Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Ο σύλλογος  Ελληνική Γραμματεία Ομοιοπαθητικής ( Ε.Γ.Ο.)  εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και  ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη του για την αυθόρμητη, άμεση και ουσιαστική  στήριξη που προσέφεραν  στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.


Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή εθνική τραγωδία, από την πρώτη στιγμή τα μέλη μας και οι οικογένειές τους, με έμπρακτη και συνεχή συμπαράσταση,  προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης - τρόφιμα, εμφιαλωμένα νερά, είδη υγιεινής, ιατροφαρμακευτικό υλικό.  Επίσης έδωσαν αίμα στα κέντρα αιμοδοσίας για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Και συνεχίζουν καθημερινά την ανιδιοτελή και εθελοντική βοήθειά τους στις δύσκολες αυτές στιγμές,  επιδεικνύοντας υψηλό επίπεδο αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Έλεγχος και διαχείριση του στρες με  την Προηγμένη Ομοιοπαθητική  μια εφαρμογή για τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων


Με τη βοήθεια της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής η εσωτερική αντίσταση του οργανισμού στο στρες γίνεται μεγαλύτερη. Σήμερα που ο άνθρωπος βάλλεται καθημερινά από πολλαπλούς στρεσογόνους παράγοντες ο έλεγχος και η διαχείριση του στρες είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ.

 

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, στο γνωστικό αντικείμενο:

Φυσικές Ιατρικές Θεραπείες

Μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα, ελλειμματική προσοχή. Είναι έννοιες που απασχολούν το μυαλό πολλών γονέων αλλά και εκπαιδευτικών όσο προχωράει η σχολική χρονιά.

Η σύνδεση ανάμεσα στο χρόνιο στρες και τη δυνατότητα εμφάνισης ψυχικών θεμάτων υγείας όπως αγχώδης διαταραχή, κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες είναι καλά θεμελιωμένη.

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο κινητοποιεί αφ’ ενός μεν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού και αφ’ ετέρου εξισορροπεί ψυχοδιανοητικά τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην αντιμετώπιση της σπαστικής κολίτιδας.

Η σύνδεση ανάμεσα στο χρόνιο στρες και τη δυνατότητα εμφάνισης ψυχικών θεμάτων υγείας όπως αγχώδης διαταραχή, κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες είναι καλά θεμελιωμένη.

εφ’ όσον η ασθένεια δεν έχει ηλικία, γιατί να έχει η θεραπεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια φυσική, αποτελεσματική θεραπεία, χωρίς παρενέργειες, όπως είναι η ομοιοπαθητική.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κ.Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, παιδίατρος, προλόγισε την εκδήλωση λέγοντας ότι όπως όλες οι επιστήμες εξελίσσονται έτσι και η ομοιοπαθητική. Η εξέλιξη της είναι η προηγμένη ομοιοπαθητική, η οποία δίνει την δυνατότητα

Οι υπεραγορές θα πρέπει σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές  ρυθμίσεις  είτε να κάνουν λίπασμα τα τρόφιμα είτε να τα δωρίζουν σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής η εσωτερική αντίσταση του οργανισμού στο στρες γίνεται μεγαλύτερη. Σήμερα που ο άνθρωπος βάλλεται καθημερινά από πολλαπλούς στρεσογόνους παράγοντες ο έλεγχος και η διαχείριση του στρες είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ.

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΠΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟ ΚΑΡΑΜΕΡΟ