Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ

  ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ -  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ
            

Μια καινούργια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences διαπιστώνει αποδείξεις ότι δάση στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσονται ταχύτερα από ότι τα τελευταία 225 χρόνια. Η έρευνα προσφέρει μια σπάνια ματιά στο πώς ένα οικοσύστημα ανταποκρίνεται στις κλιματολογικές αλλαγές.

 

Για πάνω από 20 χρόνια ο οικολόγος δασών Geoffrey Parker παρακολουθούσε την ανάπτυξη 55 περιοχών μεικτής δασικής έκτασης στην πολιτεία του Maryland. Η έρευνα του Πάρκερ έχει έδρα το Smithsonian Environmental Research Center, 26 μίλια από την πρωτεύουσα της πολιτείας. Η εξακρίβωση ότι ένα δάσος αλλάζει δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο Πάρκερ υπολογίζει ότι πρέπει να έχουν κάνει γύρω στις 250.000 μετρήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Όμως περισσότερα από 90% από τα δένδρα που παρακολουθούσαν αναπτύχθηκαν 2 με 4 φορές γρηγορότερα από ότι θα έπρεπε.

 

Ο Πάρκερ και η ομάδα του επίσης κατέταξαν τα διάφορα δένδρα κατά ηλικία, και έτσι κατάφεραν και προσδιόρισαν ότι η ταχύτερη ανάπτυξη είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο, γιατί αν τα δένδρα αναπτύσσονταν τόσο γρήγορα από την αρχή της ζωής τους, θα έπρεπε τώρα να ήταν πολύ μεγαλύτερα.

 

Δεν ήταν όμως αρκετό να τεκμηριώσουν μόνο την γρηγορότερη ανάπτυξη. Ήθελαν επιπλέον να γνωρίσουν για ποιό λόγο συνέβαινε αυτό. Ο Πάρκερ ανέφερε, «κάναμε μια λίστα από λόγους που πιθανόν να προκαλούσαν αυτά τα δάση να αναπτυχθούν γρηγορότερα και από αυτή τη λίστα σιγά σιγά διαγράψαμε περίπου τους μισούς λόγους», μέχρι που τελικά παρέμειναν οι κλιματολογικές αλλαγές και πιο συγκεκριμένα η αυξημένη θερμοκρασία, η μεγαλύτερης διάρκειας εποχή ανάπτυξης και τα αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα.

 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 22 χρόνων τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα αυξήθηκαν κατά 12%, η μέση θερμοκρασία αυξήθηκε σχεδόν 3/10 του βαθμού και η εποχή ανάπτυξης επιμηκύνθηκε κατά 7.8 ημέρες.

 

Τι μας επιβεβαιώνουν λοιπόν τα πιο πάνω δεδομένα. Έναν πολύ απλό νόμο που μάθαμε από τη φυσική μας, ότι δηλαδή ένα κλειστό φυσικό σύστημα έχει την τάση να διατηρήσει την ομοιοστασία του. Αυξήθηκε το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα; Τα φυτά θα το χρησιμοποιήσουν όλο. Το τελικό αποτέλεσμα; Θα αναπτυχθούν περισσότερο. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα παράξουν και περισσότερο οξυγόνο που διαχυθεί στην ατμόσφαιρα.

 

Η τάση του γήινου φυσικού ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος είναι να διατηρήσει την σταθερή του φυσική κατάσταση, την ισορροπία του και την ομοιοστασία του.

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ