Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ  ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το συσσωρευμένο λίπος στον οργανισμό μας ευθύνεται για τα περιττά κιλά. Όμως οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει και ένα είδος λίπους που δεν χρησιμοποιείται στην αποθήκευση ενέργειας, αντίθετα χρησιμοποιείται στο κάψιμο θερμίδων με στόχο την παραγωγή θερμότητας. Αυτό το λίπος είναι το καφέ λίπος.

 

Το καφέ λίπος είναι γνωστό ότι υπάρχει σε σημαντικές ποσότητες σε νεογέννητα (τα βοηθάει να διατηρούνται ζεστά), όμως με την αύξηση της ηλικίας σταδιακά μειώνεται. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο μειώνεται και το καφέ λίπος. Μειωμένο επίσης καφέ λίπος έχουμε και σε άτομα που έχουν ανεβασμένα επίπεδα σακχάρου αίματος καθώς και σε άτομα παχύσαρκα – φαίνεται δηλαδή ότι η απουσία του καφέ λίπους αυξάνει τη ροπή για αποθήκευση λευκού λίπους και κατ’ επέκταση προωθεί την παχυσαρκία. Στα ενήλικα άτομα που διατηρούν ακόμα κάποιες ποσότητες καφέ λίπους, αυτό βρίσκεται κυρίως στην περιοχή του λαιμού, γύρω από τα αγγεία (διατηρεί το αίμα ζεστό) και στα σπλάχνα, ειδικότερα στις περιοχές που υπάρχει ταυτόχρονα και λευκό λίπος.

 

Τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί ότι έκθεση σε κρύο περιβάλλον, ακόμα κι αν αυτό είναι ήπια κρύο, δηλαδή γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου, ενεργοποιεί το καφέ λίπος για να κάψει θερμίδες – μάλιστα δε, η ίδια ποσότητα καφέ λίπους καίει περισσότερες θερμίδες από ότι το λευκό λίπος.

  • Μια σουηδική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 διαπίστωσε ότι η δραστηριότητα του καφέ λίπους (μετρημένη με τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) αυξήθηκε όταν τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη εκτέθηκαν σε χαμηλές θερμοκρασίες. 
  • Ερευνητές στην Ολλανδία διαπίστωσαν αύξηση της δραστηριότητας του καφέ λίπους μετά από έκθεση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 16 βαθμών Κελσίου.
  • Ένας επιστήμονας της ΝΑΣΑ είπε στο ABC News ότι από τη μελέτη της επίδρασης της θερμοκρασίας στους αστροναύτες, διαπίστωσαν αύξηση του μεταβολισμού κατά 20% ακόμα και σε περιβάλλοντα περίπου 15,5 βαθμών Κελσίου.

 

Έχει βρεθεί επίσης, ότι στους ανθρώπους, το καφέ λίπος έχει ίδια προέλευση με τους μυς και όχι με το λευκό λίπος. Έτσι η συστηματική άσκηση αυξάνει την μάζα του καφέ λίπους με τον ίδιο τρόπο που αυξάνει και τη μυϊκή μάζα.

 

Ο συνδυασμός λοιπόν άσκησης και έκθεσης στο κρύο θα αυξήσει και θα ενεργοποιήσει το καφέ λίπος, θα μειώσει το λευκό λίπος και διατηρήσει τη σιλουέτα μας ιδανική.

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ