάση το νόμο των ελαχίστων δόσεων, γι’ αυτό παρασκευάζεται από φαρμακευτικές φυσικές ουσίες σε υψηλές αραιώσεις και είναι πολύ αποτελεσματικό χωρίς να παρουσιάζει καμία απολύτως παρενέργεια.
Μία από τις πολλές κλινικές μελέτες που έχουν γίνει διεθνώς και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής θεραπείας στη σπαστική κολίτιδα έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από την ιατρική ομάδα του Ινστιτούτου Ερευνών και Εφαρμογών Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΙΝ.Ε.Ε.Ο.Ι). Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα συμπτώματα των ατόμων που πήραν ομοιοπαθητικά φάρμακα μειώθηκαν κατά 50-60% το 1ο εξάμηνο της θεραπείας και κατά 80-95% κατά το 2ο εξάμηνο, σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που δεν έπαιρνε ομοιοπαθητικά φάρμακα. Η συχνότητα των κρίσεων της σπαστικής κολίτιδας, μειώθηκε κατά 80%. Η έρευνα έδειξε ότι τα αποτελέσματα διατηρήθηκαν και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το τέλος της ομοιοπαθητικής θεραπείας, κατά το οποίο οι ασθενείς συνέχισαν να παρακολουθούνται συστηματικά. Η σπαστική κολίτιδα ανήκει στην ομάδα των ψυχοσωματικών νοσημάτων, τα οποία επηρεάζονται άμεσα από το στρες και το άγχος. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο βοηθάει στην αποκατάσταση της ψυχοσωματικής ισορροπίας και την εξουδετέρωση των συμπτωμάτων, χωρίς παρενέργειες.


Πετρούλα Δρόσου, ιατρός

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Πόλις-Ζω στον Πειραιά"

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ 2 - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ