Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

Τι είναι η ομοιοπαθητική
Ο Νόμος των ομοίων
Η Ιδιοσυγκρασία
Ποιούς αφορά
Ποιοί την κυνηγούν
Θεραπεύει με την αυθυποβολή;
Τι λέει η πολιτεία
Με ποιούς συνεργάζεται
Με καλύπτει το ταμείο μου;
Πόσο κοστίζει;
Εχει παρενέργειες;
Ποιος είναι σωστός ομοιοπαθητικός γιατρός;
Μπορεί ένας γιατρός άλλης ειδικότητας να χρησιμοποιήσει την ομοιοπαθητική;
Μπορεί ένας μη γιατρός να ασκήσει ομοιοπαθητική;
Πρέπει να κρατήσω κρυφή την ομοιοπαθητική μου θεραπεία από τον προηγούμενο γιατρό μου;
Κάποτε ο γιατρός μου όταν του μίλησα για την ομοιοπαθητική με χλεύασε και μου είπε « εσύ μορφωμένη γυναίκα μιλάς για ομοιοπαθητική;». Μπορώ να του το κρατήσω κρυφό;
Και ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε περίπτωση που πρέπει να του το πω;
Αν τελικά δεν θέλω να του το πω, μπορώ να πάω σε άλλον γιατρό της ίδιας ειδικότητας που να είναι πιο φιλικά προσκείμενος με την ομοιοπαθητική;
Πρέπει να κόψω τα χημικά φάρμακα πριν αρχίσω ομοιοπαθητική θεραπεία; 

Πώς γίνεται η ομοιοπαθητική εξέταση;

Χρειάζεται να κουβαλάω μαζί μου τις παλιότερες εξετάσεις μου όταν πάω στον ομοιοπαθητικό ιατρό;
Όταν πάσχω από δύο ή τρείς διαφορετικές ασθένειες ποιες εξετάσεις θα πάρω μαζί μου;
Θα μου συστήσει πολλές εξετάσεις ο ομοιοπαθητικός ιατρός;

 

   

 

 

 

Τι είναι η ομοιοπαθητική  

 • - είναι η θεραπεία, που δρα αποτελεσματικά θεραπεύοντας την αιτία του προβλήματός της υγείας σου, χωρίς παρενέργειες

 • - είναι η θεραπεία, που κινητοποιεί τα πανίσχυρα αμυντικά συστήματα του οργανισμού σου, ώστε ο ίδιος να έχει τον έλεγχο της      κατάστασης κατά του νοσογόνου παράγοντα

 • - είναι η θεραπευτική προσέγγιση, όπου ο ομοιοπαθητικός γιατρός ασχολείται μαζί σου όσο είναι απαραίτητο για τη λύση του προβλήματος της υγείας σου και την ψυχολογική υποστήριξη σου

 • - είναι η σχέση γιατρού-ασθενούς, στην οποία εξασφαλίζεται πλήρως ο αλληλοσεβασμός και η εποικοδομητική συνεργασία

 • - είναι η θεραπευτική διαδικασία κατά την οποία δεν χάνεις χρόνο και χρήμα, γιατί σε καλύπτει και διαγνωστικά και θεραπευτικά

 • - είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αφού συντελεί στην υγεία σου, την ψυχοδιανοητική και σωματική ισορροπία σου και την απελευθέρωση σου από τα δεσμά της ασθένειας με την αντιμετώπιση των προδιαθέσεων του οργανισμού σου.

 

 

 

 

 

 

Ο Νόμος των ομοίων  

Τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια» είπε και εφάρμοσε πρώτος ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης. Αυτό σημαίνει ότι μια φαρμακευτική ουσία που μπορεί να προκαλέσει στον υγιή ένα σύνολο συμπτωμάτων, θεραπεύει τον ασθενή με την όμοια εικόνα δηλαδή με τα όμοια συμπτώματα.

Ο θεμελιώδης νόμος της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, προκύπτει από τη μελέτη των φαινομένων ασθένειας-θεραπείας και την κλινική εμπειρία αιώνων.

Η ασθένεια για τον οργανισμό είναι σαν τον χείμαρρο που στο πέρασμά του πλημμυρίζει την κοιλάδα. Αν επιχειρήσεις να τον τιθασεύσεις με ένα φράγμα, πολύ σύντομα θα το σπάσει και θα προκαλέσει μεγαλύτερες καταστροφές. Αν διαμορφώσεις μια νέα κοίτη, ώστε η ροή του να κατευθυνθεί αβίαστα προς τη θάλασσα, τότε γλυτώνεις από τις πλημμύρες και μπορείς ακόμη και να αξιοποιήσεις τη δύναμή του.

Ανάλογο αποτέλεσμα έχει και η προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία μιας ασθένειας. Η συμπτωματική κατασταλτική παρέμβαση θα έχει παροδικό αποτέλεσμα και θα οδηγήσει, σύντομα, σε επιδείνωση και επέκταση του προβλήματος (π.χ. η καταπίεση του παιδικού εκζέματος με κορτιζονούχα σκευάσματα, οδηγεί την συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, σε ανάπτυξη αλλεργικής βρογχίτιδας, δηλαδή μετάθεση του προβλήματος από το δέρμα στο αναπνευστικό σύστημα).

Όταν δώσουμε τη δυνατότητα στον οργανισμό να αντιδράσει, επειδή αποτελεί λειτουργικό μέρος της Φύσης, θα αντιδράσει αυθόρμητα με φυσικό τρόπο, δημιουργώντας, δηλαδή, τις προϋποθέσεις για την εκτόνωση, την τελική και μόνιμη απομάκρυνση του προβλήματος.

Εχετε προσπαθήσει να βγάλετε ένα λεκέ από λάδι, πλένοντάς το με νερό; Δεν βγαίνει. Γιατί το νερό και το λάδι είναι ανόμοιες ουσίες. Χρειάζεται μια «λιπαρή» ουσία, όπως η βενζίνη, με όμοιες συνήθειες με αυτές του λαδιού για να το αποσπάσει και να απομακρύνει τον λεκέ από το ρούχο σου.

Αφού λοιπόν εφαρμόζεις τον νόμο των ομοίων για να έχεις τα ρούχα σου καθαρά εφάρμοσε τον και στον εαυτό σου θεραπεύοντας τον και διατηρώντας τον σε ισορροπία με την «όμοια» θεραπευτική αγωγή.

 

 

 

 

 

 

 

Η Ιδιοσυγκρασία     

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.

Κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητές του.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Αυτή η μοναδικότητα τον κάνει να βιώνει τον πόνο, τα συμπτώματα μιας νόσου, τα συναισθήματα, την δημιουργική δραστηριότητα ή την ευεξία, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Για αυτό χρειάζεται ειδική προσέγγιση που θα διερευνήσει τις ιδιαιτερότητές του. Για αυτό χρειάζεται ξεχωριστή μεταχείριση, ώστε να μην ισοπεδώνεται και αφομοιώνεται σε ένα σύνολο τυποποιημένων αντιμετωπίσεων που δεν τον αντιπροσωπεύει. Για αυτό χρειάζεται ξεχωριστή βοήθεια, η οποία να ανταποκρίνεται στις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες. Για αυτό χρειάζεται το δικό του μοναδικό φάρμακο, που θα κινητοποιήσει και ενισχύσει τον δικό του μοναδικό και ανεπανάληπτο οργανισμό.

Για αυτό χρειάζεται την ομοιοπαθητική.

 

 

 

 

 

 

 

Ποιούς αφορά    

 • Οσους θέλουν να γίνουν καλά.
 • Οσους θέλουν να λύσουν τα προβλήματα της υγείας τους χωρίς να πάρουν προίκα νέα ιατρογενή προβλήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους.
 • Οσους θέλουν μόνιμο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 • Οσους θέλουν να έχουν δικαίωμα επιλογής.
 • Οσους έχουν οικολογική συνείδηση.

 

 

 

 

 

 

 

Ποιοί την κυνηγούν    

 • αυτοί που δεν θέλουν την θεραπεία.
 • αυτοί που θέλουν τον άνθρωπο μόνιμα αιχμάλωτο κάποιων συμπτωμάτων ώστε να τον κρατούν εξαρτημένο από τα φάρμακά τους.
 • αυτοί που εμπορευματοποιούν την υγεία
 • αυτοί που είναι θύματα προκαταλήψεων και δεισιδαιμονιών στην 3η χιλιετία που διανύουμε.

Αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά από το ότι κάποιοι δικαιολογούν την επίθεσή τους κατά της ομοιοπαθητικής με λαϊκίστικες διατυπώσεις όπως «είναι αυθυποβολή», «είναι μαγεία», «δεν είναι επιστημονική», «είναι σαχλαμάρες» κλπ. Στην διαβεβαίωση των εκατοντάδων χιλιάδων θεραπευμένων ασθενών για το υψηλό θεραπευτικό αποτέλεσμα που βίωσαν προσωπικά, ορισμένοι φανατικοί, απαντούν τελείως αυταρχικά λέγοντας: «νομίζετε ότι θεραπευτήκατε» προσβάλλοντας έτσι ακόμη και τη νοημοσύνη των συνομιλητών τους. Η στάση τους χαρακτηρίζεται από άκρατο φανατισμό και απουσία λογικής σκέψης που αποτρέπει τον διάλογο. Απλά όλα αυτά αποπροσανατολίζουν τον νου κάποιων.

Αντίθετα οι ελεύθερα σκεπτόμενοι απαντούν. «Τι με νοιάζει εμένα αν είναι αυθυποβολή ή οτιδήποτε άλλο. Αφού αποδεδειγμένα θεραπεύει και μάλιστα χωρίς παρενέργειες θα την ακολουθήσω». Αλλωστε ο κοινός νους λέει «τι με νοιάζει αν η γάτα είναι άσπρη η μαύρη, ποντίκια πιάνει;». Οι πιο προχωρημένοι μάλιστα λένε: «Αν οι ομοιοπαθητικοί γιατροί θεραπεύουν με αυθυποβολή χωρίς φάρμακα, παρενέργειες και έξοδα, τότε μπράβο τους. Γιατί δεν το κάνουν και οι άλλοι; Αντί να τους επαινούμε θα πρέπει να τους το καταλογίζουμε;».

Βέβαια μακάρι να ήταν τα πράγματα τόσο απλά και να αρκούσε η αυθυποβολή σαν φάρμακο. Δεν είναι όμως έτσι. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα της ομοιοπαθητικής οφείλεται στην ισχυρή θεραπευτική δύναμη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

 

 

 

 

 

 

 


Θεραπεύει με την αυθυποβολή;    

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα της ομοιοπαθητικής οφείλεται στην ισχυρή θεραπευτική δύναμη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Σήμερα με την ομοιοπαθητική θεραπεύονται ζώα. Η ομοιοπαθητική κτηνιατρική αναπτύσσεται και στη χώρα μας όπου εκπροσωπείται από την Πανελλήνια Κτηνιατρική Ομοιοπαθητική Εταιρεία (ΕΚΟΕ). Τα ζώα σίγουρα δεν μπορούν να αυθυποβληθούν αφού δεν γνωρίζουν καν ότι παίρνουν φάρμακο. Η ομοιοπαθητική θεραπεύει επίσης νεογνά που και αυτά δεν μπορούν να αυθυποβληθούν καθώς και ανθρώπους που βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση και δεν αντιλαμβάνονται το περιβάλλον ή τη λήψη φαρμάκου. Ο μύθος της αυθυποβολής στην ομοιοπαθητική θεραπεία κατέπεσε με τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής κτηνιατρικής. Να θυμηθούμε ότι στην κτηνιατρική χιλιάδες ζώα, θεραπεύονται με ομοιοπαθητικά φάρμακα καθημερινά. Αυτή είναι μια ακόμη μεγάλη κοινωνική προσφορά της ομοιοπαθητικής που σώζει μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες παραγωγικών ζώων χωρίς χημικά που θα επηρέαζαν και τον άνθρωπο μπαίνοντας στη τροφική του αλυσίδα.

 

 

 

 

 

 

 

Τι λέει η πολιτεία     

Η πολιτεία αιχμάλωτη των χρόνιων και άλυτων προβλημάτων της Υγείας, δεν κατάφερε να δείξει το ενδεδειγμένο ενδιαφέρον για την ομοιοπαθητική. Παρόλα αυτά ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς σύστησε με υπουργική απόφαση την Ομοιοπαθητική επιτροπή του ΚΕΣΥ με στόχο την υποβολή προτάσεων για τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης της ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα. Προς το παρόν τα περί ομοιοπαθητικής ακολουθούν αναγκαστικά τον δρόμο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας με την οποία ευθυγραμμίζεται και η Ελλάδα. (βλέπε Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με ποιούς συνεργάζεται    

Η ομοιοπαθητική συνεργάζεται με όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση και την θεραπεία ενός ασθενούς. Ο ύψιστος στόχος του ομοιοπαθητικού γιατρού είναι η έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική ταχεία και μόνιμη θεραπεία. Όποιος επιστήμονας της υγείας, εργαστηριακός ή κλινικός μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή θεωρείται και συνεργάτης της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική συνεργάζεται με όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Με καλύπτει το ταμείο μου;     

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι Γαληνικό σκεύασμα, δηλαδή φάρμακο που παρασκευάζεται στο εργαστήριο του ομοιοπαθητικού φαρμακείου από εγκεκριμένες και ελεγμένες από τον ΕΟΦ πρώτες ύλες. Όλα τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υποχρεωμένα από τον νόμο να χορηγούν το ομοιοπαθητικό φάρμακο και έτσι γινόταν από το 1983 μέχρι το 2002. Μετά την δημιουργία της περίφημης λίστας φαρμάκων προέκυψε αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική εντολή του Υπουργείου Υγείας να μην χορηγούνται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ΕΓΟ αντέδρασε με υπόμνημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο.         Ταυτόχρονα πολλά μέλη της υπέβαλλαν τις νόμιμες αιτήσεις προς το Υπουργείο για την ακύρωση της εν λόγω εντολής. Ήδη πολλοί ομοιοπαθητικοί ασθενείς αλλά και ομοιοπαθητικοί γιατροί, προχώρησαν σε αγωγές κατά του δημοσίου.   Σήμερα τα μόνα ταμεία που καλύπτουν το ομοιοπαθητικό φάρμακο και την επίσκεψη στον ομοιοπαθητικό γιατρό είναι το ταμείο των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και το ταμείο των δημοσιογράφων. Η εξαίρεση αυτή είναι αποτέλεσμα του οτι οι ασφαλισμένοι των ταμείων αυτών αντέδρασαν ομαδικά και κατόρθωσαν  να πείσουν το ταμείο τους να μην  αλλάξει πολιτική ασφάλισης απέναντι στα μέλη του. (βλέπε Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Πόσο κοστίζει;   

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι συγκριτικά φθηνότερο από το αντίστοιχο αλλοπαθητικό, χημικό φάρμακο. Γίνεται όμως ακόμη πιο φθηνό διότι το θεραπευτικό αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις έρχεται ταχύτερα και διαρκεί πολύ περισσότερο ή είναι μόνιμο. Η κοστολόγηση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου είναι συγκεκριμένη και ενιαία για όλη την Ελλάδα, κατόπιν τιμοκαταλόγου των φαρμακοτεχνικών εργασιών που εκδίδει το Υπουργείο Εμπορίου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Με αυτή την έννοια το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι ελεγχόμενο ως προς τις τιμές από την πολιτεία και μπορεί ο κάθε ομοιοπαθητικός ασθενής να ζητήσει από τον φαρμακοποιό του τον τιμοκατάλογο για να κάνει και εκείνος τον έλεγχο του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εχει παρενέργειες;   

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν έχει καμιά απολύτως παρενέργεια διότι δίδεται σε υψηλές αραιώσεις και δρα περίπου όπως το εμβόλιο ενισχύοντας το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Κανένα ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν αποσύρθηκε ποτέ λόγω παρενεργειών η ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως γίνεται συχνά με τα κοινά χημικά φάρμακα.

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι ακίνδυνο για την εγκυμοσύνη και χορηγείται άφοβα κατά τη διάρκεια της.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ποιος είναι σωστός ομοιοπαθητικός γιατρός;    

1. Αυτός που εξασκεί την ομοιοπαθητική ως βασική ιατρική εφαρμογή.
Υπάρχουν γιατροί, οι οποίοι το πρωί εργάζονται σε κάποιο νοσοκομείο με μια αλλοπαθητική ειδικότητα και το απόγευμα εργάζονται ως ομοιοπαθητικοί. Αυτό απαγορεύεται από τις διατάξεις που διέπουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
2. Αυτός που δεν πουλάει φάρμακα στο ιατρείο του. Υπάρχουν κάποιοι που λένε στον ασθενή «άνοιξε το στόμα σου να σου δώσω ένα φαρμακάκι» και μετά κατεβάζουν διάφορα από τα ράφια τους και τα πουλάνε. Αυτό απαγορεύεται τόσο από το νόμο όσο και από την ιατρική δεοντολογία. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο πρέπει να πωλείται μόνο από το φαρμακείο κατόπιν συνταγής του γιατρού και στη ετικέτα του να αναγράφει το λατινικό όνομα του φαρμάκου, την αραίωση του και τον αριθμό των καψουλών.
3. Αυτός που δεν είναι φανατικός και συνεργάζεται αρμονικά με τους άλλους γιατρούς χωρίς να απομονώνει τον ασθενή του από άλλες ιατρικές υπηρεσίες που πιθανώς χρειάζεται. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα της ομοιοπαθητικής αντέχει σε κάθε σύγκριση και επιστημονική ανάλυση στον ευρύτερο χώρο της ιατρικής και δεν χρειάζεται απομόνωση και περιθωριοποίηση.
4. Αυτός που δεν αρνείται καμία ιατρική υπηρεσία, αλλά καταδικάζει την αλόγιστη χρήση, την πολυφαρμακία και την κατάχρηση των χημικών φαρμάκων. Ο άνθρωπος παίρνει τα οποιαδήποτε φάρμακα του για να γίνει καλά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατρέπεται σε μανιώδη καταναλωτή φαρμάκων προς όφελος και μόνον αυτών που τα παράγουν.

5. Αυτός που δεν σταματά απότομα τα χημικά φάρμακα ενός ασθενούς, προκειμένου να του χορηγήσει ομοιοπαθητικά φάρμακα. Η τακτική αυτή κάποιων «ομοιοπαθητικών» έχει οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, μέχρι και το θάνατο. Βασίστηκε στο μύθο, ότι δήθεν το ομοιοπαθητικό φάρμακο αντιδοτείται πλήρως από τα αλλοπαθητικά χημικά φάρμακα, καλύπτοντας έτσι την αδυναμία του «ομοιοπαθητικού» να κάνει σωστή θεραπεία. Σαφώς και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες η ομοιοπαθητική θεραπεία, ένας εκ των οποίων είναι το είδος και η ποσότητα των χημικών φαρμάκων που παίρνει κάποιος. Τα νέα σχήματα όμως της ομοιοπαθητικής, επιτρέπουν σήμερα να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, αρκεί ο γιατρός να γνωρίζει τον τρόπο και να έχει ανανεωμένη και σύγχρονη γνώση. Ο τελικός στόχος του ομοιοπαθητικού γιατρού είναι να απαλλάξει τον ασθενή του από τα χημικά φάρμακα. Αυτό όμως πρέπει να γίνει σταδιακά και καθώς η πρόοδος της υγείας του από το ομοιοπαθητικό φάρμακο το επιτρέπει, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να επιτευχθεί με απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή.

6. Αυτός που έχει ως τελικό του σκοπό να απαλλάξει τον ασθενή και απο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα αφού τον καταστήσει υγιή και χωρίς προβλήματα υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί ένας γιατρός άλλης ειδικότητας να χρησιμοποιήσει την ομοιοπαθητική;                

Η χρήση της ομοιοπαθητικής πρακτικά εφαρμόζεται με τη χρήση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Βάσει του νόμου και της δεοντολογίας κάθε γιατρός, οποιασδήποτε ειδικότητας, μπορεί να χρησιμοποιήσει ομοιοπαθητικά φάρμακα, όπως μπορεί να χρησιμοποιήσει και οποιοδήποτε άλλο φάρμακο. Ο γιατρός δηλαδή, οποιαδήποτε ειδικότητα και αν εξασκεί, έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και ομοιοπαθητικά φάρμακα όποτε το κρίνει σκόπιμο για τις ανάγκες του ασθενούς του.

Τα σύγχρονα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα επειδή είναι εύχρηστες συνθέσεις ομοιοπαθητικών φαρμάκων, δίνουν την ευκολία στους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να προσθέσουν στη χημική κλασσική συνταγογραφία τους και τη δύναμη του ομοιοπαθητικού φαρμακευτικού σχήματος, όταν οι ίδιοι το κρίνουν. Είναι πολλοί οι γιατροί των ειδικοτήτων οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στη δική τους επιλογή θεραπείας και τη συμπληρωματική θεραπευτική δράση της ομοιοπαθητικής. Θα ήθελαν όμως μια άμεση και γρήγορη εφαρμογή που να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών τους. Αυτό ακριβώς βρίσκουν στην εφαρμογή των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων οπότε καλύπτουν άμεσα τη διάθεση τους για συμπληρωματική ομοιοπαθητική συνταγογραφία, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να στείλουν τον ασθενή τους αλλού και πιθανά να χάσουν την επαφή μαζί του. Με τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα, οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, μπορούν να καλύψουν μόνοι τους την ανάγκη τους για ομοιοπαθητική συνταγογραφία.

 

 

 

 

Μπορεί ένας μη γιατρός να ασκήσει ομοιοπαθητική;    

Βασει του Ελληνικού νόμου, όχι. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει ο Ελληνικός νόμος να ασκείται ιατρική πράξη από μη γιατρούς. Ο ομοιοπαθητικός επομένως, καταρχάς, πρέπει να είναι γιατρός. Υπάρχουν σήμερα ορισμένοι μη γιατροί που δηλώνουν «ομοιοπαθητικοί». Από το νόμο όμως δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν ιατρική πράξη, γιατί τότε διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος. Η περιορισμένη εξάσκηση της ομοιοπαθητικής από μη γιατρούς βασίζεται στο ότι το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν έχει παρενέργειες. Σκέπτεται λοιπόν πονηρά κάποιος μη γιατρός που σίγουρα δεν είναι επιτυχημένος στο επάγγελμα του. «Γιατί να μη βγάλω λεφτά κάνοντας το γιατρό αφού ότι ομοιοπαθητικό φάρμακο και να δώσω στον ασθενή, αποκλείεται να τον δηλητηριάσω και να βρω το μπελά μου;» Περιττό βέβαια να πούμε ότι η άποψη αυτή είναι άκρως αντιανθρώπινη και αντικοινωνική αφού ο ασθενής πάει στο γιατρό για να γίνει καλά και όχι για να αποφύγει τις παρενέργειες των φαρμάκων. Ένας μη γιατρός, όσο διαβασμένος κι αν είναι από μόνος του, αποκλείεται να έχει την οργανωμένη γνώση και εμπειρία κάποιου που σπούδασε έξη χρόνια στο πανεπιστήμιο για να γίνει γιατρός. Αν δεν ίσχυε αυτό θα είχαν καταργηθεί τα πανεπιστήμια και οι επιστήμες, θα διάβαζε κανείς από μόνος του ότι του άρεσε και θα δήλωνε όποια ειδικότητα ήθελε. Εκτός αυτού όμως η άσκηση ιατρικής πράξης από μη γιατρούς, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Είναι πολλά τα περιστατικά που ένας μη γιατρός κατάργησε τις εργαστηριακές εξετάσεις ενός ασθενούς, στο πνεύμα μιας «εναλλακτικής» προσέγγισης, του χορήγησε «φαρμακάκια» για κάποια συμπτώματα και ξαφνικά ο ασθενής κατάληξε από την ασθένεια του, αφού ο μη γιατρός δεν είχε ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία να τη διαγνώσει. Η μοντέρνα άποψη θέλει πολλούς «ψαγμένους» της σημερινής εποχής να ασχολούνται με τις εναλλακτικές και ολιστικές θεραπείες, να παίρνουν μόνοι τους διάφορα σκευάσματα και να δίνουν συμβουλές με ύφος παντογνώστη όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Χρειάζεται προσοχή και πάντα τη συμβουλή ενός σωστού ομοιοπαθητικού γιατρού. Σε άλλες χώρες της Ε.Ε υπάρχουν σχολές για μη γιατρούς με διάφορα εναλλακτικά αντικείμενα. Πολλές από αυτές είναι αξιόπιστες και σημαντικές, προσφέροντας ένα καλό επίπεδο γνώσης. Οι απόφοιτοι τους θεωρούνται βοηθοί ιατρικών επαγγελμάτων και συνεργάζονται πάντοτε με τους αντίστοιχους γιατρούς, τους οποίους και βοηθούν αλλά αντλούν και πελατεία από αυτούς. Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει αρμονική και νόμιμη εξάσκηση του επαγγέλματος τους, αλλά το κυριότερο χωρίς κίνδυνο για τον ασθενή. Στην Ελλάδα, οι απόφοιτοι παρόμοιων σχολών, θα μπορούσαν να εργαστούν ως ιστοριολήπτες και βοηθοί των ομοιοπαθητικών ιατρών με άριστα αποτελέσματα τόσο για την επιστήμη όσο και για τον ασθενή.

 

 

 

 

 

 

 Πρέπει να κρατήσω κρυφή την ομοιοπαθητική μου θεραπεία από τον προηγούμενο γιατρό μου;   

 Όχι. Αντίθετα μάλιστα. Ο σωστός ομοιοπαθητικός γιατρός  επικοινωνεί συνήθως με τον προηγούμενο αλλοπαθητικό γιατρό σου, τόσο για να μάθει κάποιες ιατρικές λεπτομέρειες όσο και για να τον προετοιμάσει αν χρειάζεται για τη μείωση και το σταμάτημα των χημικών φαρμάκων που σου έδινε. Αυτό γίνεται επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις, ο οργανισμός σου βοηθούμενος από την ομοιοπαθητική θεραπεία βελτιώνεται και χρειάζεται λιγότερα χημικά φάρμακα.

 

 

 

 

 

 

  Κάποτε ο γιατρός μου όταν του μίλησα για την ομοιοπαθητική με χλεύασε και μου είπε « εσύ μορφωμένη γυναίκα μιλάς για ομοιοπαθητική;». Μπορώ να του το κρατήσω κρυφό; 

Τέτοια συμπεριφορά από γιατρό είναι απαράδεκτη και αντιδεοντολογική και αφού η επιλογή του γιατρού και της θεραπείας είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου προστατευόμενο από τη Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα μπορούσες ακόμη και να τον καταγγείλεις για τη συμπεριφορά του στον ιατρικό σύλλογο. Παρόλα αυτά αν για κάποιους λόγους δεν θέλεις να τα χαλάσεις μαζί του, τότε μπορείς να το κρατήσεις κρυφό αφού άλλωστε είναι και προσωπικό σου δεδομένο. Αυτό όμως θα γίνει μόνο εφόσον τελείωσες τη χημική θεραπεία που σου έδινε και δεν εξαρτάσαι θεραπευτικά από εκείνον, διαφορετικά ισχύουν αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

 

 

 

 

 

 

 

 

Και ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε περίπτωση που πρέπει να του το πω;     

 

Αυτό το πρόβλημα αναλαμβάνει να σου το λύσει ο ομοιοπαθητικός σου γιατρός. Μην ανησυχείς καθόλου. Ο έμπειρος και όχι φανατισμένος ομοιοπαθητικός γιατρός έχει τον τρόπο να επικοινωνεί με τους συναδέλφους του και όσο αρνητικοί κι αν είναι με την ομοιοπαθητική, να τους δίνει να καταλάβουν ότι το συμφέρον σου είναι να κάνεις ομοιοπαθητική θεραπεία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου στερήσει αυτή την επιλογή σου.

 

 

 

 

 

 

Αν τελικά δεν θέλω να του το πω, μπορώ να πάω σε άλλον γιατρό της ίδιας ειδικότητας που να είναι πιο φιλικά προσκείμενος με την ομοιοπαθητική;

Αυτό είναι 100% δική σου επιλογή και δυστυχώς το κάνουν αρκετοί ασθενείς που αντιμετωπίζονται ανάρμοστα από τους αλλοπαθητικούς γιατρούς τους σε σχέση με την ομοιοπαθητική.

 

 

 

 

 

 


 Πρέπει να κόψω τα χημικά φάρμακα πριν αρχίσω ομοιοπαθητική θεραπεία;   

Όχι. Ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κόψεις ούτε να ελαττώσεις τα χημικά σου φάρμακα πριν από την ομοιοπαθητική θεραπεία. Σίγουρα έχεις ανυπομονησία να γίνεις καλά και να κόψεις τα χημικά φάρμακα. Κανείς δεν θέλει να παίρνει χημικά φάρμακα και όταν το κάνει είναι λόγω της ανάγκης που δημιουργεί η ασθένεια. Αρμόδιος για να σου κόψει τα χημικά φάρμακα είναι ο γιατρός που σου τα χορήγησε. Για το λόγο αυτό ιδιαίτερα όταν έχεις χρόνια προβλήματα και παίρνεις πολύ καιρό χημικά φάρμακα, πρέπει ο γιατρός που σου τα χορήγησε να σου τα κόψει προοδευτικά καθώς θα βελτιώνεσαι από την ομοιοπαθητική θεραπεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πώς γίνεται η ομοιοπαθητική εξέταση;   

 

Η ομοιοπαθητική εξέταση δεν διαφέρει στα κύρια μέρη της από μια οποιαδήποτε ιατρική εξέταση. Διαφέρει όμως στις λεπτομέρειες, διότι ο ομοιοπαθητικός γιατρός διερευνά σε βάθος τα συμπτώματα και επιμένει στη διαφοροποίηση των λεπτομερειών τους. Αν π.χ πεις στον ομοιοπαθητικό γιατρό ότι έχεις βήχα, δεν θα αρκεστεί σε αυτό και μόνο το γεγονός για να σου χορηγήσει ένα αντιβηχικό φάρμακο, αλλά θα σε ρωτήσει διάφορες λεπτομέρειες για το βήχα σου, όπως ποιες ώρες της ημέρας παρουσιάζει έξαρση, αν επηρεάζεται από την αλλαγή στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, αν επηρεάζεται από την κατάκλιση ή άλλη στάση του σώματος, αν επηρεάζεται από το στρες, αν επηρεάζεται από την παρουσία οσμών στο περιβάλλον κ.λ.π Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα συμπτώματα που πρέπει να διερευνηθούν λεπτομερειακά. Το πλήρες ομοιοπαθητικό ιστορικό περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν το οικογενειακό ιστορικό, το αναμνηστικό ιστορικό του ασθενούς, τη παρούσα νόσο, αλλά και κάθε νόσημα που πέρασε ο ασθενής στη διάρκεια της ζωής του, άσχετα αν τον ενοχλεί στη παρούσα φάση ή όχι. Αν είναι απαραίτητο, ο ομοιοπαθητικός ιατρός θα συστήσει εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν σε οποιοδήποτε ιατρικό εργαστήριο ή κέντρο επιθυμεί ο ασθενής, ή σε όποιο καλύπτεται από την ασφάλεια του. Στη συνέχεια θα εξετάσει κλινικά τον ασθενή του, και θα διερευνήσει τα ψυχοδιανοητικά στοιχεία που επηρεάζουν τη νόσο του.

 

 

 

 

 

 

Χρειάζεται να κουβαλάω μαζί μου τις παλιότερες εξετάσεις μου όταν πάω στον ομοιοπαθητικό ιατρό;    

Οι τελευταίες εξετάσεις μας, είναι πάντα χρήσιμες για την ενημέρωση του ομοιοπαθητικού ιατρού, και οδηγούν συνήθως στην αποφυγή νέων εργαστηριακών εξετάσεων. Είναι καλό λοιπόν να τις έχει κανείς μαζί του όταν τον επισκέπτεται.

 

 

 

 

 

 

 

Όταν πάσχω από δύο ή τρείς διαφορετικές ασθένειες ποιες εξετάσεις θα πάρω μαζί μου;    

Είναι συχνό το φαινόμενο να πάσχει κανείς από περισσότερες της μιας ασθένειες. Μπορεί κάποιος να έχει υπέρταση και αρρυθμία, μαζί με αρθριτικά προβλήματα και μια εξελισσόμενη αναπνευστική αλλεργία. Το πρόβλημα που τον οδηγεί στον ομοιοπαθητικό ιατρό στη παρούσα φάση μπορεί να είναι η αλλεργία του. Παρόλα αυτά είναι πολύ χρήσιμο για τον ομοιοπαθητικό ιατρό να γνωρίζει την πορεία και την εξέλιξη και των άλλων προβλημάτων υγείας του ασθενούς του, διότι έχοντας πληρέστερη εικόνα μπορεί να τον βοηθήσει καλλίτερα. Έτσι είναι καλό να του δείχνουμε όλες τις πρόσφατες εξετάσεις μας, ακόμη κι αν δεν αφορούν την παρούσα νόσο μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Θα μου συστήσει πολλές εξετάσεις ο ομοιοπαθητικός ιατρός;  

Ο ομοιοπαθητικός ιατρός δεν πραγματοποιεί τη διάγνωση του μέσω των εργαστηριακών εξετάσεων, αλλά μέσω του πλήρους και λεπτομερούς ιστορικού του και τη διερεύνηση της ιδιοσυγκρασίας του ασθενούς του. Έτσι οι εργαστηριακές εξετάσεις, είναι για τον ομοιοπαθητικό ιατρό βοηθητικό εργαλείο για την επιβεβαίωση της διάγνωσης ή για τη διερεύνηση ειδικών παραγόντων που επηρεάζουν τον ασθενή του. Με αυτό τον τρόπο οι εργαστηριακές εξετάσεις θα είναι όσες ακριβώς χρειάζονται, πράγμα που ωφελεί τόσο τον ασθενή που βαδίζει με σιγουριά, όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία δεν επιβαρύνονται με άσκοπες εξετάσεις που επαναλαμβάνονται συχνά χωρίς ιδιαίτερο επιστημονικό λόγο.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ  - ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

            ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ           

ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΙΑΣ ΛΗΓΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΟΥΠΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΔΕΜΕΝΗ
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ Ή Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ;
ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΕΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ
ΤΟ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
ΛΥΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΙΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΑΛΛΟ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΑΛΛΟ GOLDEN ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΪ-ΜΠΑΪ;
23 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗ FRANCE TELECOM. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;
ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ Η ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ;
GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙΝ ΑΛΟΓΑ
ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ
ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ….ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚAROSHI ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ...ΚΑΡΟΤΣΙ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ;
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ή ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ
ΚΟΝΣΕΡΤΑ ΛΟΓΩ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ
ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΤΡΩΣ...
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ
ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ...
ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗ; ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ;
Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΝΑΙ.....ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΟΧΙ
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΕΣΥ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ. Μας λείπει ακόμα η ενημέρωση
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ
ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;
Η ΑΦΡΙΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ
ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ - ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ
ΔΙΑΒΗΤΗΣ. ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ Η ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΑ ΔΩΡΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ
Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ"
Η ΚΑΡΔΙΑ, ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ : ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΕΣ;
ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: ΟΤΑΝ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΕΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ;
Η ΓΡΙΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ;
ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ
ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ;
ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ - ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ
Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΟΑΡΘΡΙΤΙΚΑ
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;
ΟΞΕΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ - ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ, ΩΤΙΤΙΔΕΣ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;
ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1998-2008
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1998
ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ. Μέρος 3ο
ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ. Μέρος 2ο
ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ. Μέρος 1ο
ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. Μέρος 4ο
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. Μέρος 3ο
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. Μέρος 2
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. Μέρος 1ο
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ
Το φαρμακευτικό εργαστήριο της φύσης πηγή πρώτων υλών για τα σύγχρονα φάρμακα
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (μέρος 2ο)
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (μέρος 1ο)
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Η διαδρομή της από τον S.Hahnemann μέχρι σήμερα 1
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Η διαδρομή της από τον S.Hahnemann μέχρι σήμερα 3
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Η διαδρομή της από τον S.Hahnemann μέχρι σήμερ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Η διαδρομή της από τον S.Hahnemann μέχρι σήμερα
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕΡΟΣ 2ο
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕΡΟΣ 1ο
«ΔΥΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΑΛΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΕΡΩΝΑ»

            ΑΡΧΕΙΟ VIDEO           

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΩΣΕΙΣ
Εποχιακές αλλεργίες και ομοιοπαθητική
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ. ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ;
Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ή Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟ;
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
AΫΠΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΔΕΜΕΝΗ
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...;
ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΔΕΜΕΝΗ;
ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ Η ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ
ΕΣΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ. Ο ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ
ΝΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΒΡΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΕ ΓΙΑΤΡΕ;
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΡΕ ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΗΣ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;
ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ;
H ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PLACEBO
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ Ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ;
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ 2
ΔΙΑΙΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Η ΑΥΘAIΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ή ΟΧΙ;
ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ Η ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ 2 - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ