Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 


Φαγητό...προσέχουμε και έχουμε

ΦΑΓΗΤΟ...προσέχουμε και έχουμε 

 

Κάτι συμβαίνει στη Γαλλία...ε ναι σίγουρα κάτι συμβαίνει στη Γαλλία έχει βουίξει ο τόπος με αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία απλώς τα τελευταία νέα είναι λίγο διαφορετικά....προς το καλύτερο...

Το κοινοβούλιο της Γαλλίας αποφάσισε αυτό το Φλεβάρη να απαγορεύσει, με νομοθετικές ρυθμίσεις, το πέταγμα τροφίμων που πλησιάζει η  ημερομηνία λήξης τους από τα καταστήματα πωλήσεως τροφίμων και τις υπεραγορές.

Οι υπεραγορές θα πρέπει σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές  ρυθμίσεις  είτε να κάνουν λίπασμα τα τρόφιμα είτε να τα δωρίζουν σε άτομα που έχουν ανάγκη. Ο νόμος απαγορεύει στα καταστήματα να ρίξουν διαβρωτικό υλικό πάνω στις συσκευασίες τροφίμων- μια τακτική που εφαρμοζόταν κατά κόρον στο σύντομο παρελθόν για να αποτρέψει τους άστεγους και τους απανταχού αναγκεμένους  να πάρουν και να ωφεληθούν από τα κοντά στην ημερομηνία λήξης τους τρόφιμα που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαν να πουληθούν !  Επιπρόσθετα υπαγορεύει – ο ίδιος νόμος- τα σχολεία σε όλη τη χώρα να ενημερώσουν και να μορφώσουν τους μαθητές τους ώστε να κινητοποιηθούν ενάντια στη σπατάλη τροφής.

Οι τράπεζες τροφίμων- μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που διανέμουν τρόφιμα σε αυτούς που δυσκολεύονται λόγω απώλειας εισοδήματος  να τα αγοράσουν - καλωσόρισαν το μέτρο αφού έτσι θα έχουν μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερη ποιότητα στα τρόφιμα που διανέμουν.

Οι υπεραγορές πετούν πάνω από 20 κιλά τροφές ημερησίως...περίπου επτά τσάντες πορτοκάλια. Και το ένα άτομο πετάει ετησίως περίπου 20 με 30 κιλά τρόφιμα σύμφωνα με τις στατιστικές του τμήματος Περιβάλλοντος και Ενεργειακής διαχείρισης του Γαλλικού κράτους  που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2015.

Ένας άλλος νόμος που τέθηκε σε εφαρμογή από την αρχή του χρόνου στοχεύει στη σπατάλη τροφίμων στα εστιατόρια. Τα μεγάλα εστιατόρια στη Γαλλία θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν τα υπολείμματα του φαγητού σε κατάλληλες συσκευασίες- ώστε το φαγητό να είναι και να παραμείνει  βρώσιμο- αν τους ζητηθεί από τους θαμώνες .

Η Γαλλία είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στο να εφαρμόσει νομοθεσία για τη σπατάλη τροφίμων αφού στις Ηνωμένες Πολιτείες η αντίστοιχη νομοθεσία απλώς ενθαρρύνει τη δωρεά τροφίμων σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις χωρίς να την καθιστά υποχρεωτική.

Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι δεν το αρνείται κανείς αλλά ακόμα και σε αυτή την ακατανόητα  μεγάλη μαυρίλα   υπάρχουν μικρά, αμυδρά και ωστόσο λαμπερά φωτάκια....

κάποιος θα πει για το θεαθήναι πως  γίνονται όλα...ίσως να’χει και δίκιο μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στο παγκόσμιο στερέωμα τα τελευταία χρόνια- το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι απαντήσεις που θα λύσουν όλες τις απορίες υπάρχουν μόνο ανάγκες και αυτή η κίνηση της Γαλλίας δίνει ένα σήμα, μια απόκριση σε μια δεδηλωμένη ανθρώπινη ανάγκη αυτή της σίτισης  και αν διαλέξουμε να το δούμε ευρύτερα μια ελπίδα...

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ