Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

 


ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 


  

Κάθε χρόνο η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται ως η περίοδος των ιώσεων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που συνωστίζονται στους παιδικούς σταθμούς. Το κοινό κρυολόγημα είναι η πιο συχνή μεταδοτική ίωση στον άνθρωπο και τα συμπτώματα της είναι συνήθως αίσθημα κόπωσης, φτέρνισμα, μπούκωμα και συνάχι, πονοκέφαλος, δέκατα ή και πυρετός, πόνος στα κόκαλα και τους μυς, πονόλαιμος, βήχας και πεσμένη διάθεση. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται συνήθως μέσα σε 2-3 μέρες και υποχωρούν μέσα σε 7-10 μέρες, αλλά μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 3 εβδομάδες. Στο 35-40% που αφορούν παιδιά ο βήχας διαρκεί πάνω από δέκα μέρες, ενώ στο 10% των περιπτώσεων υπερβαίνει τις 25 μέρες.
Τα συμπτώματα είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος στη λοίμωξη. «Μόνο το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το κρυολόγημα», σύμφωνα με τον Βρετανό γιατρό, καθηγητή Ron Eccles, διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου για το Κοινό Κρυολόγημα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Βρετανίας. Στην ενίσχυση ακριβώς του ανοσοποιητικού συστήματος στοχεύει και το ομοιοπαθητικό φάρμακο.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ron Eccles: «Αναπνέουμε καθημερινά 15.000 λίτρα αέρα φορτωμένου με μικρόβια. Το αναπνευστικό μας σύστημα είναι συνεχώς υπό επίθεση. Παρά το γεγονός ότι το αναπνευστικό μας σύστημα διαθέτει εξαιρετικό αμυντικό μηχανισμό, μια πλειάδα ιών, πάνω από 200 είδη, βρίσκεται συχνά ένα βήμα μπροστά. Αυτοί προκαλούν οξείες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Τυπικά οι ενήλικες παθαίνουν 2 έως 4 λοιμώξεις το χρόνο, ενώ τα μικρά παιδιά 6 έως 10, αφού το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως». Το κλειδί επομένως είναι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, το οποίο ενισχύεται μέσω ομοιοπαθητικής θεραπείας και έτσι ελαχιστοποιείται η ευπάθεια του οργανισμού στην μολυσματικότητα των ιών, με τους οποίους αναπόφευκτα έρχεται σε επαφή καθημερινά. Με την ομοιοπαθητική έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τόσο πρόληψη των ιώσεων όσο και γρηγορότερη αποθεραπεία αν κάποιος προσβληθεί από αυτές. Υπάρχουν αρκετές διεθνείς κλινικές έρευνες δημοσιευμένες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, οι οποίες συμπεραίνουν ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία έχει ισχυρό θεραπευτικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση γριππωδών συνδρόμων.

Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η ομοιοπαθητική είναι μια επιστημονική μέθοδος θεραπείας, που ανήκει στον βασικό κορμό της ιατρικής επιστήμης και διαφέρει από την επικρατούσα χημική θεραπευτική προσέγγιση στο είδος και τον τρόπο παρασκευής των φαρμάκων της. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από φυσικές, όχι χημικές, ουσίες και λόγω της μεγάλης αραίωσης τους δεν έχουν καθόλου παρενέργειες. Η δράση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου παραλληλίζεται θεωρητικά με τη δράση του εμβολίου. Όπως στο εμβόλιο η ενεργή ουσία δίνεται σε πολύ μεγάλη αραίωση και αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει το αμυντικό σύστημα του ανθρώπου, έτσι και το ομοιοπαθητικό φάρμακο δίδεται σε πολύ μεγάλη αραίωση και κινητοποιεί το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

Συχνά με ρωτούν από ποια ηλικία ένα παιδί μπορεί να κάνει ομοιοπαθητική θεραπεία για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση μιας ίωσης και η απάντηση είναι απλή: εφ’ όσον η ασθένεια δεν έχει ηλικία, γιατί να έχει η θεραπεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια φυσική, αποτελεσματική θεραπεία, χωρίς παρενέργειες, όπως είναι η ομοιοπαθητική.


Πετρούλα Δρόσου, ιατρός

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Πόλις-Ζω στον Πειραιά"

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ