Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

 

ΛΑΡΙΣΑ 21/4/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο - Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας ενημερωτική παρουσίαση με θέμα


« ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

μια εφαρμογή για τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων»

από την Διεθνή Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής (Δ.Ι.Ε.Π.Ο)

υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κ.Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, παιδίατρος, προλόγισε την εκδήλωση λέγοντας ότι όπως όλες οι επιστήμες εξελίσσονται έτσι και η ομοιοπαθητική. Η εξέλιξη της είναι η προηγμένη ομοιοπαθητική, η οποία δίνει την δυνατότητα στους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να αξιοποιούν το ομοιοπαθητικό φάρμακο άμεσα μέσω την ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων. Έτσι ο ιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας μπορεί να προσφέρει στον ασθενή του παράλληλη θεραπεία αξιοποιώντας τα χημικά φάρμακα της επιλογής του και το ομοιοπαθητικό φάρμακο συνδυαστικά, προσφέροντας περισσότερη υποστήριξη στον ασθενή του.

 

Οι ομιλητές κ.Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, παθολόγος – βελονιστής και κ.Κυριάκος Χατζηγεωργίου, γενικός ιατρός επιμελητής Α’ αναφέρθηκαν στα θεραπευτικά αποτελέσματα που έχουν διαπιστώσει στην κλινική πράξη σε πληθώρα περιστατικών με την αποκλειστική ή παράλληλη χρήση των Μη Συνταγογραφούμενων Ομοιοπαθητικών Φαρμακευτικών Σχημάτων.

 

Οι ομιλήτριες κ.Περσεφόνη Κυβέλου, γενικός ιατρός, μέλος Δ.Ι.Ε.Π.Ο και η 

κ. Ελένη Κυριακοπούλου, γενικός ιατρός, μέλος Δ.Ι.Ε.Π.Ο ανέλυσαν τις αρχές της Προηγμένης Ομοιοπαθητικής Ιατρικής οι οποίες επιγραμματικά είναι:

1. Η κατάργηση της αντιπαλότητας μεταξύ ακαδημαϊκής και ομοιοπαθητικής ιατρικής, η οποία βλάπτει ουσιαστικά τον ασθενή.

2. Οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν νομοθετημένο δικαίωμα στην ομοιοπαθητική συνταγογραφία και η εφαρμογή της από ιατρούς προστατεύει την δημόσια υγεία.

3. Όλοι οι ιατροί μπορούν βάσει της ειδικότητας τους να συνταγογραφούν οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό φαρμακευτικό σχήμα παράλληλα με τη χημική συνταγογραφία της επιλογής τους, αρκεί να γνωρίζουν τις ανάγκες του ασθενούς τους και να είναι ενημερωμένοι για το θεραπευτικό εύρος του ομοιοπαθητικού σχήματος που επιλέγουν.

 

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2107259465

 

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (παθολόγος–βελονιστής), Ελένη Κυριακοπούλου (γενικός ιατρός, μέλος Δ.Ι.Ε.Π.Ο), Περσεφόνη Κυβέλου (γενικός ιατρός, μέλος Δ.Ι.Ε.Π.Ο), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (παιδίατρος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας). 


 

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Γιώργος Δροσίτης (νευροχειρουργός), Μαρία Παπαδοπούλου (φυσίατρος), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (παιδίατρος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας), Μαίρη Γιαννοπούλου (ψυχολόγος), Σουλτούκη Ράνια (μικροβιολόγος), Στρούλιας Γιώργος (κτηνίατρος), Ελευθερία Ζαφείρη (κοινωνική λειτουργός).

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ