Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 

Επιστολή της ομοιοπαθητικής ιατρού Πετρούλας Δρόσου προς τους συναδέλφους της, για τη συμμετοχή της στις εκογές  του ΙΣΑ.
Από την επιστολή που έστειλε κρατήσαμε το κομμάτι της ενημέρωσης διότι αφορά και ενημερώνει όλους μας.
Λέει η κ. Δρόσου.

Η ομοιοπαθητική
Η ομοιοπαθητική ιατρική σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε πολλές άλλες χώρες διεθνώς είναι μία επίσημη ιατρική ειδικότητα.
Η Ιατρική είναι μία και ενιαία και η Ομοιοπαθητική αποτελεί μέρος του βασικού κορμού της Ιατρικής, η δε διαφορά της από την Αλλοπαθητική Ιατρική έγκειται κυρίως στη διαφορά των θεραπευτικών μέσων. Οι έννοιες ομοιοπαθητική και αλλοπαθητική έχουν καθαρά διαφοροδιαγνωστική σημασία και δεν είναι όροι ουσίας παρά μόνον όροι που συμβάλλουν στην κατανόηση και την επικοινωνία. Η ομοιοπαθητική βασίζεται στον Ιπποκρατικό νόμο των ομοίων που αναφέρει « δια τα όμοια νούσος γίγνεται και δια τα όμοια προσφερόμενα εκ νοσευόντων υγιαίνεται.» Η ομοιοπαθητική δεν διεκδικεί την αποκλειστικότητα της Ιπποκρατικής σκέψης αφού ο Ιπποκράτης είχε διατυπώσει και το νόμο των εναντίων αναφέροντας «τα ενάντια τοις εναντίοις εισίν ιάματα» Έθεσε έτσι τις βάσεις της ποικιλότητας στη θεραπεία από την εποχή εκείνη που προσωπικά ως γιατρός σέβομαι μέχρι σήμερα.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα
Η ιατρική ευρύτερα ειδικά στη φάση της οργάνωσης της ως επιστήμης χρησιμοποίησε τις φυσικές φαρμακευτικές πρώτες ύλες για το φαρμακευτικό οπλοστάσιο της. Στη συνέχεια με την αλματώδη εξέλιξη της φαρμακευτικής χημείας ο μεγαλύτερος όγκος των φαρμάκων της αλλοπαθητικής προέρχεται από το χημικό χώρο και ένα μέρος μόνο προέρχεται ακόμη από τον φυσικό χώρο. Αντίθετα η ομοιοπαθητική από την καθιέρωση της εδώ και δυόμισι αιώνες μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να αντλεί τα θεραπευτικά της μέσα από το φυσικό χώρο έχοντας τιτλοποιήσει 3.500 ομοιοπαθητικά φάρμακα. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο εμπίπτει στη λογική του εμβολίου αφού δίδεται σε υψηλές αραιώσεις με αποτέλεσμα να μην εμφανίζει καθόλου παρενέργειες και δρα μέσω της ενίσχυσης του αμυντικού συστήματος.

Ο ομοιοπαθητικός γιατρός
Η εξάσκηση της ομοιοπαθητικής ιατρικής είναι ιατρική πράξη για αυτό πρέπει να εξασκείται αποκλειστικά και μόνον από ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς.

Μύθοι και διαδόσεις για την ομοιοπαθητική
Κάποιοι που ήθελαν την ομοιοπαθητική εκτός ιατρικού χώρου για να βρίσκεται εκτός ελέγχου της πολιτείας, συντήρησαν κάποιες ανακρίβειες και μύθους γύρω από την ομοιοπαθητική που σήμερα έχουν καταρριφθεί πλήρως από την πολυετή κλινική εμπειρία.

Μύθος πρώτος:
«υπάρχει τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ αλλοπαθητικής και ομοιοπαθητικής. Δεν πρέπει ο ασθενής να λέει στον γιατρό άλλης ειδικότητας ότι κάνει ομοιοπαθητική διότι θα τον χλευάσει και θα απαιτήσει να την διακόψει αμέσως.»

Πράγματι υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των δύο θεραπευτικών ρευμάτων που όμως σήμερα έχει εξασθενήσει σημαντικά μετά από την έγκυρη ενημέρωση που φροντίζουμε να δίνουμε στους συναδέλφους μας. Η υπάρχουσα αντιπαλότητα οφείλεται περισσότερο στις φανατικές, ακραίες και αντιεπιστημονικές απόψεις μερικών «ομοιοπαθητικών» που ανάγκασαν την ιατρική κοινότητα να εξοβελίσει την ομοιοπαθητική και να αρνείται την επιστημονικότητα της. Βεβαίως και υπάρχουν αλλοπαθητικοί γιατροί που συντηρούν τέτοιους μύθους αντιπαλότητας και απόλυτης απαξίωσης της ομοιοπαθητικής αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων γιατρών είναι ανοικτή σε διάλογο και ενημέρωση. Εγώ ακολούθησα την ομοιοπαθητική αφού την πέρασα από πολύ αυστηρά επιστημονικά φίλτρα και με έπεισε με την κλινική αποτελεσματικότητα της. Λογικά λοιπόν κάθε γιατρός που θα είχε την ίδια ενημέρωση και παιδεία, σίγουρα θα κατανοούσε τη θεωρητική και πρακτική βάση της ομοιοπαθητικής και θα την αποδεχόταν. Προσωπικά συνεργάζομαι αρμονικά με τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων αφού γνωρίζω και σέβομαι τα όρια και τις εφαρμογές της ομοιοπαθητικής όπως και τα αντίστοιχα των άλλων ειδικοτήτων. Ο σωστός ομοιοπαθητικός γιατρός επιδιώκει την ενημέρωση του αλλοπαθητικού θεράποντα διότι η συνεργασία μαζί του είναι απαραίτητη για το συμφέρον του ασθενούς. Μια τηλεφωνική επικοινωνία λύνει απορίες, εγκαθιστά συναδελφικές σχέσεις και καταρρίπτει το μύθο της αντιπαλότητας προς όφελος του ασθενούς.

Μύθος δεύτερος:
« τα χημικά φάρμακα είναι τελείως βλαβερά και εγκυμονούν μόνο κινδύνους για όποιον τα παίρνει ενώ ωφελούν μόνο τις φαρμακοβιομηχανίες. Πρέπει να καταργηθούν και να μείνουν μόνο τα ομοιοπαθητικά»

Γενικόλογος, φανατικός, συνομοσιολογικός και πλήρως αποπροσανατολιστικός μύθος. Τα κακώς κείμενα σε σχέση με το χημικό φάρμακο και τη μη ορθή χρήση του δεν μπορεί να γενικεύονται σε επικίνδυνους για την δημόσια υγεία αφορισμούς. Ο σωστός ομοιοπαθητικός γιατρός σέβεται όλα τα θεραπευτικά μέσα  βάσει των ενδείξεων τους. Απαιτεί να συνταγογραφούνται από τον ειδικό γιατρό και μόνο με βάσει τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις τους είναι δε αντίθετος με την πολυφαρμακία και την κατάχρηση των φαρμάκων.

Μύθος τρίτος:
« το ομοιοπαθητικό φάρμακο αντιδοτείται από τα χημικά φάρμακα και πριν τη χορήγηση του πρέπει να διακόπτεται κάθε αλλοπαθητική αγωγή για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός»
Φανατικός και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία μύθος που χρησιμοποιείται από δόλο ή από άγνοια. Ο σωστός ομοιοπαθητικός γιατρός φροντίζοντας για την ασφάλεια του ασθενούς, δεν διακόπτει ποτέ και μάλιστα απότομα μια αλλοπαθητική θεραπεία. Αντίθετα εφαρμόζει παράλληλη ομοιοπαθητική θεραπεία πάντα σε συνεργασία και με την συγκατάθεση ύστερα από ενημέρωση του αλλοπαθητικού θεράποντα γιατρού. Ύστερα από 21 χρόνια εφαρμογής της ομοιοπαθητικής μπορώ να πω ότι μετά από μια ενδελεχή, επιστημονική και υπεύθυνη ενημέρωση των αλλοπαθητικών συναδέλφων μου, μόνο ελάχιστοι εξακολούθησαν να είναι αρνητικοί με την ομοιοπαθηιτκή. Ο σωστός ομοιοπαθητικός γιατρός, συνεργάζεται με τον θεράποντα της άλλης ειδικότητας, για την προοδευτική ελάττωση και διακοπή των αλλοπαθητικών φαρμάκων, όταν η παράλληλη ομοιοπαθητική θεραπεία που εφαρμόζεται, οδηγήσει στη βελτίωση του ασθενούς, που συνηγορεί υπέρ της ελάττωσης και διακοπής του προηγούμενου θεραπευτικού σχήματος. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να διακοπεί το αλλοπαθητικό φάρμακο οπότε ο ομοιοπαθητικός γιατρός σεβόμενος την ανάγκη και την ασφάλεια του ασθενή του, συνεχίζει την παράλληλη ομοιοπαθητική θεραπεία με στόχο την ενίσχυση του οργανισμού ώστε να ανταπεξέρχεται καλλίτερα στην ασθένεια του αλλά και για την οικονομικότερη και καλλίτερη αξιοποίηση του αλλοπαθητικού φαρμάκου.


Η ομοιοπαθητική ως ιατρική ειδικότητα.
Το γνωστικό οικοδόμημα της ομοιοπαθητικής οδηγεί στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ομοιοπαθητικής ιατρικής ειδικότητας πράγμα που έγινε ήδη σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών άλλων χωρών. Το 1988 επί Γιώργου Γενηματά και στη συνέχει επί Ιωάννη Φλώρου ως υπουργών υγείας δημιουργήθηκε η Ομοιοπαθητική επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, με στόχο την υποβολή των όρων και προϋποθέσεων για τη δημιουργία της ομοιοπαθητικής ειδικότητας. Δυστυχώς το κλίμα αντιπαλότητας που επικράτησε και πάλι δεν επέτρεψε την καρποφορία της προσπάθειας. Η δημιουργία της ειδικότητας όμως είναι αναγκαία γιατί θα αποσυμφορηθεί σημαντικά ο χώρος αναμονής για ειδικότητα των συναδέλφων, αλλά θα τεθεί και υπό τον έλεγχο της πολιτείας για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.

            ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ           

ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΙΑΣ ΛΗΓΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΟΥΠΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΔΕΜΕΝΗ
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ Ή Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ;
ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΕΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ
ΤΟ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
ΛΥΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΙΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΑΛΛΟ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΑΛΛΟ GOLDEN ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΪ-ΜΠΑΪ;
23 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗ FRANCE TELECOM. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;
ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ Η ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ;
GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙΝ ΑΛΟΓΑ
ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ
ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ….ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚAROSHI ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ...ΚΑΡΟΤΣΙ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ;
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ή ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ
ΚΟΝΣΕΡΤΑ ΛΟΓΩ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ
ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΤΡΩΣ...
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ
ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ...
ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗ; ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ;
Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΝΑΙ.....ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΟΧΙ
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΕΣΥ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ. Μας λείπει ακόμα η ενημέρωση
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ
ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;
Η ΑΦΡΙΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ
ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ - ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ
ΔΙΑΒΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ Η ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΑ ΔΩΡΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ
Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ"
Η ΚΑΡΔΙΑ, ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ : ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΕΣ;
ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: ΟΤΑΝ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΕΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ;
Η ΓΡΙΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ;
ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ
ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ;
ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ - ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ
Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΟΑΡΘΡΙΤΙΚΑ
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;
ΟΞΕΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ - ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ, ΩΤΙΤΙΔΕΣ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;
ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1998-2008
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1998
ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ. Μέρος 3ο
ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ. Μέρος 2ο
ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ. Μέρος 1ο
ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. Μέρος 4ο
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. Μέρος 3ο
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. Μέρος 2
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. Μέρος 1ο
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ
Το φαρμακευτικό εργαστήριο της φύσης πηγή πρώτων υλών για τα σύγχρονα φάρμακα
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (μέρος 2ο)
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (μέρος 1ο)
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Η διαδρομή της από τον S.Hahnemann μέχρι σήμερα 1
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Η διαδρομή της από τον S.Hahnemann μέχρι σήμερα 3
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Η διαδρομή της από τον S.Hahnemann μέχρι σήμερ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Η διαδρομή της από τον S.Hahnemann μέχρι σήμερα
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕΡΟΣ 2ο
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕΡΟΣ 1ο
«ΔΥΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΑΛΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΕΡΩΝΑ»

            ΑΡΧΕΙΟ VIDEO           

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΩΣΕΙΣ
Εποχιακές αλλεργίες και ομοιοπαθητική
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ. ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ;
Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ή Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟ;
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
AΫΠΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΔΕΜΕΝΗ
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...;
ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΔΕΜΕΝΗ;
ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ Η ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ
ΕΣΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ. Ο ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ
ΝΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΒΡΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΕ ΓΙΑΤΡΕ;
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΡΕ ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΗΣ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;
ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ;
H ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PLACEBO
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ Ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ;
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ 2
ΔΙΑΙΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Η ΑΥΘAIΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ή ΟΧΙ;
ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ Η ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ 2 - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ