Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 
Τι κοινό έχουν οι David Beckham, Catherine Zeta-Jones, Usain Bolt, Pamela Anderson, Cher, Cindy Crawford, Tina Turner, Paul McCartney, Monica Bellucci, και Kim Cattrall;  
Είναι όλοι οπαδοί της ομοιοπαθητικής.

Η Ομοιοπαθητική λέγεται ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ιατρική ειδικότητα στον κόσμο και μετά από τη συμβατική ιατρική, η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τα τελευταία 200 χρόνια, παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα.

Συχνά συγχέεται με τη φυτοθεραπεία, όμως η ομοιοπαθητική είναι ένα μοναδικό σύστημα ιατρικής που αντιμετωπίζει ολόκληρο το σώμα - όχι μόνο τα συμπτώματα μιας ασθένειας - χρησιμοποιώντας το «νόμο των ομοίων».  Σύμφωνα με την πρακτική αυτή, χορηγείται στον ασθενή μια πολύ μικρή δόση μιας ουσίας σε μορφή ομοιοπαθητικού φαρμάκου, η οποία θα προκαλούσε τα ίδια συμπτώματα σε ένα υγιές άτομο, αν την έπαιρνε αυτούσια. Η δράση αυτή θα διεγείρει  στη συνέχεια το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή ώστε να θεραπεύσει μόνο του τον εαυτό του.

Ο ακριβής τρόπος λειτουργία της ομοιοπαθητικής, ωστόσο, παραμένει ένα μυστήριο και πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες μην έχουν επιτύχει να βρουν αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα της. Έτσι εξηγούν τα θετικά αποτελέσματα που βλέπουν οι ομοιοπαθητικοί ασθενείς με τη λεγόμενη επιρροή Placebo (όταν η πίστη στις θεραπευτικές ικανότητες ενός φαρμάκου στην πραγματικότητα κάνει τον ασθενή να αισθάνεται καλύτερα).

Ενώ αυτή η πανάρχαια συζήτηση συνεχίζεται, εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική με επιτυχία και πολλοί άλλοι την ανακαλύπτουν όταν η θεραπεία τους με τα συμβατικά φάρμακα έχει αποτύχει.  Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι 10 πιο πάνω διασημότητες.

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ