Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 


ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΤΡΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2

 

Τι προκαλεί το διαβήτη τύπου 2; Την νόσο που προκύπτει από τον τρόπο ζωής; Διατροφή φτωχή, κακή  ή/ και ανύπαρκτη, ακινησία- ή ας το πούμε πιο γλυκά, έλλειψη φυσικής άσκησης και καθιστική ζωή , παχυσαρκία ή απλώς το να είναι κανείς υπέρβαρος ναι είναι σίγουρα βασικές αιτίες για να αποκτήσει κανείς διαβήτη τύπου 2 και οι επιστήμονες έρχονται να προσθέσουν ακόμα μία... το εργασιακό στρες ή στρες που προκύπτει από το χώρο της εργασίας.

   Όσοι ‘ζορίζονται’ στη δουλειά ή έχουν ένα απαιτητικό ή ανικανοποίητο αφεντικό έχουν 45% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 ακόμα και αν η διατροφή τους είναι ισορροπημένη και εκτελούν ήπιας μορφής άσκηση. Και όπως συνήθως συμβαίνει με τις περιπτώσεις που απορρέουν από την ανεπιτυχή, ανεπαρκή ή ανύπαρκτη διαχείριση του στρες μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν εκείνοι που νιώθουν ότι δεν έχουν ιδιαίτερο έλεγχο επάνω στα γεγονότα σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Giessen and Marburg. Ακόμα και όσοι δεν φαίνεται να κατατρύχονται από κανέναν από τους γνωστούς παράγοντες υψηλού κινδύνου αν εργάζονται σε στρεσσογόνο περιβάλλον έχουν ανατριχιαστικά μεγάλες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

   Οι ερευνητές έκαναν το συσχετισμό του στρες με την νόσο όταν εξέτασαν την υγεία περίπου 5.300 εργαζομένων ηλικίας 29-66 ετών. Παρόλο που κανένας από αυτούς τους εργαζόμενους δεν είχε διαβήτη τύπου 2 όταν ξεκίνησε η μελέτη σχεδόν 300 από αυτούς εμφάνισαν τη νόσο μέσα στη διάρκεια των επομένων δεκατριών ετών. Το στρες στο χώρο της εργασίας είναι ήδη γνωστό ότι προκαλεί καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά με τα εν λόγω δεδομένα μπορεί και ο διαβήτης τύπου 2 να προστεθεί στη λίστα με το σπαθί του!

    Γίνεται φανερό ότι το κλειδί για την  αποφυγή του διαβήτη του  εργαζομένου  που διάγει εργασιακό βίο στρεσσαρισμένο , για  την δημιουργία  καλύτερης ποιότητας της εργασιακής του καθημερινότητας και γιατί όχι την αύξηση της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητας του  είναι η διαχείριση του στρες προς όφελος του εργαζομένου αλλά και του οργανισμού που τον εργοδοτεί.

     Λύσεις και αποτελέσματα μεταξύ άλλων  προσφέρει και  η Βιοανάδραση με τις εφαρμογές της για την προοδευτική εκτόνωση της συσσωρευμένης μυϊκής έντασης και την εξισορρόπηση της λειτουργίας των ημισφαιρίων του εγκεφάλου.

    Το στρες είναι συνυφασμένο με τη ζωή και τις διαρκείς αλλαγές στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον.... στο χέρι μας είναι να το βάλουμε να ‘ δουλέψει’ για μας αντί να μας παροπλίζει και να μας αρρωσταίνει με διαβήτη τύπου 2!

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ