Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

Πώς να προφυλαχθείτε από τα τοξικά…και άλλα παραμύθια

 

«Με τη συμμετοχή μου στην έρευνα ήθελα κι εγώ να συμβάλλω στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την εκτεταμένη χρήση των χημικών στην καθημερινότητά μας», δηλώνει γνωστή ευρωβουλευτής, στης οποίας το αίμα ειδική εξέταση εντόπισε επικίνδυνες τοξικές ουσίες…
Άντε πάλι η άμοιρη η κοινή γνώμη. Για τους υπεύθυνους για τα προϊόντα και τις συσκευασίες τους ούτε λέξη. Για τους ιδιοκτήτες των μονάδων με τα τοξικά και τα χημικά, ούτε κουβέντα. Για όλους αυτούς που μολύνουν το νερό, τους υδροφόρους ορίζοντες και το περιβάλλον τίποτα.
Τι να κάνει η έρμη η κοινή γνώμη που είναι έτσι κι αλλιώς ευαισθητοποιημένη; Που να χτυπιέται κάτω, αν δεν βρεθεί άνωθεν λύση, τίποτα δεν μπορεί να τελεσφορήσει…
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό… Είναι και οι «επτά προτάσεις πρόληψης» απέναντι στα τοξικά…
«Αντικαταστήστε τις συσκευασίες από πλαστικό με ξύλινες, μεταλλικές ή χάρτινες». Α, πολύ ωραία. Θα πάμε στο χωριό να πάρουμε πιθάρια και ξύλινα κλειδάρια και θα αλλάξουμε ψυγείο για να μπορούν να χωράνε. Πολύ εύκολο…
«Διαβάστε προσεκτικά τη σύσταση των καθαριστικών που χρησιμοποιείτε. Προτιμήστε όσα έχουν βάση το σαπούνι, τη σόδα ή το ξίδι και δεν περιέχουν χλωρίνη». Να μην περιέχουν χλωρίνη; Τι λετε τώρα; Και τη γιαγιά μου ποιος τη πείθει.Θέλετε να μας φέρουν οι εταιρίες που κατασκευάζουν καθαριστικά με χλωρίνη κάτι έρευνες σα σεντόνια που να λένε ότι η χλωρίνη είναι το καλύτερο υλικό που υπάρχει; Γιατί μπορούν να το κάνουν αυτό, όπως και να αυξήσουν τις διαφημίσεις… Μήπως είστε βρε παιδιά με τους «σαπουνάδες»;
«Αποφύγετε τη χρήση συσκευών καθαρισμού του αέρα. Είναι καλύτερο να ανοίξετε τα παράθυρα». Πολύ καλή συμβουλή. Μόνο έτσι θα εισπνεύσετε φρέσκο, αγνό, πηχτό καυσαέριο….
«Εξετάστε τη σύσταση των μπιμπερό και των παιχνιδιών των μωρών». Τώρα θα κάθεται η νοικοκυρά και θα ρωτάει τι υλικό είναι το μπιμπερό του μωρού της; Η νομοθεσία τι κάνει δηλαδή; Αυτή δεν θα ελέγξει ποτέ αυτούς που φτιάχνουν τα μπιμπερό; Οι αρμόδιοι τι κάνουν;
«Αγοράστε μπογιές ή λάδια για πατώματα με οικολογικό σήμα». «Προτιμήστε απορρυπαντικά ή μαλακτικά ρούχων με βάση το σαπούνι». «Αναζητείστε στον υπολογιστή σας την επιγραφή TCO 95 eco-label».
Ω, ναι. Όλα αυτά θα τα κάνουμε και θα τρέχουμε στα χημεία για αναλύσεις.Γιατί μας δουλεύουνε τόσο χοντρά ρε παιδιά; Αν έχει δε και οικολογικό σήμα, τότε είναι που σώθηκες. Αν γράφει το ειδικό σήμα, την έχεις σώσει τη Γη μας… Καλά, δεν τα ξέρουμε όλα αυτά; Απέναντι από το κτήμα μας, το χωράφι έχει ταμπέλα δήθεν οικολογικής καλλιέργειας. Και ξέρετε τι κάνει; Φουλάρει τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα και δύο μήνες πριν από την παραγωγή σταματάει, για να δείξει τελικά ότι μόνα τους τα δέντρα γέμισαν καρπούς. Το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως αυτό….
Αλλά, για να μιλήσουμε σοβαρά. Ας μην πετάνε το μπαλάκι στους καταναλωτές και την κοινή γνώμη. Ας πάρει κάποιος αρμόδιος την ευθύνη για τους σχετικούς ελέγχους. Δεν μπορούμε όλοι να τα ξέρουμε όλα…Έλεος!

Με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ