Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ FACEBOOK   ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΓΟ ΣΤΟ YOUTUBE   ο καιρός στην Ελλάδα   χρήσιμα LINKS

 

ΟΙ 7 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

 

ΟΙ 7 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

 

Μερικές φορές μερικές μικρές και απλές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή σου. Έτσι, σε κάθε προσπάθεια αδυνατίσματος το να προσθέσεις αυτές τις συγκεκριμένες τροφές στη δίαιτα σου θα είναι μια από τις τακτικές κλειδί στο να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όταν δώσεις στο σώμα σου τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά στις σωστές αναλογίες θα σε ανταμοίψει με ένα ζωντανό και νεανικό σώμα. «Το φάρμακο σου είναι η τροφή σου» είχε πει ο παππούς μας Ιπποκράτης και η σημερινή εποχή δεν κουράζεται με τις έρευνες και τις ανακαλύψεις της να τον επιβεβαιώνει συνεχώς.

 

1 Πιπέρι Καγιέν

Αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί από ιθαγενείς του Μεξικού και της Αφρικής και βοηθάει στην δημιουργία θερμότητας στο σώμα. Έρευνες επίσης δείχνουν ότι βοηθάει την αύξηση της οξείδωσης των λιπιδίων – δηλαδή της καύσης του λίπους – με στόχο να χρησιμοποιηθεί σαν ενέργεια – επιθυμητή βέβαια σε κάθε προσπάθεια αδυνατίσματος. Επίσης το πιπέρι καγιεν έχει συνδεθεί με ελαττωμένη όρεξη και επιβράδυνση της ανάπτυξης των λιποκυττάρων.

 

2 Κανέλλα

Ένα μπαχαρικό που κάποτε ήταν πολυτιμότερο από το χρυσάφι και οι χρήσεις της στην ιατρική μας γυρίζουν πίσω στα αρχαία χρόνια του αιγυπτιακού πολιτισμού. Μια νέα μελέτη όμως από το Maryland USDA research center απεκάλυψε τυχαία ότι η κανέλλα μειώνει τα επίπεδα ζαχάρου αίματος. Σε μια ξεχωριστή μελέτη που διεξήχθη σε 60 ενήλικες διαγνωσμένους με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι ασθενείς έπαιρναν ένα τετάρτο έως δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλλα την ημέρα τα επίπεδα σακχάρου αίματος τους και η παραγωγή ινσουλίνης άλλαξαν δραματικά – και είναι γνωστό βέβαια ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου αίματος είναι στενά συνδεδεμένα με την αύξηση σωματικού βάρους και την παχυσαρκία.

 

3 Τζίντζερ

Το τζίντζερ παλαιότερα στην Ευρώπη ήταν απαραίτητο σε κάθε γεύμα, όπως είναι σήμερα το αλάτι και το πιπέρι. Και βέβαια παραδοσιακά σήμερα συνδέεται με το σούσι. Το τζίντζερ επιταχύνει τον μεταβολισμό – θεωρείται ότι η αύξηση μπορεί να είναι μέχρι και 20%. Μερικοί έχουν παρατηρήσει επίσης ότι μειώνει και την όρεξη. Παρόλο όμως που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα για το τζίντζερ και το αδυνάτισμα, αν το προσθέσεις στην καθημερινή σου δίαιτα θα έχεις ένα πανίσχυρο βοήθημα στη διατήρηση της ισορροπίας στο σώμα σου – και ένα ισορροπημένο σώμα είναι ένα υγιές σώμα. Το τζίντζερ μπορεί επίσης να βελτιώσει την πέψη και να ανακουφίσει ένα αναστατωμένο στομάχι.

 

4 Εσπεριδοειδή

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Όλοι επίσης γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C είναι ένα απαραίτητο όπλο απέναντι σε κρυώματα και ιώσεις, αλλά γνώριζες ότι έρευνες έχουν ανακαλύψει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό της βιταμίνης C στο αίμα τόσο χαμηλότερη είναι και η λιπώδης μάζα του σώματος; Άρα λοιπόν με κάποιο τρόπο που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί πλήρως, η βιταμίνη C εκτός από πολλά άλλα ωφέλη που παρέχει βοηθάει και στη λιπόλυση.

 

5 Μούρα και Μήλα

Τα μούρα και τα μήλα δεν έχουν μόνο πληθώρα από σημαντικά θρεπτικά συστατικά διαθέτουν επίσης και πηκτίνη, έναν υδατοδιαλυτό πολυσύνθετο υδρογονάνθρακα τον οποίο τα κύτταρα προτιμούν να απορροφούν αντί του λίπους.

 

6 Άγριος σολωμός (όχι καλλιέργειας)

Όταν το θέμα είναι το αδυνάτισμα συνήθως γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με τη λήψη τροφών χωρίς λιπαρά ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Όμως κάπου στο δρόμο αυτό, έχουμε ξεχάσει ότι ο οργανισμός πρέπει να παίρνει τα υγιή λιπαρά που είναι απαραίτητα για στην συνολική ευεξία του. Τα ζωτικά λιπαρά ή τα EFA είναι θρεπτικά συστατικά κλειδί για την ισορροπία και υγεία του σώματος. Ο άγριος σολωμός είναι μια από τις καλύτερες πηγές EFA. Μια από τις ευεργετικές δράσεις των Ομεγα-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στον άγριο σολωμό είναι να ελαττώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη – η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι ένας από τους ισχυρούς παράγοντες που προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους και σακχαρώδη διαβήτη. Επιπλέον τα Ομεγα-3 του άγριου σολωμού προωθούν την παραγωγή λεπτίνης, ενός φυσικού συστατικού στην διαδικασία του ελέγχου βάρους του σώματος. Η λεπτίνη προκαλεί λιπόλυση και μειώνει την όρεξη. Για τα οφέλη λοιπόν που προσφέρει ο άγριος σολωμός η ενσωμάτωση του στο διαιτολόγιο σου 2-4 φορές την εβδομάδα θα επιταχύνει την προσπάθεια απώλειας βάρους σου.

 

7 Σκόρδο

Το σκόρδο δρα σαν θερμογόνο και επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής θερμότητας στο σώμα. Επιπλέον έχει συνδεθεί με την μείωση των επιπέδων σακχάρου αίματος καθώς και σαν ενισχυτής λιπόλυσης. Το σκόρδο επίσης περιέχει αλισίνη η οποία είναι γνωστόν ότι ελαττώνει τα μη υγιή λιπαρά στο σώμα.

 

Μαζί λοιπόν με άλλα μέσα που χρησιμοποιείς για χάσιμο βάρους όπως είναι η άσκηση, η διαίτα, η εξειδικευμένη ρύθμιση μεταβολισμού με ομοιοπαθητική και η ψυχοσωματική υποστήριξη με βιοανάδραση, οι 7 αυτές απλές και καθημερινές λιποδιαλυτικές τροφές θα σε βοηθήσουν ακόμα περισσότερο.

 ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, το 50% των  ανδρών παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της ζωής του  προστατίτιδα.

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Όσοι πάσχουν από σπαστική κολίτιδα ή όσοι έχουν κάποιον στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ...

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ιδαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση η κατάθλιψη αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της χωρίς παρενέργειες.

Ποιός φοβάται τον ιό των κονδυλωμάτων;

Τί είναι , πώς μεταδίδεται, πώς προστατευόμαστε;

  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ομοιοπαθητική εξελίσεται και προσαρμόζεται στην απαιτητική σημερινή πραγματικότητα ώστε να μη φοβάται πια τις αντιδοτήσεις.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ- ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

EGO ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ- ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΠΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟ ΚΑΡΑΜΕΡΟ