Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ...

Περίπου 40% μείωση των αποθεμάτων νερού σε 15 χρόνια προβλέπει μια έκθεση του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών αν συνεχιστούν οι ίδιες τακτικές και πολιτικές από τις χώρες του πλανήτη.

Ήδη τα υπόγεια αποθέματα νερού έχουν μειωθεί ενώ η βροχόπτωση γίνεται πιο ασταθής και ουσιαστικά απρόβλεπτη με τις αλλαγές του κλίματος. Με τους ρυθμούς που ο πληθυσμός αυξάνεται και αναμένεται να φτάσει στα 9 δισεκατομμύρια το 2050 μεγαλύτερες ποσότητες νερού θα είναι αναγκαίες για τη βιομηχανία, την άρδευση και καλλιέργεια αγροτικών εκτάσεων αλλά και για προσωπική κατανάλωση των ανθρώπων.

Η έκθεση προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση νερού θα αυξηθεί κατά 55% μέχρι το 2050 ενώ τα αποθέματα μειώνονται. Αν η τρέχουσα ζήτηση και χρήση των υπαρχόντων αποθεμάτων νερού δεν τροποποιηθεί άμεσα τότε το 2030 υπολογίζεται ότι μόνο το 60% των αναγκών του πλανήτη σε νερό θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Λιγότερο διαθέσιμο νερό δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε αρκετά μέτωπα όπως λιγότερες και ασθενέστερες καλλιέργειες, περισσότερη φτώχεια και αρρώστειες, βιομηχανίες που καταρρέουν και βίαιες συγκρούσεις σχετικά με τον έλεγχο των αποθεμάτων νερού.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι αν δεν αποκατασταθεί η ισορροπία ζήτησης και αποθεμάτων ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μεγάλο έλλειμμα νερού πολύ σύντομα.

Η έκθεση υποστηρίζει ακόμα  ότι οι κοινότητες και όσοι χαράζουν τις πολιτικές διαχείρισης των αποθεμάτων νερού οφείλουν να επαναπροσδιορίσουν αρκετά το όλο πλαίσιο διαχείρησης των αποθεμάτων και χρήσης του νερού υιοθετώντας την ανακύκλωση των λυμάτων όπως γίνεται στη Σιγκαπούρη, αυξάνοντας την τιμή για να περιοριστεί η κατανάλωση και βρίσκοντας τρόπους να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των υπαρχόντων αποθεμάτων προφυλάσσοντας τα ταυτόχρονα από τις μολύνσεις.

Σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ινδίας η χρήση του νερού είναι ανέλεγκτη και ανεξέλεγκτη. Η μόλυνση του νερού συχνά αγνοείται και δεν τιμωρείται. Ειδικότερα στην Ινδία το 80% του πληθυσμού βασίζεται στα υπόγεια νερά προκειμένου να αποφύγει τα μολυσμένα με βακτήρια νερά της επιφάνειας.

Αυτή τη στιγμή περίπου 748 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό σύμφωνα με την έκθεση.

Μη βιώσιμες αναπτυξιακές πολιτικές έχουν επηρεάσει την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα των πηγών του νερού διακυβεύοντας τα κοινωνικά και οικονομικά ωφελήματα σύμφωνα με την έκθεση που καταλήγει ότι η οικονομική ανάπτυξη από μόνη της δεν αποτελεί εγγύηση για την ύπαρξη ευρύτερης κοινωνικής προόδου.

Χρειάζεται συνειδητοποίηση και ορθή διαχείρηση ώστε να προκύπτουν τα μέγιστα οφέλη για όλους τους ενδιαφερόμενους....αλλιώς θα πούμε το νερό νεράκι!

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ