Skip to main content

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΩΝ;

 

Υπάρχουν αρκετές ομοιοπαθητικές ομάδες ποικίλης σύνθεσης στην Ελλάδα. Σε άλλες ο επικεφαλής είναι γιατρός και σε άλλες μη γιατρός. (ΣΧΕΤ) Όλες  σχεδόν έχουν απλό ακροατήριο ή μαθητές. Άλλες δίνουν τις διαλέξεις ή τα μαθήματα τους δωρεάν και άλλες τα χρεώνουν λίγα ή πολλά χρήματα. (ΣΧΕΤ) Αλλού οι γιατροί διδάσκουν γιατρούς και μη γιατρούς και αλλού μη γιατροί διδάσκουν γιατρούς και μη γιατρούς. (ΣΧΕΤ) Μοιράζουν φυλλάδια, κασέτες, DVD, βγαίνουν στο facebook, στο youtube και όπου αλλού μπορούν να διαλαλήσουν τις προσφορές τους. Όλες σχεδόν οι σχολές έχουν διαδικτυακό τόπο και η κάθε μια εκθειάζει τις παροχές της σαν να ήταν οι μοναδικές. (ΣΧΕΤ) Υπάρχουν δάσκαλοι, καθηγητάδες, γκουρού, χαρισματικοί, υπερεπιστήμονες, διαισθητικοί και άλλες ειδικότητες.
Στο χώρο της ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα επικρατεί μια αναρχία που αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Υπάρχει δε συνήθως και μια έντονη διαμάχη μεταξύ των ομάδων. (ΣΧΕΤ) Δυστυχώς η πολιτεία δεν φρόντισε να δημιουργήσει μια επίσημη ιατρική ειδικότητα, όπως σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να προσχωρήσουν όλοι οι γιατροί που μπορούν να δικαιολογήσουν τον τίτλο τους ως ομοιοπαθητικοί γιατροί και να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να είναι τυχαίο αφού το εκμεταλλεύονται και το αξιοποιούν διάφοροι στο χώρο της ομοιοπαθητικής και κάποιοι που φαίνεται ότι επιθυμούν να παρουσιάζουν το πρόσωπο της ομοιοπαθητικής συνδεδεμένο με τον τσαρλατανισμό. (ΣΧΕΤ)
Βλέπουμε επίσης το φαινόμενο όταν μια ομάδα προσκαλείται σε τηλεοπτική εκπομπή για να αναπτύξει τις απόψεις της, να βγαίνει την επόμενη μια άλλη ομάδα και να στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στον δημοσιογράφο της εκπομπής γιατί κάλεσε δήθεν τους άσχετους που δεν τα είπαν καλά και δεν κάλεσε εκείνους που αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι της ομοιοπαθητικής και τα λένε σωστά. (ΣΧΕΤ) Και βέβαια όλοι διατείνονται ότι προσπαθούν για τη σωστή ενημέρωση.

Αυτή η Βαβέλ όμως αποπροσανατολίζει τον κόσμο και τον κάνει καχύποπτο απέναντι στην ομοιοπαθητική με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς που πραγματικά χρειάζονται την ομοιοπαθητική, να μην την πλησιάζουν από φόβο μήπως πέσουν σε άσχετους.
Το 1995 όμως όταν έγινε η μεγάλη επίθεση κατά της ομοιοπαθητικής, επιλέχθηκε σαν στόχος η ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη και όχι καμιά από όλες τις άλλες. Και όχι μόνο αυτό αλλά μερικές από τις άλλες ομάδες που αυτοαποκαλούνται και έγκυρες, στράφηκαν κατά του Σπύρου Διαμαντίδη στα τηλεοπτικά παράθυρα και συνέβαλαν  στην επιδείνωση της κατάστασης του ίδιου και των ιατρών συνεργατών του. (ΣΧΕΤ) Κάποιοι τότε μέσα από τις κασέτες που κατατέθηκαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ακούγονταν να θριαμβολογούν και να χαίρονται που εξοντώνεται και «θα του πάρουν τους πελάτες». (ΣΧΕΤ) Και το ερώτημα παραμένει.
Γιατί επιτέθηκαν στην ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη και όχι σε καμιά άλλη; Γιατί γνωστή παραεκκλησιαστική οργάνωση παρακολουθούσε επί ένα χρόνο πριν από την επίθεση από μέσα τα μαθήματα του Σπύρου Διαμαντίδη έχοντας βάλει σαν μαθήτρια του την τότε φοιτήτρια της ιατρικής, κόρη του προέδρου της οργάνωσης; (ΣΧΕΤ)
Ο λαός συνηθίζει να λέει  «πετροβολούν το δέντρο που έχει καρπούς». Αυτό θα φαινόταν σαν απλή δικαιολογία και δήλωση ρουτίνας, αν δεν είχε αποκαλυφθεί πλήρως η σκευωρία εναντίον της ομοιοπαθητικής ιατρικής ομάδας Διαμαντίδη και δεν επιβεβαιωνόταν από το γεγονός ότι οι γιατροί αυτοί, κέρδισαν 28 αθωώσεις έναντι 28 κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν. (ΣΧΕΤ)
Όντως η ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη ήταν αυτή που φοβόντουσαν οι εχθροί της ομοιοπαθητικής και ήθελαν να την εξοντώσουν.


Και την φοβόντουσαν διότι.

1) Πήρε την πρωτοπορία και έφερε την εξέλιξη της ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα.

Από το 1983 που οργανώθηκε επίσημα η ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη, μέχρι το 1995 που έγινε η επίθεση εναντίον της, είχε καταφέρει να κατακτήσει το 68% περίπου της πίτας της ομοιοπαθητικής αγοράς στην Ελλάδα με σκληρή, συστηματική και πρωτοποριακή εργασία. (ΣΧΕΤ)
Διότι από την αρχή ο κόσμος ένοιωσε εμπιστοσύνη και κατάλαβε, ότι μέσα στη Βαβέλ της Ελληνικής ομοιοπαθητικής πραγματικότητας, η ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη μπορούσε να προσφέρει  με σιγουριά τις υψηλές ιατρικές υπηρεσίες που αναζητούσε.

2) Πρόσφερε υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στην ομοιοπαθητική θεραπεία.

Η ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη είναι η πρώτη ιατρική ομάδα στον κόσμο που πραγματοποίησε επιστημονική κλινική έρευνα στην ομοιοπαθητική, με βάση το επίσημο ιατρικό πρωτόκολλο της διπλής τυφλής δοκιμασίας το οποίο είναι διεθνώς αποδεκτό από όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. (ΣΧΕΤ)
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει συνολικά 97 επιστημονικές μελέτες και έρευνες σχετικά με την ομοιοπαθητική (ΣΧΕΤ), περισσότερες δε από τις μισές είναι βάσει του επίσημου ιατρικού ερευνητικού πρωτοκόλλου της διπλής τυφλής δοκιμασίας (double blind trial), γεγονός για το οποίο κατέχει διεθνή πρωτιά. Όλες αυτές οι έρευνες παρουσιάστηκαν σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και σχόλια, πράγμα που τίμησε την Ελλάδα διεθνώς. (ΣΧΕΤ)
Μέσα από τις έρευνες αυτές αποδείχθηκε το υψηλό ποσοστό επιτυχίας της ομοιοπαθητικής θεραπείας που προσφέρει η ιατρική αυτή ομάδα μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα το υψηλά θεραπευτικά αποτελέσματα που  παρουσίασε ήταν αυτά που κράτησαν τον κόσμο κοντά της παρόλη τη βιαιότητα, την τραχύτητα και τη χυδαιότητα της επίθεσης που δέχθηκε.
Διότι οι ασθενείς, άσχετα από τα παραμύθια και αν έχουν δράκο ή όχι, ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τη βοήθεια που μπορεί να τους δώσει ένας γιατρός και την ανακούφιση που θα έχουν.
Η φήμη της ομοιοπαθητικής ιατρικής ομάδας Διαμαντίδη, χτίστηκε βήμα-βήμα με τα υψηλά θεραπευτικά αποτελέσματα που δημιούργησαν την δικαιολογημένη αγάπη των ασθενών προς τους γιατρούς τους, στους οποίους συμπαραστάθηκαν σε κάθε βήμα της περιπέτειας τους. Ο Σπύρος Διαμαντίδης σε όλες τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ευχαρίστησε πάντα με συγκίνηση τους πολυπληθείς ασθενείς και φίλους του πλέον, για την έμπρακτη συμπαράσταση τους στα πέτρινα χρόνια της δοκιμασίας του και τόνισε: « σε κάθε μου δυσκολία ήσασταν το βάλσαμο της ψυχής που μου έδινε τη δύναμη να προχωρήσω τον αγώνα μου για την αλήθεια, αλλά και η υπενθύμιση ότι δεν είχα το δικαίωμα να λυγίσω αφού κάποιοι από εσάς με χρειάζονταν» (ΣΧΕΤ)

3) Απέδειξε ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να αποβεί οικονομικά συμφέρουσα για την Ελλάδα.

Η ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη, πραγματοποίησε από το 1998 έως το 2000 μια σειρά ερευνών για την δυνατότητα προσφοράς της ομοιοπαθητικής στην εξοικονόμηση χρημάτων για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον προϋπολογισμό της υγείας ειδικότερα. (ΣΧΕΤ) Εκτός από τις δύο συγκεκριμένες χρονιές αξιοποιήθηκαν και κλινικά δεδομένα από το 1990 και μετέπειτα. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι σε εκατό περιπτώσεις χρονίως πασχόντων ασθενών οι οποίοι χρειαζόταν συχνά νοσοκομειακή περίθαλψη με ποικιλία χημικών φαρμάκων και περιστασιακή εισαγωγή  στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όταν ακολούθησαν παράλληλη ομοιοπαθητική θεραπεία, πραγματοποιήθηκε κατά μέσο όρο 43% ελάττωση των ημερών νοσηλείας στο νοσοκομείο και κατά 51,7% ελλάτωση των αναγκών τους σε χημικά φάρμακα και βοηθήματα. (ΣΧΕΤ)
Αφαιρώντας το κόστος της ομοιοπαθητικής θεραπείας προέκυψε καθαρό οικονομικό όφελος για το δημόσιο, της τάξης των 73.000.000 δραχμών ή 215.000 ευρώ περίπου σε ένα χρόνο. Αν αυτό το πρόγραμμα εφαρμοζόταν σε 1000 άτομα θα προέκυπτε οικονομία του δημοσίου της τάξεως των 215.000.000 ευρώ σε ένα χρόνο, δηλαδή ποσό πολύ αξιόλογο για την ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας.
Αυτή η επιτυχημένη για την εθνική οικονομία δράση της ομοιοπαθητικής ιατρικής ομάδας Διαμαντίδη αντί να επαινεθεί κίνησε το φθόνο και τα αντιτιθέμενα συμφέροντα με όσα επακολούθησαν.
Παρόλα αυτά η προσπάθεια του Σπύρου Διαμαντίδη και των γιατρών συνεργατών του, συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί ο αρμόδιος που θα μπορέσει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει αυτό το τόσο χρήσιμο για την Ελλάδα πακέτο ομοιοπαθητικών παροχών.

4) Πρόσφερε νέα ομοιοπαθητικά θεραπευτικά σχήματα που αύξησαν την αποτελεσματικότητα και μείωσαν το χρόνο της ομοιοπαθητικής θεραπείας.

Κάποιοι επιμένουν αδικαιολόγητα μέχρι σήμερα να εφαρμόζουν την ομοιοπαθητική όπως εφαρμοζόταν πριν δύο αιώνες και μάλιστα να το θεωρούν προτέρημα τους. Το αποτέλεσμα είναι πολύ αργή και αβέβαιη έκβαση της ομοιοπαθητικής θεραπείας, αλλά συχνά και επικίνδυνη καθυστέρηση στην ενδεικνυόμενη θεραπευτική αγωγή. Σήμερα οι συνθήκες διαβίωσης άλλαξαν δραματικά σε σχέση με εκείνες πριν δύο αιώνες.  Το τεράστιο καθημερινό στρες που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, παράλληλα με το υποβαθμισμένο και μολυσμένο περιβάλλον στο οποίο ζει, έχουν αυξήσει τις ανάγκες του οργανισμού για πιο σύνθετα και δραστικά ομοιοπαθητικά θεραπευτικά σχήματα.
Βέβαια οι αρχές και οι νόμοι της ομοιοπαθητικής δεν αλλάζουν διότι είναι φυσικές αρχές πάνω στις οποίες η ομοιοπαθητική δοκιμάστηκε και μέσα από την μακρόχρονη κλινική εμπειρία,  απέδειξε την σταθερή αποτελεσματικότητα της και τη διαχρονική αξία της. Όμως οι προβληματιζόμενοι και μη εφησυχασμένοι  ομοιοπαθητικοί γιατροί, έπρεπε βασισμένοι πάνω στους ίδιους αυτούς αναλλοίωτους νόμους και χωρίς παρεκκλίσεις, να βρουν τον τρόπο ώστε ακολουθώντας την εξέλιξη, να οργανώσουν νέα ομοιοπαθητικά θεραπευτικά σχήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σημερινού ανθρώπου.

Η ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη εδώ και 23 χρόνια εφαρμόζει σύγχρονα ομοιοπαθητικά θεραπευτικά σχήματα με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα που βοηθούν άμεσα τον ασθενή του σήμερα να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού του για καλή υγεία. Τα σχήματα αυτά καλύπτουν με μεγάλη επιτυχία μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων, σύντομα και αποτελεσματικά. Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλη μια διεθνή πρωτιά και ήδη τα σύγχρονα ομοιοπαθητικά θεραπευτικά σχήματα εξαπλώθηκαν από την Ελλάδα και εφαρμόζονται από πολλές ομοιοπαθητικές σχολές σε όλο τον κόσμο.

5) Έκανε έντονους πολιτικούς, κοινωνικούς και δικαστικούς αγώνες για το συμφέρον των ομοιοπαθητικών ασθενών.
Το θέμα της κάλυψης του ομοιοπαθητικού φαρμάκου από τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ομοιοπαθητικών ασθενών στην Ελλάδα.
Η ομοιοπαθητική ιατρική ομάδα Διαμαντίδη έκανε παρατεταμένους και δύσκολους αγώνες για την κάλυψη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου από τα ασφαλιστικά ταμεία και είχε πετύχει ώστε το ομοιοπαθητικό φάρμακο να καλύπτεται μέχρι το 2000 από όλα τα ταμεία όπως του δημοσίου, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ και άλλα. (ΣΧΕΤ)
Όμως το 2000 η κυβέρνηση με μια υπουργική απόφαση κατάργησε την κάλυψη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου από τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή πειστικές δικαιολογίες. (ΣΧΕΤ) Έκτοτε οι ασθενείς καλύπτουν με  δικά τους χρήματα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα τους.
Αυτό βέβαια είναι κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνιστά επιστημονικό ρατσισμό, αποτελεί διάκριση και διωγμό κατά της ομοιοπαθητικής και στερεί το δικαίωμα στον ασθενή να επιλέγει ελεύθερα το γιατρό και τη θεραπεία του. Μερικά αντιπροσωπευτικά μέλη της Ελληνικής Γραμματείας Ομοιοπαθητικής κατέθεσαν αγωγές κατά του δημοσίου για τους λόγους αυτούς, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
Ορισμένοι γιατροί, μέλη της ομοιοπαθητικής ιατρικής ομάδας Διαμαντίδη κατέθεσαν επίσης αγωγές κατά του δημοσίου για τους λόγους που αναφέρονται λίγο παραπάνω, επειδή έτσι νοιώθουν ότι υπηρετούν καλλίτερα τα δικαιώματα των ομοιοπαθητικών ασθενών και προσφέρουν πολύτιμο κοινωνικό έργο. (ΣΧΕΤ)
Αυτοί είναι οι μοναδικοί γιατροί στην Ελλάδα που προέβησαν σε μια τέτοια ενέργεια, χωρίς να φεισθούν κόπου και εξόδων και έτσι αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμη ομοιοπαθητικοί γιατροί που δεν παραμένουν στο γυάλινο περιβάλλον του γραφείου τους, αλλά προβαίνουν σε κοινωνικούς αγώνες με μεγάλο κόστος πολλές φορές. Ακόμη δε οι γιατροί αυτοί και τα μέλη της Ελληνικής Γραμματείας Ομοιοπαθητικής προκάλεσαν έναν σημαντικό αριθμό επίκαιρων ερωτήσεων και επερωτήσεων στη βουλή, σχετικά με το φλέγον θέμα της κάλυψης του ομοιοπαθητικού φαρμάκου από τα ασφαλιστικά ταμεία. (ΣΧΕΤ) Πρέπει δε να τονιστεί ότι το γεγονός αυτό δεν θα αποτελέσει επιβάρυνση των ταμείων, αλλά ελάφρυνση με βάση την έρευνα για τα οικονομικά οφέλη από την ευρύτερη εφαρμογή της ομοιοπαθητικής που αναφέρεται σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας μας. (ΣΧΕΤ)

 

6) Ανάδειξε την ομοιοπαθητική ως θέμα εθνικής σημασίας για την Ελλάδα.

Ο Σπύρος Διαμαντίδης από το 1976,  δηλαδή από την αρχή σχεδόν της ιατρικής του σταδιοδρομίας στην Ελλάδα,  προβληματίστηκε σοβαρά με την συμπεριφορά ορισμένων βοτανολόγων από πανεπιστήμια διαφόρων χωρών του κόσμου σε σχέση με την πλουσιότατη Ελληνική φαρμακευτική χλωρίδα. Ο Σπύρος Διαμαντίδης αρχικά μόνος του και στη συνέχεια με διάφορους γιατρούς μαθητές και συνεργάτες του, συνήθιζε να κάνει εκδρομές στα Ελληνικά βουνά και να μελετάει την φαρμακευτική χλωρίδα. Το ενδιαφέρον του εστιαζόταν ιδιαίτερα σε φυτά της φαρμακευτικής χλωρίδας της πατρίδας μας που αποτελούν την πρώτη ύλη για την παρασκευή των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. (ΣΧΕΤ) Η παρέα των γιατρών ταυτόχρονα με την πεζοπορία και την ορειβασία, απολάμβανε και την μελέτη των φαρμακευτικών φυτών τα οποία φρόντιζε με μεγάλο σεβασμό και προσοχή.
Ο Όλυμπος, η Πίνδος, ο Ταΰγετος, τα Κύθηρα, ο Ακάμας της Κύπρου και πολλά άλλα μέρη ήταν τα αγαπημένα του για τέτοιες εκδρομές με επιστημονικό ενδιαφέρον. Εκεί συχνά-πυκνά συναντούσε διάφορους βοτανολόγους ή καθηγητές βοτανολογίας από διάφορες χώρες του κόσμου οι οποίοι ερχόντουσαν ορισμένες εποχές κάθε χρόνου, συνήθως με τη συνοδεία αρκετών φοιτητών τους, για να μελετήσουν και εκείνοι τα φαρμακευτικά φυτά της πατρίδας μας. (ΣΧΕΤ) Όμως παρατήρησε ότι κάποιοι από αυτούς μάζευαν τα Ελληνικά φαρμακευτικά φυτά μας, μερικά από τα οποία είναι και πολύ σπάνια, σε ποσότητες μεγαλύτερες από εκείνες που ήταν αρκετές για επιστημονική παρατήρηση ή τη συμπλήρωση μιας φυτολογίας του πανεπιστημίου. Παρακολουθώντας και ψάχνοντας βρήκε ότι αρκετοί από αυτούς εμπορευόντουσαν τα φυτά αυτά και τα πουλούσαν σε διάφορες αγορές του εξωτερικού και μάλιστα σε πολύ υψηλές τιμές. (ΣΧΕΤ)
Ο Σπύρος Διαμαντίδης θέλοντας να διορθώσει την κατάσταση και να σταματήσει το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης  εκμετάλλευσης της φαρμακευτικής χλωρίδας της πατρίδας μας, απευθύνθηκε στους αρμόδιους για το θέμα αυτό και τις ειδικές υπηρεσίες. (ΣΧΕΤ) Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση με αποτέλεσμα ο ίδιος και οι γιατροί συνεργάτες του να κάνουν ακόμη και τους αγροφύλακες και να προβαίνουν σε καταγγελίες ακόμη και στα Ευρωπαϊκά όργανα, για να προστατέψουν τα πολύτιμα φαρμακευτικά φυτά των Ελληνικών βουνών. Η προσπάθεια τους είχε μεγάλη επιτυχία και  πολλοί έμαθαν διεθνώς ότι η Ελληνική χλωρίδα δεν ήταν πια ξέφραγο αμπέλι.

Με τη μεγάλη ανάπτυξη της ομοιοπαθητικής στην Ευρώπη ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αναπτύχθηκαν και αρκετές φαρμακοβιομηχανίες ομοιοπαθητικών φαρμάκων οι οποίες εστιάστηκαν και πάλι στον Ελληνικό χώρο για την προμήθεια φαρμακευτικών πρώτων υλών. Αυτό συμβαίνει κυρίως για λόγους κύρους των προϊόντων τους αφού διατείνονται ότι προέρχονται από τη χώρα που γέννησε τον πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη.
Η ετήσια κατανάλωση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων στη Ευρώπη, ξεπερνά σήμερα τα 5 δις ευρώ, και η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει το μεγαλύτερο ίσως κομμάτι της πίτας αυτής αν είχε αξιοποιήσει τη φαρμακευτική χλωρίδα της που σήμερα τη λυμαίνονται άλλοι, χωρίς η πατρίδα μας να εξασκεί έστω και τον στοιχειώδη έλεγχο. (ΣΧΕΤ)
Ο Σπύρος Διαμαντίδης και η ομοιοπαθητική ιατρική του ομάδα υπέβαλαν πολλές φορές γραπτές προτάσεις στους αρμοδίους για τη δημιουργία μιας Ελληνικής εθνικής ομοιοπαθητικής φαρμακοβιομηχανίας με βάση την πλουσιότατη φαρμακευτική χλωρίδα της πατρίδας μας, προσφέροντας μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ τεχνογνωσία και τεχνολογία για το σκοπό αυτό. (ΣΧΕΤ)
Ακόμη και σήμερα οι άξιοι αυτοί γιατροί, ανανεώνουν και μέσα από την ιστοσελίδα μας την πρόταση τους, δηλαδή να προσφέρουν εντελώς δωρεάν στο κράτος, όλη τους τη γνώση για να ωφεληθεί η πατρίδα μας από μια χρυσοφόρα δραστηριότητα που την αγνοεί και την παραμελεί. Η εθνική ομοιοπαθητική φαρμακοβιομηχανία θα διαχειρίζεται όλες τις Ελληνικές πρώτες ύλες αλλά και το τελικό προϊόν ώστε όποιος από τους Ευρωπαίους ή άλλους αναζητά πρώτες ύλες φαρμακευτικών φυτών, θα απευθύνεται στην Ελληνική εθνική αρχή διαχείρισης τους και θα τις προμηθεύεται νόμιμα και χωρίς κίνδυνο για την εξαφάνιση τους.
Η εκπληκτική ανάπτυξη που μπορεί να προσφέρει το θέμα της ομοιοπαθητικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα τεράστια έσοδα που θα της αποφέρει, είναι παράγοντες που το ανάγουν σε μείζον εθνικό θέμα.
Αυτό γίνεται ακόμη κατανοητότερο όταν συνδυαστεί με την ιδέα του Σπύρου Διαμαντίδη, για τη δημιουργία ενός εθνικού οργανισμού για την ανάπτυξη του ομοιοπαθητικού ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η γενέτειρα του Ιπποκράτη, με το καταπληκτικό κλίμα και τις απέραντες ακρογιαλιές είναι κρίμα να μην είναι διεθνώς η κυρίαρχη δύναμη στον ομοιοπαθητικό ιατρικό τουρισμό που θα προσελκύει εκατομμύρια πελατών κάθε χρόνο. 
Έτσι όταν ο Σπύρος Διαμαντίδης τοποθετεί το θέμα της ομοιοπαθητικής στο επίπεδο των εθνικών θεμάτων για την Ελλάδα, όχι μόνο εκδηλώνει το προσωπικό του όραμα για την ευεργεσία της πατρίδας, αλλά σήμερα εκφράζει και το όνειρο όλων των μελών της Ελληνικής Γραμματείας Ομοιοπαθητικής και των φίλων της ομοιοπαθητικής και της πατρίδας γενικότερα.
Όλα αυτά και οι πρωτοποριακές ιδέες του Σπύρου Διαμαντίδη, τρόμαξαν εκείνους που έβλεπαν να θίγονται τα προσωπικά τους συμφέροντα μέσα από την ανάπτυξη της ομοιοπαθητικής και έκαναν την επίθεση τους εναντίον του ίδιου και των συνεργατών του, με συμμάχους κάποιους που πίστευαν ότι αν εξοντωθεί θα μπορέσουν να του «φάνε την πελατεία».

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ένδειξη (ΣΧΕΤ) στα κείμενα, σημαίνει ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ δηλαδή επίσημα, επικυρωμένα δικαστικά έγγραφα όπως δικαστικές αποφάσεις, αγωγές, μηνύσεις, δικαστικά βουλεύματα, εξώδικα, βιντεοσκοπήσεις, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, επικυρωμένες βεβαιώσεις, επικυρωμένα αντίγραφα επιστημονικών τίτλων, επικυρωμένα συμβόλαια, δημοσιεύματα, δικαστικές πραγματογνωμοσύνες κλπ. τα οποία πιστοποιούν και αποδεικνύουν πλήρως τα όσα αναφέρονται στο κείμενο.