Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

Το "μπότοξ" στο εδώλιο του δικαστηρίου

 

Το διάσημο "μπότοξ", η πλέον δημοφιλής μέθοδος για την καταπολέμηση των ρυτίδων, αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να αντιμετωπίσει την πρώτη του μήνυση σε αίθουσα δικαστηρίου στο Λος Άντζελες. Συγκεκριμένα, η Ρωσίδα Ipiνα Μεντάβοϊ, πρώην μοντέλο, ηθοποιός και σύζυγος ενός μεγιστάνα της βιομηχανίας του κινηματογράφου, κατέθεσε αγωγή εναντίον του διάσημου δερματολόγου Άρνολντ Κλάιν με την κατηγορία ότι εξαιτίας των αλλεπάλληλων "μπότοξ" δεν μπορεί, πλέον, να ασκήσει τα "συζυγικά της καθήκοντα".
Η καλλονή ισχυρίζεται ότι η μέθοδος της προκάλεσε πονοκεφάλους, με αποτέλεσμα ο σύζυγος της να στερείται "τη συντροφικότητα και τις υπηρεσίες της", ζημιά για την επανόρθωση της οποίας ζητεί αποζημίωση της τάξης των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το μποτοξ είναι μια φαρμακευτική ουσία που προκαλεί παράλυση στα νεύρα που κινούν τους μιμικούς μυς του προσώπου και έτσι αποκτά κανείς ένα ανέκφραστο προσωπείο με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται ρυτίδες στο πρόσωπο, από τις εκφράσεις που φυσιολογικά παίρνει κανείς. Το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να έχει και η γιόγκα, με την οποία επιτυγχάνει κανείς την πλήρη αταραξία και γαληνεύει το πρόσωπο οπότε αποφεύγονται οι συσπάσεις, άρα και οι ρυτίδες. Ένας άλλος τρόπος για το ίδιο αποτέλεσμα είναι και η βιοανάδραση.Με τη μέθοδο αυτή, μαθαίνει κανείς με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μηχανημάτων και ενός γιατρού εκπαιδευτού, τον τρόπο να ελέγχει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και να επιτυγχάνει μεγάλου βαθμού χαλάρωση και ηρεμία, τόσο στους μυς του προσώπου όσο και σε πολλούς άλλους μυς.
Θα μπορούσε πάντως να βρει πιο πειστικούς και πραγματικούς λόγους για να κατηγορήσει το μποτοξ η προηγούμενη κυρία, όπως π.χ ότι οι σχέσεις της με το σύζυγό της διαταράχτηκαν γιατί αυτός ένοιωθε μονοτονία και πλήξη γιατί την έβλεπε συνεχώς με την ίδια έκφραση. Πέρα όμως από κάθε καλαμπούρι, εκείνο που προβληματίζει είναι πόσο εύκολα πείθονται εύποροι και μορφωμένοι άνθρωποι να χρησιμοποιούν εξτρεμιστικές και επικίνδυνες μεθόδους με τόση ευκολία. Γιατί απορούμε όμως; Ο λαός το λέει χαρακτηριστικά "τι είναι ο πόνος μπρος στα κάλλη".


Με αφορμή άρθρο της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ".

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ