Skip to main content
SPIROS DIAMANTIDIS HOMEOPATHY AND PRINCE CHARLES

King Charles III, Βασιλιάς της Αγγλίας

Η ομοιοπαθητική θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι 3,5 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο από το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας αν προσφερόταν σε ευρύτερη βάση από ότι σήμερα.

Ή εφημερίδα Evening Standard του Λονδίνου δημοσίευσε στις 24.8.05 άρθρο που αφορούσε την υποστήριξη του πρίγκιπα Καρόλου για την μεγαλύτερη ανάπτυξη των εναλλακτικών θεραπειών στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με το άρθρο ο πρίγκιπας Κάρολος βρίσκεται στο κέντρο αυτής της προσπάθειας και είναι ένθερμος υποστηρικτής της.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ετοίμασε μάλιστα ειδική αναφορά προς τον Βρετανό Υπουργό Υγείας στην οποία αναφέρει με στοιχεία και αποδείξεις όσα κατά καιρούς είχε ισχυριστεί για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα και συγκεκριμένα ότι, οι εναλλακτικές θεραπείες και κυρίως η ομοιοπαθητική θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν μέχρι 3,5 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο από το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας αν προσφέροντο σε ευρύτερη βάση από ότι σήμερα. Υποστηρίζει ακόμη ότι θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν άλλα 480 εκατομμύρια λίρες από τη λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αν έστω και μόνο το 10% των γενικών ιατρών συνταγογραφούσαν ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Βέβαια αυτά τα λέμε και τα αποδείξαμε πολλές φορές εμείς εδώ και δεκαετίες.

Τo αποτέλεσμα ήταν ότι κάποιοι ομοιοπαθητικοί γιατροί που τόλμησαν πρώτοι να τα αναφέρουν, πήγαν αθώοι στη φυλακή και χρειάστηκε 10 χρόνια για να δικαιωθούν τόσο από τη δικαιοσύνη της πατρίδας μας όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Για να δούμε τι θα κάνει ο Κάρολος, θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;