Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

Ο άνεμος μπορεί να φωτίσει τη γη

 

Για να λειτουργήσει ο πλανήτης αποκλειστικά και μόνο με αιολική ενέργεια θα χρειαζόταν ένα αιολικό πάρκο ίσο σε έκταση με τη Σαουδική Αραβία και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος θα ήταν διπλάσιο από ότι είναι σήμερα. Ο άνεμος ωστόσο που φυσάει στην επιφάνεια της γης είναι υπεραρκετός γι να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της. Η αισιόδοξη αυτή διαπίστωση για τις δυνατότητες της αιολικής ενέργειας έρχεται από την πιο ολοκληρωμένη μελέτη που έχει γίνει ως σήμερα γύρω από τους επίγειους πόρους αιολικής ενέργειας και πρόκειται να δημοσιευθεί σύντομα στην επιθεώρηση "Energy Economics". Η κακή είδηση είναι ότι ορισμένες από τις περιοχές με τις μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες δεν διαθέτουν «ωφέλιμο» άνεμο τον οποίο να μπορούν να εκμεταλλευτούν.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι όλο το Αιγαίο διαθέτει όχι μόνο ωφέλιμο, αλλά υπερωφέλιμο φορτίο ανέμου όλο το χρόνο και σίγουρα θα ήταν πολύ ανακουφιστική για την Ελληνική οικονομία η εγκατάσταση μερικών αιολικών πάρκων στο Αιγαίο. Έξυπνο και εθνικά ωφέλιμο θα ήταν κάποια τέτοια πάρκα να εγκατασταθούν και σε ακατοίκητα νησάκια ώστε να εδραιώνεται απόλυτα η εθνική μας κυριαρχία και τα σύνορα μας στο Αιγαίο. Ακόμη και τα σπίτια θα μπορούσαν να βάλουν ανεμογεννήτριες στις ταράτσες για παροχή μικρών ηλεκτρικών φορτίων που θα μπορούσαν να καλύψουν το φωτισμό αλλά και τη θέρμανση αν υπάρξουν και κάποιοι συσσωρευτές. Άλλωστε αυτό εφαρμόζεται χρόνια τώρα με τις ανεμογεννήτριες στα σκάφη αναψυχής που γίνονται αυτοδύναμα από ηλεκτρική ενέργεια. Καλά τα όνειρα, αλλά ας προσγειωθούμε στη σκληρή Ελληνική πραγματικότητα. Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τέτοιες εφαρμογές και αν κάποιος βάλει ανεμογεννήτρια στο σπίτι του, αυτόματα η ΔΕΗ θα του κόψει το ρεύμα ... ως ανταγωνιστή!!
Έτσι σίγουρα ο άνεμος μπορεί να φωτίσει τη γη, αλλά όχι τα μυαλά των αρμοδίων.


Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας « Το Βήμα»

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ