Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

Συνεργασία ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής

 

Συνεργασία ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής

 

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα: ‘‘Ομοιοπαθητική – Μύθοι και Πραγματικότητα’’ την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ιατρική Ομοιοπαθητική Εταιρεία (Π.Ι.Ο.Ε.) υπό την αιγίδα των Ιατρικών Συλλόγων Χανίων και Ρεθύμνου. Η ημερίδα έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pilot στη Γεωργιούπολη Χανίων όπου  παρευρέθησαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων παιδοχειρουργός Παρασκευή Ορφανουδάκη χαιρέτησε την ημερίδα επισημαίνοντας ότι η ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη, καθότι εμπεριέχει διάγνωση και θεραπεία και βάσει νόμου πρέπει να ασκείται μόνον από ιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους όλων των ειδικοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου καρδιολόγος Γεώργιος Στεφανάκης τόνισε την σημαντικότητα της σωστής πληροφόρησης  των  ασθενών για   τον περιορισμό του  φαινομένου των μη γιατρών  "θεραπευτών" με την ανοχή της πολιτείας και την χρησιμότητα της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης στην χρήση νέων θεραπευτικών μέσων   παράλληλα με την βασισμένη σε ενδείξεις επικρατούσα σύγχρονη ιατρική   θεραπευτική αντίληψη.

Ο προσκεκλημένος και παρευρισκόμενος στην ημερίδα Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ορθοπεδικός Χάρης Βαβουρανάκης συμφώνησε με τους συναδέλφους του και κατέληξε με το μήνυμα ‘‘εμπιστεύσου τον γιατρό σου’’.

Οι ομοιοπαθητικοί ιατροί Ελένη Κυριακοπούλου και Πέρσα Κυβέλου, ο γενικός ιατρός Κυριάκος Χατζηγεωργίου και ο παθολόγος-βελονιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος τόνισαν ότι η αντιπαλότητα μεταξύ ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής έχει σήμερα ξεπεραστεί διότι οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν αντιληφθεί ότι μέσω των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων μπορούν και εκείνοι να εντάξουν την ομοιοπαθητική συνταγογραφία στις επιλογές τους παράλληλα με την χημική συνταγογραφία της ειδικότητας τους. Με την επιστημονική συνεργασία των ομοιοπαθητικών ιατρών και των ιατρών όλων των ειδικοτήτων ο τελικός ωφελημένος είναι ο ασθενής, ο οποίος μπορεί να απολαμβάνει ταυτόχρονα τα αποτελέσματα και των δύο θεραπευτικών προσεγγίσεων. Στην τελική συζήτηση εκφράστηκε η ευχαρίστηση των περισσοτέρων παρευρισκομένων ιατρών για το ότι υπάρχουν σήμερα ομοιοπαθητικοί ιατροί οι οποίοι δεν καλλιεργούν την αντιπαλότητα με τους συναδέλφους τους αλλά προσβλέπουν στην αρμονική συνεργασία μαζί τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Επικοινωνία : τηλ :28210-72150 Κα Μαντωνανάκη Μαρία

 

Εικόνα 1Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου καρδιολόγος κος Στεφανάκης Γιώργος και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων παιδοχειρουργός κα Ορφανουδάκη Παρασκευή, στη μέση η κα Ζολινδάκη Αγγελική γυναικολόγοςΕικόνα 2: κα Κυβέλου Πέρσα και κα Κυριακοπούλου Ελένη ομοιοπαθητικοί ιατροί και κος Χατζηγεωργίου Κυριάκος γενικός ιατρός

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ