Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS
Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;

 

  Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, γνωστά και ως αφροδίσια νοσήματα ονομάζονται ασθένειες ή μολύνσεις οι οποίες μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της ανθρώπινης σεξουαλικής επαφής. Ιδιαίτερα ευάλωτη ηλικιακή ομάδα είναι οι έφηβοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κάθε άτομο δεν μπορεί να προσβληθεί το ίδιο εύκολα. Οι ασθένειες αυτές κατηγοριοποιούνται ως εξής: σε βακτηριακές, σε μυκητιασικές, σε ιογενείς, σε παράσιτα και σε πρωτοζωικές.  Μερικές από αυτές ,ίσως οι πιο γνωστές, είναι: τα χλαμύδια, τα κονδυλώματα, η γονόρροια κα.

 

Οι γιατροί λένε..

Οι γιατροί υποστηρίζουν  ότι τα συνηθέστερα ΣΜΝ είναι περίπου 10 αν και υπάρχουν 50 διαφορετικά είδη. Τα ΣΜΝ δεν είναι θανατηφόρα, στην πλειονότητά τους,  ωστόσο μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα εάν δεν διαγνωστούν νωρίς. Τα αποτελέσματα που μπορούν να φέρουν μπορεί να είναι ο πόνος ή η στειρότητα. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εκτιμά ότι κάθε χρόνο οι νέες λοιμώξεις από ΣΜΝ αγγίζουν τα 19 εκατομμύρια. Το 50% των ασθενών ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 15-24.

 

Τι να κάνω;

Τα αφροδίσια νοσήματα στη σημερινή εποχή μπορούν να διαγνωστούν εύκολα  και να θεραπευτούν. Η γρήγορη διάγνωση είναι απαραίτητη με σκοπό την αποφυγή ενδεχόμενων μόνιμων βλαβών.  Τα τακτικά τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες είναι σωτήρια καθώς τα συμπτώματα πολύ συχνά δεν εμφανίζονται αφήνοντας τη γυναίκα σε άγνοια. Σημαντικό επίσης ρόλο στη μείωση εμφάνισης των νοσημάτων παίζει η επίσκεψη και των δύο συντρόφων στο γιατρό, στην περίπτωση που ένας από τους δύο έχει διαγνωστεί με κάποιο τύπο ΣΜΝ.

 

Πως βοηθά η ομοιοπαθητική ;

Η ομοιοπαθητική θεραπεία στηρίζει ολιστικά το άτομο. Ενισχύει τόσο τη σωματική άμυνα όσο και τη ψυχοδιανοητική.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές γυναίκες έχουν βρει τη λύση τους σε πολλά γυναικολογικά προβλήματα τα οποία συχνά έχουν αντίκτυπο και στη ψυχολογία τους όπως είναι το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή η εμμηνόπαυση.

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αφορούν μία γενική εικόνα μόλυνσης του γεννητικού συστήματος. Η ομοιοπαθητική θεραπεία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εξομαλύνοντας την παθούσα περιοχή και λειτουργώντας δυναμικά για όλο το σύνολο των συμπτωμάτων, βοηθά σημαντικά στην περίπτωση της υποτροπής του νοσήματος. Καταπραΰνει  την περιοχή και ομαλοποιεί ξανά όλες τις φυσιολογικές του λειτουργίες μέσω του ομοιοπαθητικού φάρμακου  αποτελούμενου από φυσικές ουσίες φιλικές για τον οργανισμό μας.

 

Όχι στον πανικό!

Ας ξεχνάμε όμως και το ψυχολογικό κόστος που δεν είναι μικρό.

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες στην ιδέα ενός ΣΜΝ αντιδρούν δυσάρεστα νιώθοντας άγχος και συχνά πανικό. Η πρόληψη είναι ένας σημαντικός παράγοντας αποφυγής. Όταν όμως ο οργανισμός έχει ήδη προσβληθεί αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι η εύρεση μίας καλής λύσης. Η ομοιοπαθητική είτε συνοδευτικά με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία επιθυμεί ο ασθενής να κάνει, είτε αυτόνομα, είναι ικανή να βοηθήσει όχι μόνο το σωματικό κομμάτι αλλά να δώσει στο άτομο και μία καλή ψυχολογική ώθηση. Αυτή η ψυχολογική ώθηση  διαπιστώνεται αξιοσημείωτα ευεργετική στους ασθενείς που ακολουθούν ομοιοπαθητική θεραπεία. Και αυτό συμβαίνει γιατί όταν οργανισμός προσβάλλεται από οποιοιδήποτε  μικρόβιο ή  ιό δεν ασθενεί μόνο στο σωματικό μέρος αλλά και σε όλη του τη ψυχοδιανοητική λειτουργία, όπως είναι φυσικό. Η ομοιοπαθητική μπορεί και συνδυάζει άριστα τη θεραπεία και στα δύο αυτά. Αυτός είναι και ένας λόγος της πολυετούς επιτυχίας της!

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ